Hoogsensitief, HSP: een kracht of een last?

Geschreven door Marlisa Hof

HSP, hoogsensitiviteit: een kwaliteit of een last?

cirkels van lichtHoogsensitiviteit (ook wel bekend als HSP) en daarmee helder voelende kwaliteiten, wordt lang niet altijd als een kwaliteit of kracht ervaren. Wanneer de basis (ons basischakra) niet goed is ontwikkeld kan je hooggevoeligheid je telkens in de weg staan. Dicht slaan, ongemakkelijk voelen, angst voor situaties, ruimtes of personen, bepaalde sferen, gedachtevelden van anderen, je pikt het allemaal op. Door het niet direct loslaten en doorzien hiervan kan angst zich blijven opbouwen. Dit met soms grote gevolgen; vermoeidheid, burn-out, depressie, boosheid en je ongelukkig voelen. Je voelt je soms afgescheiden totdat geleerd wordt hoe de sensitieve lagen mee te nemen in alle dagelijkse situaties en dieper te aarden. Dieper aarden lukt door onbewuste zielpijnen en angsten te healen in de onderste chakra's en celinformatie. Soms komen daar ook vorige levens aan te pas.

Onveiligheid als HSP'er

Diep van binnen is er bij veel hoogsensitieve mensen angst en onveiligheid waardoor de buiten wereld (grofstoffelijkheid) te diep binnen kan dringen. Van jongs af aan is er vaak niet geleerd hoe om te gaan met gevoeligheid en hebben we ons vaak afgewezen gevoeld in onze subtiele zielsgevoeligheid. We zijn ons aan gaan passen aan hoe anderen het doen. Hierdoor heeft een eigen kern voor de ziel, een beschermde, individuele innerlijke kracht, geen kans gehad om op te groeien, wat nu nog na blijft ebben in het dagelijks leven.

Interne ontwikkeling

Dit vraagt healing en inzicht om met die hoogsensitiviteit om te gaan en je eigen subtiele antennes te gaan herkennen. Ook als een kwaliteit die mee kan stromen in omgang en werkzaamheden. Zeker als het kind of de volwassenen zijn/haar sensitiviteit kan eren, achter zichzelf kan staan en voor de meerwaarde aan subtiele kwaliteiten kan opkomen. Een weg van herkennen, anders communiceren met de omgeving en interne ontwikkeling kan heel werkzaam zijn voor HSP'ers.

Zelfliefde en zelfwaardering als HSP'er

Het innerlijke helingsproces begint bij erkenning en bevestiging voor die diepste schoonheid die jij van binnen Bent. Bij het begrijpen dat je multidimensionaal en een Lichtdrager bent. Bij het begrijpen dat je alle prikkels en informatie die op je afkomen moet verwerken op zoveel meer lagen, ook de gevoelsmatige, dan de gemiddelde mens doet. Daarvoor heb je als HSP'er iets meer tijd nodig met alles. Je werkt ook niet alleen op mentaal en fysiek niveau zoals de meeste mensen dat doen. De omgeving krijgt ingevoelde en diepere intuitieve antwoorden en handelingen terug als je de tijd neemt en niet onzeker wordt maar je sensitiviteit ziet als een schat die je uitdeelt. Als je dit vanuit zelfliefde en zelfwaardering kunt uitleggen en uitdragen aan je omgeving, als je geaard en stevig wordt, dan word je hoogsensitiviteit een kracht en gave voor de maatschappij.

Een nieuwe wereld wordt zichtbaar: de schoonheid van je sensitiviteit

wereld bewustzijn.jpg

Diep verdriet van niet gezien zijn en wantrouwen kunnen losgelaten worden door meer innerlijke kracht, zelfwaardering en zelfliefde. Via inzicht ga je jezelf op hernieuwde wijze ervaren en geef jij jeZelf, wie je werkelijk Bent, opnieuw een kans. Een kans om vanuit je ware Zelf te leven. Je kunt je dan vanuit je Licht handhaven te midden van dualiteit en grofstoffelijkheid.

Zodra zich dit begint te manifesteren ga je ervaren wat een schoonheid het is om zo sensitief en heldervoelend te zijn. Je gaat er je kracht uit halen en durft erin op te staan. Dat is namelijk, in de eerste plaats waarom je die sensitieve kwaliteiten hebt meegenomen naar de aarde. Om die sensitieve kwaliteiten te belichamen gaat er altijd eerst een weg aan vooraf waardoor je groeit van afgescheidenheid naar eenheid.

Wil jij die interne ontwikkeling ook graag aangaan?

Je ten alle tijden bevestigd en bekrachtigd voelen van binnenuit en daarmee je eigen kwaliteit als kracht neerzetten? Wil je je aura beter beschermen en meer aarden? Bij het Elohim Centre werken vooral Healers-Readers en coaches die deze weg ook zijn gegaan en het tot hun kracht en beroep hebben gemaakt.

Boek daarom bij zo'n gespecialiseerde multidimensionale Master Healer eens een healing reading consult of volg de opleiding HSP als kracht en beroep.

Voor ondersteuning vanuit huis kun je denken aan de audio healings voor hooggevoeligheid.

Gerelateerde artikelen:

 


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin