Vrijwilliger tuinwerkzaamheden

Wil je onderdeel zijn van de Elohim Lichtfamilie en dienstbaar zijn aan de natuur en Moeder Aarde?

Zicht op Elohim Centre.jpgWij zijn op zoek naar tuinvrijwilligers, gelijkgestemden Elohim-Tuinvrienden die willen helpen om de Helende Tuinen, kruidentuin, moestuin en paden van de Krachtplaats te onderhouden en te wieden. Help je me mee om te zorgen dat de prachtige Lichtcodes van de Helende Tuinen die jij en bezoekers er ontvangen in een mooi verzorgde omgeving hun werk kunnen doen? Want door middel van jouw hart en handen, zo heb ik in de loop der jaren gezien, gaan ook de planten en hun Spirits meer bloeien en groeien en wordt de sfeer van elke helende tuin sterker. Kom je mee bijdragen aan de Eenheid met de Natuur en de bewustzijnsgroei-mogelijkheden van jezelf en de bezoekers d.m.v. van het onkruidvrij houden van de tuinen en paden en in het drukke seizoen bijspringen met schoonmaak van de chalets?


Je kunt elke woensdag, donderdag of vrijdag of om de week of maand komen maar ook een half jaar

Je werkt 6 uur voor 1 kosteloze overnachting in het grote Happiness huis met keuken, grote living en serre en eigen slaapkamer. (Wil je minder uren werken en toch overnachten dan kun je een privé chalet huren indien er nog 1 beschikbaar is, en vrijblijvender bijdragen aan de helende tuinen en gemeenschap). Zolang de voorraad strekt heb je een eigen slaapkamer in het grote gebouw "Happiness" met gedeelde keuken(s), grote serre, tuin en living. Meestal zijn er 1-3 vrijwilligers en loop je elkaar niet in de weg. Samen koken of apart net wat je wilt.

Je zorgt zelf voor je maaltijden, fruit, versnaperingen, een waterfles, snacks, muggenspul, petje + zonnebrand, (hoge) tuinschoenen en regenkleding. Voor kruidenthee, koffie en tuingereedschap wordt gezorgd. Boodschappen kun je halen in Vlagtwedde op 5 km afstand en in de omgeving kun je mediteren, wandelen, fietsen en zwemmen. Wat grotere dorpen vind je op 15 km afstand. Blijf je langer dan enkele weken als vrijwilliger/medebewoner/student, dan kun je een fiets lenen.


Vanaf begin mei t/m sept is het mogelijk om kosteloos te logeren of kamperen als vrijwilliger
en enkele dagen, weken of maanden aaneengesloten te verblijven in een tent of in de groepsaccommodatie Happiness met grote living, serre en heerlijke tuin

 

Indien je een aantal weken of maanden komt

Ben je fysiek in staat elke dag minimaal 6 uur in de tuin of schoonmaak te werken en pas je bij het team? Zit je lekker in je vel en emotioneel en psychisch stabiel en kun je de handen uit de mouwen steken? Als vrijwilliger die geen huur betaalt ben je geen vrijblijver, maar wordt er op je gerekend.
Je kunt beginnen om 8.30 uur of om 10.30 uur waarna je met het team (of alleen) kunt lunchen van 12.15 uur tot 13.00 uur. Afhankelijk van of je om 8.30 uur of om 10.30 uur start werk je tot minimaal 15.15 uur of 17.15 uur. Andere tijden in overleg. Indien je 28 uur p.w. werkt zijn er 2 vrije dagen op maandag en dinsdag. Groepshealing avonden en coaching in de wandelgangen zijn bij 15 uur p.w. werken, kosteloos. Na 2  maanden en minimaal 32 uur p.w. meewerken kun je overleggen over korting op andere studiemogelijkheden (bij ) De entree van de Helende Tuinen is kosteloos voor vrijwilligers.

In de groepsaccommodatie kun je niet alleen overnachten maar er ook je eigen maaltijden maken. Je koopt en haalt zelf je boodschappen en houdt de accommodatie en het sanitair netjes in je vrije tijd (samen met andere bewoners indien die er zijn).

Wil je de Elohim organisatie meehelpen en een eigen chalet huren op de Krachtplaats?
Wonen in een eigen chalet kan alleen als er iets vrij is, je aantoonbaar de huur kunt betalen indien je voor langere termijn komt, en klikt met Joke, Arie en het team. Als langere hurende bewoner help je, indien mogelijk, een aantal uren mee met hand en span diensten. (Je hoeft dan geen 6 uur p.d. mee te helpen omdat je je eigen huur betaalt.)
Huur je een chalet voor een kortere periode en heb je zin wat onkruid mee te helpen wieden vraag dan bij de receptie.

Ervaringen vrijwilligerswerk op Elohim

Toen ik een aantal weken geleden voor het eerst op Elohim kwam om een tweedaagse workshop te volgen, viel me al snel op hoe bijzonder de energie hier is. Ik ervoer ‘m als heel grondend, wat ook samenviel met het thema van de workshop, Doorbraak Basischakra. Omdat ik door mijn sabbatical tot 1 september mijn handen vrij had, besloot ik om in augustus een aantal weken als vrijwilliger op Elohim te gaan werken. Graag beschrijf ik hieronder hoe een dag er gemiddeld uitziet.

Ik verblijf in het sfeervolle en grote gebouw Happiness in een ruime kamer. Ik begin de dag met mediteren in de tuin. Inmiddels heb ik daar mijn favoriete plekjes. Fijn om zo de dag te beginnen! Daarna start mijn werkdag. Er is genoeg te doen waar ik mijn energie in kwijt kan. Zo heb ik al geklust en in de tuin gewerkt. Ik ervaar het als rustgevend om elke dag buiten te zijn. Ik werk zowel alleen als met anderen samen. Tussendoor zijn er regelmatig momenten dat we met de collega’s samenzitten: bij de koffie in de ochtend en de middag en bij de lunch. Ook is er regelmatig tijd voor inzichtgevende gesprekjes en kom je in contact met gasten. Na het werk ga ik vaak weer de helende tuinen in en ’s avonds maak ik graag een wandeling langs het kanaal. Het is heerlijk om al werkend op zo’n mooie plek te mogen zijn. Het brengt me verstilling, nieuwe inzichten en het opent me nog meer voor mijn innerlijke wijsheid, ook door de contacten met anderen.

Jules Maussen


Ik moest heel erg wennen aan een werkritme van 8 uur p.d. en al om 8.30 uur starten. Fysiek was het soms ook behoorlijk zwaar, ik twijfelde en irriteerde me veel. Maar na de gewenning en gesprekken was het fantastisch om zo open en eerlijk, vanuit non-dualiteit, oordeelloos met elkaar om te gaan. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en zou het zo weer doen."


De Krachtplaats versterkt niet alleen je eigen innerlijke groei maar brengt ook  restanten van onzekerheid, macht-onmacht gevoelens of andere onbalans omhoog.

Weliswaar om te transformeren maar het kan ook teveel zijn. Dat merken we samen meestal al na enkele dagen vrijwilligerswerk. Kom daarom vanuit stabiliteit, vriendschap en een hart voor de Krachtplaats en niet omdat je in een moeilijk periode zit of te moe of overprikkelt bent. Probleem begeleiding of opvang kunnen we je helaas niet bieden tijdens het vrijwilligers werk, daarvoor kun je consulten boeken.


De Krachtplaats werkt als een enorme Divine Healer

De Elohim Krachtplaats werkt continue als een enorme healer op je in, net als de helende tuin waarin je werkt. De Elohim natuur en de hogere licht-liefdesfrequenties van de Krachtplaats en mensen bieden je zo prachtige ontwikkelingskansen als je je daarvan bewust bent en je reeds je eigen innerlijk kind onder je eigen vleugels kunt houden.


Wie zijn wij?

