Spirituele Retraite - Krachtplaats, Helende Tuinen

Tot jezelf komen, genieten en even niks meer aan je hoofd

Vrouw bij Lemurisch bos, bezoeker, bewoner.jpg

Sluit je af van de ruis van alledag en creëer de ruimte om tot jezelf te komen. Tijdens een meerdaagse spirituele stilte retraite op de Elohim Krachtplaats in Oost-Groningen krijg je contact met je ware zelf, je gevoelswereld en alles wat die innerlijke stem je te vertellen heeft. De natuur, engelen en het hogere Licht van de Elohim Krachtplaats helpen je om vanuit je hart, ziel en levensbestemming helderheid te krijgen op jezelf, je werk, relatie en levensvragen. Stap uit je dagelijks leven en sociale verplichtingen om weer terug tot je kern te komen, om je niet langer moe, verlaten of moedeloos maar juist gelukkig en héél te voelen. Er zal een diepe verbinding ontstaan met je ware zelf en de natuur. In de innerlijke rust en stilte van je retraite lossen stress, spanningen, burn-out, je gedachten, vermoeidheid en drukte in een paar dagen op. Je weet weer -Wie je werkelijk Bent-, ontdekt je levensrichting en bestemming. Richting en keuzes kunnen gemakkelijker worden gemaakt vanuit de verruimende ervaring met je grote Zelf.

Stilte, mindfulness en bezieling op de Elohim Krachtplaats, op de grens van Groningen en Drenthe

De Elohim Krachtplaats met helende tuinen en Lemurisch bos is een 0-zone: een hoogfrequente lichtplek waar geen drukte en gedachtengoed van de maatschappij en bezoekers lang blijft hangen. Een plek waar je ziel tot veel diepere lagen open gaat door het hogere Licht. Je ervaart hier je ware Wezen, beleeft de kleuren en geuren intens en maakt contact met het alom aanwezige veld van Liefde en natuurspirits wat een waar THUIS-gevoel geeft. In deze diep vredevolle omgeving raak je innerlijk zo stil dat antwoorden op essentiële levensvragen en je ware Essentie als vanzelf omhoog komen.

Wat haal je op? Aanleiding tot een spirituele retraite

 • Je hoofd en eventuele zwaarte, problemen of verdriet komen tot rust en je hebt weer contact met je Zelf
 • Je komt gelukkiger, heler en bevrijder terug. Meer in verbinding met jezelf en met anderen
 • Je krijgt beter zicht op hoe je je eigen leven kunt leiden vanuit je eigen zielswaarden, wijsheid en waarheid
 • De verstilling en andere beleving van tijd kalmeert je geest en maakt ruimte voor inspiratie en creativiteit
 • Vaak slaap je beter en langer, voelt je minder gestrest en vitaler aan het einde van de retreat
 • Je doet nieuwe inzichten op, je wordt lichtvoetiger maar ook beter geaard en je bewustzijn en hart verruimen.

  Gecertificeerde diepergaande Natuur-Stilte retraite of Vision Quest?

Wil je nog een laagje dieper gaan en spiritueel Ontwaken in al-een-heidsbewustzijn tijdens je individuele retraite?
Je hebt ook de mogelijkheid voor een diepergaande Natuur-Stilte retraite of Vision Quest. Je boekt dan een verblijf van vrijdag t/m vrijdag. Je kunt dit voor jezelf doen of als vereist onderdeel van een Elohim opleiding. Hierbij ga je in stilte en ga je veel dieper naar binnen in de ontmoeting met jeZelf en de eenheid met de Natuur (zonder je mobieltje en allerlei ontmoetingen). Je bent niet naar buiten of naar anderen gericht. Vraag bij de receptie een batch om te dragen zodat anderen je niet aanspreken en spreek ze zelf ook niet aan ondanks je sociale gewoontepatronen. Alleen als alles goed is gegaan ontvang je na afloop je certificaat. Dit certificaat telt mee voor diverse Elohim opleidingen.

Healing-Reading-consult, satsang of meedoen aan een groepshealingavond tijdens je retraite arrangement?

Het is tijdens je (gecertificeerde) retraite wel toegestaan om een of meer  healingsconsulten of satsang-coaching-gesprekken te doen, zelfs aan te raden omdat dit meer verdieping en vaak een doorbraak geeft in de thema's en processen waar je in die week mee bezig bent. Zo kun je het beste minimaal twee sessies afspreken indien mogelijk. Op de eerste dag wordt dan door een Master Healer Reader Coach samen met jou gekeken wat je gaat tegenkomen die week en waar mogelijk nog innerlijke weerstanden op zitten naast je eigen healingsbehoefte. Daarop kan je dan een Master Healing-Reading plus coachingsadvies krijgen. Tijdens de tweede sessie aan het einde wordt de (stilte)week geëvalueerd en wordt je Essentie-Licht, Liefde en Wijsheid met een prachtige healing dieper in je lichaam gebracht. Bij je tweede consult die week kunnen jnog grotere doorbraken ontstaan. Boek je een satsang retreat week dan ga je in gesprek met de Master Healer Reader coach  en Satsanggever om tot je ware Essentie te komen zodat je niet langer vast zit in de verdichting van persoonlijke gevoelens, denken, angsten of zorgen. Satsang betekent samen komen in Goddelijke Waarheid waarbij onder de woorden een Eenheidsveld healing brengt. 

Tijdens je stilte retraite live meedoen aan een avond groepshealing?

Je kunt eventueel live mee doen aan de maandelijkse (online) groepshealing  maar alleen als je dit ruim voorafgaand aan je eerste dag geregeld en betaald hebt zodat je niet uit de stilte hoeft te gaan als je een individuele stilte retreat doet voor een certificaat voor een van de Elohim opleidingen ipv een eigen soort retreat. 

Als je kiest voor de diepgaande stilte retraite geef dat dan vooraf aan, we leggen dan tevoren een batch klaar om op te spelden zodat mensen je niet aanspreken en je certificaat.

1 pers labyrint.jpgData en praktische informatie

Je kunt zelf bepalen of je kiest voor een weekend- of midweek retraite, een week retraite of langer en of je dit doet op eigen houtje of gecertificeerd. Bij een verdiepende gecertificeerde retraite of Sjamaan Vision Quest voor een van de Elohim opleidingen, kun je alleen kiezen voor een week. Je kiest voor een Elohim chalet op de Krachtplaats of neemt je tent mee en zoekt een rustige plek in de buurt van het Lemurisch bos. De prijs is afhankelijk van wat je kiest als onderkomen.

Certificaat voor een Elohim opleiding

Geef vooraf aan dat je aan het einde een certificaat mee naar huis wilt indien je een week-retreat doet voor een van de Elohim opleidingen.
Geef ook aan welke naam je daarop wilt hebben.

Wanneer te boeken?

Je kunt de retraite het hele jaar door doen, met uitzondering van onze decembersluiting tijdens de laatste 2-3 weken van december. Wil je verblijven op de camping in bijvoorbeeld je tent, of in een van de Elohim zomerchalets dan kun je de retraite doen tijdens het campingseizoen, dat meestal tussen half april en de eerste week van oktober valt. Maar er zijn ook enkele winterverblijven. Neem contact op voor de juiste data. Let op vol is vol ivm vooruitgeboekte workshopverblijven van studenten.

Wat neem ik mee?

 • Boeken of je tekenmateriaal
 • Dagboek
 • Regenkleding en laarzen, muggenspul, zonnebrand
 • Plastic zak om op te zitten als de stoelen in de tuinen nat zijn

En natuurlijk je goede intenties!

Een elektrische koelbox is te huur voor gebruik op de camping. Informeer naar de beschikbaarheid en prijs

Laat je telefoon zoveel mogelijk uit, neem geen laptop mee em open je voor de eenheids met de stilte en natuur.

Spreek vooraf met het thuisfront af dat er alleen gebeld wordt in noodgevallen en geef hun het telefoon nummer van Elohim kantoor: T: +31 (0) 597 541539 van wo t/za van 8.30-12 uur en van 13-17 uur

Wat is er te doen in de omgeving

Voor of na je retraite of gedurende een verblijf zijn er genoeg mogelijkheden om de omgeving te verkennen, vooral met de fiets kom je op de mooiste plekjes.
https://natuurcampingvakantiehuis.nl/uitstapjes-omgeving-groningen

Voor eten en drinken, 5 minuten lopen van het Elohim, is er een horecagelegenheid in een voormalig kerkje.
http://moment-veelerveen.nl/

Jumbo, Aldi en nog diverse andere winkels zijn te vinden in Vlagtwedde (15 minuten met de fiets).

Meest gestelde vragen

Niet alle vragen zullen beantwoord zijn na een bezoek aan de site en hieronder staan de meest voorkomende vragen met daarop het antwooord.
https://natuurcampingvakantiehuis.nl/634_veel-gestelde-vragen

Contact en route


Ervaringen van gasten


"Lieve Joke,  ik wil ik je heel heel heel erg bedanken voor deze prachtige week hier bij jou en alle spirits op de krachtplaats. Er is zo veel in 
 beweging  gekomen. Ik voel me nu verbonden met de stroom in mij en om mij heen en het goed/fout gevoel is er niet meer.

 Geertje"


"Tijdens mijn retreat moest ik in het begin even wennen. Helemaal geen muziek of TV, enkel zijn met mezelf. Na 2 dagen voelde ik de onrust verdwijnen en kon ik meer opgaan in de natuur. Genieten van het niets doen en alleen zijn. Rust, stilte en steeds weer mijn eigen gedachten doorzien. Heel mijn systeem voelde ik steeds meer opengaan. Het voelen werd steeds sterker en het was alsof mijn aura mega groot werd. Innerlijk voelde ik steeds naar welke tuin ik moest gaan en iedere tuin gaf weer nieuwe inzichten en healing. Na de spirituele retreat voelde ik eerst wat angst om weer de wereld in te gaan. Ik voelde me zo sterk geopend in al mijn lagen. Nu, na de retreat voel ik me weer meer heel en bekrachtigt. Meer verbonden met mijn eigen zijns-gevoel. Voel me van binnen heel dankbaar en blij dat ik mijzelf dit heb gegeven."


"Acht dagen lang bracht ik door in volkomen stilte in de tuinen van de krachtplaats. De eerste twee dagen kwam ik vooral tot mezelf en zakte ik steeds verder en verder in overgave in mijn lichaam. Het werd stiller en stiller in mij. Mijn innerlijke onrust verdween en ik verruimde. Oude stukken van pijn en verdriet werden aangeraakt en kon ik oordeelloos toelaten en tegelijkertijd ook het ruimere liefdesveld zijn. Hierdoor kon ik het helemaal doorvoelen en dragen. Ook werden mij diverse eerdere levens getoond, die hiermee verband hielden. Dat gaf mij inzicht en houdt verband met hoe mijn leven nu verloopt.

Door alles wat er mocht gebeuren in de tuinen, heeft zich nu weer meer licht in mijn basis kunnen ankeren. Inmiddels zijn er enkele weken verstreken en merk ik dat ik in het dagelijkse functioneren veel meer rust in mezelf ervaar. Alsof ik een fundament heb gekregen van innerlijke vrede en geluk. Ook heb ik mogen ervaren dat ik alles aankan ongeacht wat er op mijn levenspad komt want ik ben ook, of eigenlijk vooral, het ruimere liefdesveld, wat er altijd is. Mijn dank en liefde gaan uit naar Joke en haar team en de spirits, die dit alles mogelijk maken.


"Ik heb de retreat gedaan op het Elohim Centre. Dat was een bijzondere ervaring. Op bepaalde momenten, vooral aan het begin van de week, heb ik het zwaar gevonden. Maar wat overheerst is de dankbaarheid en de vreugde voor wat er die week met mij heeft kunnen gebeuren. De verbinding met het universum was heel sterk en mijn ervaringen op de verschillende plekken in de chakratuin en met Moeder Aarde waren intens."


“Tijdens mijn retreat heb ik veel healingen en ‘boodschappen’ ontvangen. Ik voel me meer geaard en van hoofd naar buik gegaan. Heb ook ervaren hoe het is om alleen te zijn. Dankbaarheid, gevuldheid en dat dat je verder niets nodig hebt. Bedankt voor het fijne verblijf!.”


“Bijzonder, verruimend en in het begin soms moeilijk”.


“Veel diepere ervaringen dan ooit voorheen. Prachtig, om nog stiller van te worden. Een paradijs. Fijn om te ontdekken dat de tuinen zo als geheel samenwerken”

Pegasus in de winter 2.jpg

Slechts enkele vakantie-retreat verblijven zijn ook in de stille winterperiode en het voorjaar of naseizoen te boeken! Wees er daarom snel bij!