Verschil tussen aards teamgevoel en het Eenheids-Liefdesveld

Wat is aards teamgevoel?

Aards teamgevoel ontstaat wanneer een groep van mensen bij elkaar komt voor een gemeenschappelijk doel. Denk aan een bedrijf, voetbalclub of non-profit organisatie. Aards teamgevoel brengt saamhorigheid. Om deze verbinding met elkaar te maken vraagt vaak een uiterlijke impuls, bijvoorbeeld (team)uitjes, samen brainstormen, coachingsgesprekken. Zonder aards teamgevoel voelt een organisatie vaak leeg en robotachtig en is er een grote kloof tussen de staf en het personeel. Er lijkt geen zin en plezier in het werk te komen, ziekte verzuim neemt toe, of een non-profitorganisatie weet geen donateurs en ambassadeurs aan te trekken.

Ook aan de prestaties van een bedrijf, sportclub of non-profit organisatie kan aards tePositieve energie.jpgamgevoel bijdragen, doordat er door iedereen een gevoel ontstaat te willen bijdragen aan het grotere, gemeenschappelijke, doel.

Wat is de groepsziel / het Liefdes-Eenheidsveld?

De groepsziel, ofwel het Liefdes-Eenheidsveld, ontstaat wanneer er ego-loos samen wordt gewerkt voor een hoger doel. Dit gaat voorbij aan persoonlijk belang of groepsbelang. Het gaat niet meer om de identiteit die je ontleent aan onderdeel zijn van de groep, of bijdragen aan een ideaal, maar om de egoloze dienstbaarheid.

Het Liefdes-Eenheidsveld kan ook pas ontstaan als de leden Universele Liefde belichamen of in elk geval de focus erop houden met elkaar. Het Liefdes-Eenheidsveld ontstaat als ego-ik belang, positie, geld en eigen idealen of meningen niet meer kleven of zich stapelen tot oordelende verhalen in het hoofd van de mensen, en daarmee de stroom van het grotere geheel blokkeren. Als iedereen binnen een organisatie, welke positie dan ook, zich kan geven vanuit dienstbaarheid zonder zich meer of minder dan de ander te voelen. Dit is vooral een innerlijk proces maar werkt ook zichtbaar door in het functioneren van een organisatie of groepsziel. Ook zonder dat je elkaar hoeft te zien of te spreken kun je vanuit het Liefdes-Eenheidsveld functioneren, waarop je aangesloten bent ondanks de afstand.

Verschil groepsziel en aards team gevoel

Ondanks dat het bij een aards teamgevoel en groepsziel beiden gaat om een groep mensen en een gezamenlijk doel zijn er een aantal wezenlijke verschillen. Bij een aards teamgevoel is er een verbinding vanuit het ego en/of de ziel. Saamhorigheid, persoonlijke idealen, sociale status, geld of ambitie zijn vaak (onbewuste) drijfveren. Je haalt als persoonlijkheid of ziel ook iets op, het brengt je iets om onderdeel te zijn van de groep. Zou dit eigen belang wegvallen dan valt de groep ook uit elkaar. Zou bijvoorbeeld de ambitie, het kameraadschap en de commercie wegvallen uit een grote voetbalclub dan is er een grote kans dat supporters, voetballers en het bestuur uit elkaar gaan.

Bij een groepsziel draait het niet meer om je eigen belang, wat jij er uit haalt, maar gaat het om dienstbaarheid. Je levert jouw energie, geestkracht, tijd en bezieling aan een groter geheel zonder er zelf beter van te hoeven worden. Dit lijkt van buitenaf misschien op de weggeefstand, waarin je anderen helpt ten koste van jezelf, maar het is alles behalve dat. Het is een hele bewuste keuze om niet meer vanuit zelfbelang maar vanuit dienstbaarheid te gaan functioneren. Dit ontstaat vaak ook als er een bepaalde mate van spirituele rijpheid is. Als een overlopend vat kun je dan niets anders dan geven. Dit betekent niet dat je geen grenzen aan kunt geven, of rekening houdt met je eigen energie. Je hebt ook liefde voor jezelf omdat jij immers ook onderdeel bent van de Eenheid, van het geheel.

Ook als de groep uit elkaar zou vallen, of je elkaar nooit meer zou zien of spreken, kan diezelfde geestelijke verbinding, dat Liefdes-Eenheidsveld nog steeds werkzaam zijn. Net als dat de discipelen van Jezus elk hun eigen weg gingen, om de boodschap van de Heilige Geest te verspreiden.

