Nieuwetijdskind opvoeden als ouder: een hele (mooie) opgave

kind,bloem.jpgJe bent ouder van een heel bijzonder kind, dat voelt natuurlijk voor iedere ouder zo, maar sommige kinderen springen in het oog. Je voelt, eigenlijk al vanaf de geboorte dat je kind anders is dan andere kinderen. Gevoeliger, kwetsbaar en tegelijkertijd wijs. Je vraagt je misschien af wat er aan de hand is met jouw kind. Is hij/zij nu een Nieuwetijdskind waar zoveel over geschreven wordt? Hoe herken je dit? En nog veel belangrijker: hoe kan je als ouder jouw hooggevoelige kind zo goed mogelijk begeleiden naar de volwassenheid? Zodat jouw sensitief kind, met die kwetsbare en gevoelige kant, kan groeien tot een krachtig mens vol zelfvertrouwen. Hoe komen de zo duidelijk aanwezige gaven zo goed mogelijke tot bloei en ontwikkeling? Hoe kan jouw kind uitgroeien tot een evenwichtig mens die gelukkig is met zijn/haar gaven en deze ook ten volle kan benutten? En wat is jouw rol als ouder in dit transformatieproces? Hoe kan jij jouw kind het beste begeleiden naar volwassenheid?

Is mijn hoogsensitief kind een Nieuwetijdskind?

Hoewel ieder kind natuurlijk uniek is en een heel eigen karakter heeft, zijn er een aantal duidelijke kenmerken te benoemen die Nieuwetijdkinderen met elkaar gemeen hebben.

Lichamelijke kenmerken, die je bij een Nieuwetijdskind vaak ziet, zijn:

 • Ze zijn vaak een huilbaby geweest.
 • Hebben vaak huidklachten, zoals eczeem.
 • Ook vaak klachten met luchtwegen, zoals astma.
 • Mogelijk ook slaapproblemen of last van bedplassen.
 • Overgevoeligheid voor bepaald voedsel, last van allergieën of voedselintoleranties
 • Sterke zintuiglijke waarnemingen (gevoelige oren, heftige huidsensaties of zien dingen (schimmen) die niet fysiek zichtbaar zijn).
 • Concentratieproblemen
 • Sterk intuïtief, hoogsensitief, hebben soms paranormale vermogens en/of last van stemmen horen

 

Kenmerkend op het emotionele vlak voor Nieuwetijdskinderen is:

 • Erg gevoelig zijn. Zij ervaren vaak sterke emoties (angst, verdrietig, drift en ook blijheid). Zij zijn vaak ook wisselvallig qua stemmingen. Tegelijkertijd zijn zij juist ook sterk op zoek naar harmonie in en met hun omgeving. Ze zijn vaak supergevoelig voor sferen, stemmingen en spanning in hun omgeving. Vaak nemen ze emoties (verdriet of boosheid) over van de mensen om hen heen.
 • Zich anders voelen. Kunnen zich erg eenzaam voelen en niet begrepen. Ze zullen dit niet makkelijk aangeven, maar het is wel af te lezen aan hun gedrag op school en met vrienden. Sommigen zonderen zich erg af, anderen gaan juist sterk in de rebellie en zetten zich af tegen het gangbare, de norm en het systeem.
 • Prikkelgevoelig zijn. Bij een teveel aan prikkels kunnen ze dichtslaan, zich terug trekken. Dit hebben ze nodig om zich weer op te kunnen laden en in zich zelf te centreren. Soms zijn de prikkels te lang te hoog, dat er een naar binnengekeerdheid ontstaat. Een zich afzonderen van de buitenwereld,: het niet willen gaan naar feestjes of familiebezoeken.
 • Een sterk gevoel van rechtvaardigheid hebben. Zij kunnen daarin behoorlijk zwart-wit overkomen. Als iets voor hen niet klopt, kan dit hen behoorlijk dwars gaan zitten (zich uitend in verdriet, depressie of extreme boosheid). Vaak zullen Nieuwetijdskinderen niets kunnen opnemen en leren als het door hun niet als zinvol wordt gezien.

 

Nieuwetijdskinderen en HSPer (hoogsensitief) zijn

Veel Nieuwetijdskinderen herkennen zich als HSPer (Hoog Sensitief Persoon) in de HSP kenmerken. Ze zijn vaak dromerig, idealistisch en lijken niet echt met beide voeten op de grond te staan. Komen vaak met opmerkingen die jou verbaasd doen staan. Met een wijsheid en diepgang die niet bij de leeftijd van je kind lijkt te passen. Vaak voelen Nieuwetijdskinderen de omgeving haarfijn aan en lijken een paranormale begaafdheid hierin te bezitten. Ze kunnen feilloos benoemen wat er mis is met hun oom of tante, ook als alle volwassenen nog zo hun best doen dit voor de kinderen weg te houden.

Kortom: Nieuwetijdskinderen zijn supergevoelig en hoogsensitief. Als kind is het ontzettend lastig om je in het reguliere schoolsysteem en in de ‘harde maatschappij’ met deze gevoeligheden staande te houden. Deze gevoeligheid wordt nog steeds (te) vaak door de omgeving ervaren als ‘niet goed’ en ‘lastig’. En ja, het is lastig voor jouw kind om te leren leven in onze wereld . Als ouder ligt daar voor jou een belangrijke taak in het hoogsensitief opvoeden en begeleiden van jouw bijzondere zoon of dochter.

 


 

Zoek je ondersteuning bij het opvoeden van een nieuwetijdskind, of ben je zelf een nieuwetijdsmens die tegen de 3D maatschappij aan loopt?

Hiervoor adviseren wij een heldervoelende nieuwetijds Elohim Master Healer-Reader en Coach met ervaring. Deze kan op zielsniveau readen naar de bedoeling van de ziel en de omstandigheden van het nieuwetijdskind of kristalmens en helpen met healen, coachen en aarden. Een Master Healer-Reader-Coach van het Elohim Centre kan beleiden om de essentie-kwaliteiten en bestemming wakker te maken of te houden waardoor de levenszin en levensdoelstelling in positieve richting kan stromen. Dan kan het (volwassen) kind werkelijk gelukkig zijn en zijn/haar weg vinden.

Lees hier meer informatie over Elohim consultenAuteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin