Satsang "Onthechten van teveel aandacht voor seks, emotie, ziekte en zorgen"


Verlichting, meditatie, vrijheid.jpgIn dit fragment uit de satsang "Onthechten van teveel aandacht voor seks, emotie, ziekte en zorgen" legt Joke op concrete wijze uit hoe het verband tussen onthechting en je identificatie met je "ik", je emoties en je lichaam zit.

In de oorspronkelijke tijd leefden de mensen niet vanuit het op zichzelf staan als afgescheiden individu, maar was men georiënteerd op dat wat de mensen verbond. Daar gaan we weer naar toe als verlichte Mens. Onze individualiteit zal een verworven kwaliteit zijn die dienstbaar gaat worden aan dat wat verbind. We identificeren ons nog zeer met onze eigen meningen, maar lang niet altijd is gelijk hebben dienend of interessant! Het gaat over de liefde voor elkaar en gezamenlijke oplossingen. En niet alleen tussen mensen maar ook tussen mens en natuur.

Wij identificeren ons niet alleen met onze "eigen mening" maar ook met onze "emoties" en ons "eigen lichaam". Onthechten gaat erover los te komen van al de belemmeringen die deze identificaties ons geven. We mogen emoties, inzichten en het lichaam eren als machtige geschenken en er alles voor doen wat in ons vermogen ligt, maar niet zonder tegelijkertijd in Overgave daarmee te leven aan de Bron. Dat is leven vanuit je verlichte staat of te wel bevrijding!

Je kunt je niet onthechten van iets dat je niet kent, waar je geen contact mee hebt. Je moet er eerst doorheen, er mee geïdentificeerd zijn geweest, het in bezit te hebben genomen als van "mij", er voor op te komen alsof er niets anders meer bestond. Pas dan kun je onthechten. Dat is de evolutie. Iemand kan best onthecht zijn van oordelen, materiële zaken, seksverlangens of van allerlei automatismen in het gedrag, maar is die het eerst, in welk leven dan ook, helemaal aangegaan?

Bij onthechting  mag je best emoties hebben, b.v. over een seksuele ontmoeting, maar het gaat er om dat je er niet aan vast blijft zitten, dat je gedachten, wensen en gevoelens er niet steeds naar toe gaan, d.w.z. dat je jezelf ermee identificeert. Onthechting betekent ook niet het volledig ongeremd zijn in emoties en gedachten. Joke vertelt aan de hand van voorbeelden dat, in de ruimte die we Zijn, we ons niet hoeven te laten leiden (en lijden) door de gehechtheden die onze "ik" ons ingeeft.

De totale healing, channeling  aankopen en beluisteren, klik dan hier
Klik onderaan de tekst voor het gratis fragment

Gehouden door: Joke ElZiam Nootebos
Duur: 6 minuten.Darshan, helende energie overdracht
Bij elke satsang of channeling is onder de woorden een sterke helende energieoverdracht voelbaar. Deze energieoverdracht, "Darshan" activeert je oorspronkelijke Essentie en Ware Natuur. Elke keer wanneer je opnieuw luistert met je lichaam, verdiept de heling en transformatie zich.

Bij transmissies vind je een korte inleidende afstemming
Hierdoor kom je in een open en ontspannen staat, zodat je dieper de inzichten en healing op kunt nemen. De energieoverdracht onder de woorden is zeer krachtig. Ga er daarom voor zitten of liggen en gebruik dit niet tijdens het autorijden of andere bezigheden.

Wil jij je feedback delen?
Het kan anderen bekrachtigen als we het mogen plaatsen. Mail je ervaring met titel vermelding naar: info@elohim-centre.org. Alvast bedankt namens het Elohim team!

Live opgenomen, kan achtergrond geluid bevatten
Deze opname is live opgenomen tijdens een workshop of satsang en kan achtergrond geluid bevatten.

Disclaimer
Door het luisteren van de opnames verklaar je akkoord te gaan met de disclaimer.

Bestel deze audio opname/pakket

Na het aanschaffen kan de opname 4x bekeken of beluisterd worden, tenzij anders aangegeven in de tekst. Bij een audio pakket krijg je per opname 4 luistermogelijkheden. Klik op de rode knop hieronder om de opname te bestellen. Nadat de betaling is gelukt, ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met daarin de link naar de opname.

titel   Satsang "Onthechten van teveel aandacht voor seks, emotie, ziekte en zorgen"
prijs   gratis