Sterren, kosmos.jpg

Collectieve resonantie

Zonder dat je elkaar kent kun je verbonden zijn middels een collectief groepsveld. Als je vanuit dezelfde bewustzijnstrilling functioneert dan ontstaat er een energetisch veld. Dit veld versterkt de gezamenlijke trilling in elk individu. Dit brengt o.a. inspiratie, steun, geestkracht en de moed om door te gaan. Dit zie je bijvoorbeeld bij de mensen die de Elohim nieuwsbrieven lezen, de audio opnames luisteren, website bezoeken, de krachtplaats bezoeken en workshops volgen. Zij worden onbewust deel van een groter Liefdesveld dat hen draagt en hun ontwikkeling versterkt, ook al zijn ze zich hier niet altijd bewust van. Het verschil tussen een collectief groepsveld en de groepsziel is dat er bij de groepsziel sprake is van een actieve en belangeloze bijdrage aan het groepsveld en haar missie. Liefde krijgt vorm in de stof en je wordt hier een ‘missionaris’ van.

Uitdagingen bij de groepsziel in de praktijk

Wanneer er binnen een organisatie geoefend wordt om vanuit het Liefdes-Eenheidsveld (de groepsziel) te functioneren en jezelf belangeloos te geven, komen er vaak allerlei innerlijke saboteurs en weerstanden omhoog. Dit zien we ook bij het Elohim team en de participanten op het Elohim Centre. Voordat er rijpheid is om jezelf over te geven moet je eerst door de blokkades en zelfbescherming van het ego-ik heen. Je eigen wil ondergeschikt maken aan die van de groep, zonder hierin weg te geven of je eigen autonome centrum te verliezen. Dit vraagt oefening en het doorzien wanneer je reageert vanuit je persoonlijke zelf en wanneer vanuit dienstbaarheid. Het vraagt bewustzijn op de weggeefstand, zodat er niet wordt gegeven om bevestiging op te halen, vanuit een tekort of te weinig zelfwaardering. Het vraagt zien wanneer het innerlijk kind mee gaat of wanneer het tegenstribbelt en er oordelen, gemorrel en zwaarte ontstaan.

Gevoeligheid inzetten als kwaliteit

Hooggevoeligheid/HSP komt hierin ook erg van pas. De subtiele ziel die feilloos aanvoelt wanneer er afgescheidenheid is in jezelf of de ander en dit vanuit oordeelloosheid kan benoemen, maakt dat weerstanden en afgescheidenheid veel sneller gezien en losgelaten kunnen worden. Ook hier op het Elohim Centre merken het team en de participanten dat het fijn is om spiegels te krijgen en te horen wanneer ze in de afgescheidenheid zitten of wanneer ze (heel subtiel) beginnen te mopperen en er weerstand ontstaat. Hierdoor kun je leren om jezelf oordeelloos waar te nemen. Om door te krijgen wanneer je functioneert vanuit eenheid of vanuit afgescheidenheid. Dit is de grootste mogelijkheid om te groeien in bewustzijn, dienstbaarheid en ego-loosheid in een omgeving die dat versterkt. Toch is niet iedereen hier klaar voor. Het vraagt om de wens te hebben met je eigen weerstand geconfronteerd te worden en jezelf vanuit dienstbaarheid te geven. Voor sommigen is dit nog niet de bedoeling, of blijkt het praktische werk te zwaar en dan is het beter eerst nog verder te werken aan de persoonlijke ontwikkeling, voordat de volgende stap gemaakt wordt. Het is hierin geen kwestie van een goede of slechte keuze, maar vooral een trouw aan het thema dat de Goddelijke Vonk in dit leven heeft gekozen.

Wieden in de helende tuinen.jpg

Gedragen door het Eenheids-Liefdesveld

Als jij jezelf belangeloos kunt geven aan het Eenheids-Liefdesveld dan ontvang je daar ook Liefde van. Je Christuskracht en Ware natuur komen op de voorgrond in je functioneren. Juist door jezelf in de praktijk tegen te komen, zoals tijdens participatie op het Elohim Centre, ontwikkel je dit sneller en gemakkelijker. Niet alleen door de gesprekken en korte coachings, maar ook omdat het Liefdes-Eenheidsveld van de Krachtplaats je hierin versterkt en je brengt naar Overgave, Vreugde en Vrijheid.

Wil jij Dienstbaarheid en Liefde in de praktijk brengen?

Draag bij als participant of word bewoner op de Elohim Krachtplaats.

Klik hier voor meer infomatie

 


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin