Hoe drukt je oorspronkelijk Zelf zich uit in je tweede chakra en relaties

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos & Willeke Ananda Jansen

Het 2e chakra is een energiepunt op je onderbuik en onderrug. Door je ontwikkeling zal het zich openen op persoonlijk, ziels-, mens-engel en Godrealisatie niveau (het niveau van je oorspronkelijk Zelf), waardoor je gedrag en gevoelsleven verruimen en verrijken.

Vrijheid in je lichaam en seksualiteit

vrijheid.jpegAls je goddelijke Oorsprong in je tweede chakra doordringt dan ontstaat er een enorme vrije ruimte in je tweede chakra. Je hebt dan alles in jezelf gevonden, bent Thuis in jeZelf. Je voelt je seksuele- en levensenergie stromen. Je bekken en onderbuik zijn open en je ware natuur krijgt volop de ruimte. Je bewegingen zijn soepel en je bent je bewust van je (innerlijke) schoonheid en je kracht. Je raakt heel gemakkelijk anderen aan en kunt geestelijke, emotionele en fysieke aanrakingen van anderen vrij ontvangen.

Tijdens het vrijen volg je de stroom van je lichaam en voelt/bent je bewust van de subtiele gevoelens van jezelf, de ander en die in het veld aanwezig zijn. Het is een spontane belevenis die beiden verrijkt. Je bent vrijer, geliefder en zelfverzekerder. Als vanzelf stroomt er zorgzame liefde door je heen. Je bent ontvankelijk en ongebonden verbonden. Geheelde relaties en seksualiteit zijn nu mogelijk. Relaties veranderen in gepassioneerde relaties, vol echtheid, directheid, openheid en vuurkracht.

De tekenen van een geheeld tweede chakra

Bij een geheeld tweede chakra ervaar je bewust je eigen gevoelsleven en heb je feeling met je innerlijk kind, stemmingen en zielsverlangens. Boosheid, verdriet, ergernis worden niet onderdrukt of weggewerkt onder bezigheden of in het denken geplaatst. Je kunt je gevoelens herkennen, erkennen en de emotie laten zien, zonder uit de hartsverbinding te vallen. Je hart, creatiekracht en temperament verbinden zich met je seksualiteit of dynamisch stroom.

Je bent open en ontvankelijk. Je ervaart innerlijke rust en stilte en er is een mystieke sfeer in en om je heen. Hoe dieper je oorspronkelijk Zelf en al het licht van je 13 zieledelen in je 2e chakra ‘indalen’, hoe meer je in staat bent de “maan energie" in jezelf te belichamen en je verbonden te voelen met het Grote geheel. Een diepere overgave aan de stroom van het leven ontstaat en je scheppingskracht wordt hieraan dienstbaar. Je ervaart intense vreugde en je gaat het leven vanuit volheid aan. De God-Godin in jou komt tot leven. Het universele plan, je hoogste missie ontstaat in jou en dit volg je.

Als het 2e chakra/ heiligbeenchakra gebrekkig werkt

Bij vele van ons heeft het ons al op jonge leeftijd ontbroken aan hartelijkheid, lichamelijke intimiteit, een warm welkomstgevoel en emotionele of fysieke veiligheid. Hier kunnen we later in ons leven (beginnend in de puberteit) last van hebben.

genieten, tweede chakra, healingWanneer je seksuele energie ontluikt en je onzeker bent geworden door jeugdervaringen, ontstaat er gespannenheid in contacten, en in geestelijke, emotionele en fysieke aanrakingen. Mogelijk oordeel je anderen ook sneller of voelen je je al gauw niet gezien en gerespecteerd.  Je trekt je vaak snel terug en sluit je af, omdat je openen voor de ander simpelweg te spannend of onveilig is. Je functioneert meer aan de zijlijn van je leven, omdat je je kwetsbaarheid en ware gevoel niet kan laten zien (vaak onopgemerkt door de buitenwereld).

Een gebrekkig of beschadigd 2e chakra kan mede de oorzaak zijn van het onderdrukken of domineren van je eigen seksualiteit en spontaniteit. 

Heb je minder seksuele gevoelens?