Het Elohim Centre is een spiritueel centrum, met edelsteenwinkel, workshops en opleidingen, een Krachtplaats met helende bezoekerstuinen, consulten, een kleine camping met chalets en een kleine woon-werkgemeenschap waar geleefd wordt vanuit de ziel. Er werken afhankelijk van het seizoen tussen de  4 en 12 mensen inclusief enkele vrijwilligers en gasthealers. Naast het ideële zijn we ook een zakelijk bedrijf.

Beloning

  • Vanaf (ca) mei t/m (ca) half oktober kun je (deels) gratis kamperen in je eigen kampeermiddel of logeren.
  • Een kans om bij te dragen aan de nieuwe samenleving en de natuur en om je eigen ware Natuur verder te openen.
  • Onder voorwaarden kun je als vrijwilliger gratis de maandelijkse online groepshealingen op do-av bijwonen. Ook bio tinctuur- en edelsteenkortingen zijn onder bepaalde voorwaarden mogelijk, net als korting op E-cursussen of helende audio-opnames voor participanten/vrijwilligers die structureel en voor een lange tijd komen en daarvoor voldoende uren p.w. werken.
  • Af en toe een keer op verzoek kosteloze coaching en les in de wandelgangen door Joke en in de koffiepauzes mag je Joke je eigen zelfrealisatie vragen stellen.
  • Op een hoogfrequente plek in de natuur werken (en wonen)
  • Samen bezield werken met gelijkgestemde teamleden
  • Als je van aanpakken weet word je opgenomen in een team dat voor elkaar klaar staat en waar je je zelf kunt zijn
  • Heel wat tuin- en zelfrealisatie kennis en ervaringen opdoen waar je veel aan hebt in je leven als je daarvoor open staat
  • Een informele cultuur, openheid, bewustzijnsgroei, subtiele gevoelsontwikkeling, betrokkenheid en flexibiliteit


Onderdeel zijn van de Elohim lichtfamilie en het dienstbare Moeder Aarde Pad

Nieuwe Aarde pioniers vormen op de Elohim Krachtplaats een onzichtbaar, groeiend liefdeskrachtveld met andere gedragingen en gewoontes. Het nieuwetijds Lichtfamilie liefdesnetwerk van gasten en teamleden dat ontstaat, ankert er voelbaar in de stoffelijke realiteit van de 5,5 hectare Helende Tuinen en het Lemurisch Bos.

Het laat zich zien als openheid, vriendelijkheid, eerlijkheid, egoloze wij-zorgzaamheid, inzet, meedenkende kracht en directheid in omgang en werk. Het Elohim lichtfamilie netwerk/community brengt je mede in contact met de Lichtwerelden, het ware Zelf en Al Eenheid.

Samen bouwen aan een nieuwe maatschappij

Teamleden, Joke en vrijwilligers vallen ook wel eens uit het eenheidsliefdesveld van de belangeloze dienstbaarheid door eigen stemmingen, meningen of irritatie met elkaar of het werk. Dat hoort erbij en wordt gezien als leer- en groeimoment. Niemand is perfect en heilig. Maar samen kan het geweldig zijn en zijn we een lichtfamilie die zich steeds verder ontwikkelt.

Als vrijwilliger laat je als het goed is vanzelf ook je eigen liefdeslicht achter bij de planten en op de Krachtplaats die werkt als een accupunctuurnaald voor de wereldziel/het collectief. Dat is, naast je praktische hulp, ook een belangrijke energetische bijdrage aan de nieuwe maatschappij!

Aanmelden als vrijwillige participant nieuwe samenleving

Stuur je motivatie, cv, iets over jezelf + foto naar info@elohim-centre.org en geef aan of je eenmalig of structureel zou willen komen. Of dat het om 1 of meer dagen per week gaat (of dat je voor langere tijd wilt komen). En op welke dagen je dan het liefst komt en vanaf wanneer. En of je genoeg conditie hebt voor o.a. 6 uur tuin- en schoonmaakwerk.

Er is vooral in de zomer vaak veel belangstelling; meld je daarom tijdig aan, dat helpt ons ook bij de werkzaamhedenplanning en begeleiding.

 Zie ook bij woon-werk-gemeenschap "The Diamond New Earth"