Lapis lazuli

Algemene informatie

lapisgeslst46,25De mooiste en beste Lapis Lazuli komt uit Afghanistan. De mijnen in Madaan bestaan al meer dan 6000 jaar. Ook in de oudheid was de lapis een gewilde steen voor genezing en versiering.

Er zijn ter plaatse handelaren die de stenen zo uit de mijn kopen. Daarna moeten ze vervoerd worden naar Peschawar in Pakistan. Als vervoermiddel worden net als duizenden jaren geleden ezels, muildieren en paarden gebruikt.  In Peschawar aangekomen  worden een aantal stenen ter plekke gesorteerd en bewerkt tot sieraden en of geslepen en over de hele wereld verzonden.

Spirituele en geneeskrachtige eigenschappen

Lapis lazuli versterkt het spirituele bewustzijn, maakt rustig en kalm op een plezierige manier. De ingesloten goudkleurige pyriet deeltjes zorgen voor kracht en moed. Dit is een unieke combinatie die vooral erg goed werkt bij overspanning en depressies. De Lapis Lazuli helpt bij het duidelijker kijken naar eigen mogelijkheden, bevordert idealisme en zorgzaamheid. Geeft zelfvertrouwen, beschermt tegen epilepsie en beroerte, tegen hoge bloeddruk en eczeem, kalmerend bij nervositeit. Bevordert standvastigheid, helpt bij slapeloosheid en nagelbijten, roos en haaruitval.

 

Producten

 

 

Lapis Lazuli knuffelsteen

Zienerssteen oude Egypte, vriendschapssteen, keelchakra, makkelijker en rustiger uiten, zelfvertrouwen, tegen nervositeit, exceem....