Als je weinig seksuele gevoelens hebt, het onbewust onderdrukt, dan kan het gebeuren dat deze energie in een verwrongen vorm van tijd tot tijd zal doorbreken. Bijvoorbeeld in seksuele fantasieën, de seksualiteit als een soort drugs gebruiken, meester-slaaf verhoudingen, dominantie, agressie of in steeds wisselende seksuele contacten, waarbij je de geestelijke en emotionele diepgang in jezelf en de ander omzeilt.

Mogelijk heb je totaal geen zin in seks en is je libido aanzienlijk afgenomen. Warm contact, streling, hartelijkheid kunnen lastig zijn. Je zit vaker in je hoofd en de joy en creativiteit van het leven kan afnemen. De plichten of dagelijkse sleur gaan steeds voor. Klachten met urinewegen, geslachtsorganen, benen, knieën, onderrug, seksualiteit en het bekkengebied kunnen optreden. Je kunt zelfs last krijgen van angsten of er kan zich hyperventilatie ontwikkelen. Ondanks alle vrienden en kennissen om je heen ontstaan er dieperliggende relatieproblemen en eenzaamheid.

Door het helen van jouw tweede chakra draag je bij aan de nieuwe aarde

Om een vrije relatie, bezielde werkomgeving en een opgevuld tweede chakra te realiseren is het belangrijk om de stagnerende blokkades op te lossen. Hiermee open je niet alleen je eigen oorspronkelijk Zelf, maar doe je dit onbewust ook voor je omgeving. Door jouw ontwikkeling en bereidheid draag je bij aan de manifestatie van de nieuwe aarde. Hoe meer mensen zich aansluiten op dit wereldwijde netwerk van heelheid, van "The New Diamond Earth", hoe meer deze eenheidstrilling ook in de aarde en haar leylijnen netwerk wakker wordt. Alleen door die verandering kunnen we een paradijselijke samenleving van wereldvrede en eenheid creëren.

Bij het Elohim Centre zijn we reeds vele jaren gespecialiseerd in het openen van je ziel en oorspronkelijk Zelf, en te healen op de blokkades in je chakra systeem, zowel als de lichtlichamen van je ziel, om zo je essentie door de onderste chakra's heen te brengen. De docenten en Master Healer-Readers hebben hier zelf ook een ontwikkelingsweg in gelopen en kunnen je daardoor uitstekend begeleiden. Samen met andere lichtwerkers, cursisten en de participanten in de gemeenschap bouwen we aan de nieuwe aarde.


2 & 3 november 2019 10:00 - 17:00 | Geheelde relaties en seksualiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid op diepgaand zielsniveau

Workshop gegeven door Willeke Ananda Jansen

  • hart handen, ondergaande zon.jpgWil jij de dynamiek tussen jou en je partner naar een volgend niveau brengen?
  • Wil je balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, en karma helen?
  • Wil je leren dichter bij jezelf te blijven binnen je huidige of een nieuwe relatie?
  • Ben je klaar met jezelf weggeven en wil je gaan opstaan voor wie jij Bent?
  • Zit je vast in je seksleven en/of zoek je naar meer zielsverbinding?

Tijdens deze workshop wordt duidelijk wat de reden is dat je geen geheelde relatie of seksualiteit aantrekt en wat je hieraan kunt doen. Je krijgt inzicht in de dynamiek tussen jou, je partner en je omgeving en leert dit naar een hoger niveau te tillen. Ook als je geen relatie hebt is deze workshop een aanrader!

Klik hier om meer te lezen


Liever vanuit huis ondersteuning ontvangen?

Denk dan aan de relatie E-cursussen, speciaal door Joke ElZiam Nootebos ontwikkelt om jou vanuit huis te ondersteunen:

 


2e chakra

Wat kan jouw tweede chakra nog verder versterken?

Bezoek de helende zelfrealisatie tuin "Tweede chakra – Vreugde" op de Elohim Krachtplaats en combineer het met een Helende Rondleiding met Healer-Reader. Ook kun je denken aan een 2-3 daags doorbraakarrangement of een losse sessie om je tweede chakra te versterken. Denk ook aan helende audio opnames en ondersteunende edelstenen.


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin