Een voelbaar sterkere basis door participatie bij het Elohim

Ik was leeg. De wereld lag voor me open en ik kon doen en laten wat wilde, maar ik bleef maar op de bank zitten. Ik wist het niet meer. Een doorbraak arrangement en twee workshops deden me doen inzien dat ik in plaats van het verlenen van zorg als beroep, juist zelf een zekere sturing nodig had. Even bij de hand genomen worden en een richting gewezen worden. Zodoende heb ik besloten mijn baan op te zeggen en me aan te melden als participant bij het Elohim Centre. 

 

De dynamiek in het proces

Peter geulen graven (1).jpgGedurende mijn tijd als participant ervaar ik een dynamisch innerlijk proces. In het begin van mijn participatie voornamelijk de fysieke uitdaging van het werk. De laatste jaren was ik werkzaam in de zorg en het fulltime klussen, door weer en wind, zorgde ervoor dat ik veel weerstanden tegenkwam. Deze vormden verhalen in mijn hoofd en gingen een eigen leven leiden. Thema’s zoals onveiligheid en het gekwetste en bange kind kwamen naar voren.

Daarnaast volg ik ook workshops en healing sessies, die ervoor zorgen dat er energetisch erg veel gebeurd. Zeker in het begin van mijn participatie. Mijn fysieke lichaam kreeg allemaal pijnklachten en ik ben diverse keren ziek geworden.

Tezamen zorgde dit ervoor dat mijn beginperiode vaak als zeer zwaar voelde. De rust die ik ervoer na een doorbraak arrangement en mijn eerste twee workshops was soms compleet weg. Mijn ego nam de overhand en de strijd in mijn hoofd nam toe.

Ondanks al de zwaarte en strijd doet de Tijdgeest en de Krachtplaats veel. Door de maanden heen merk ik een sterkere basis ontstaan. Een soort vertrouwen en een plek van rust in mijn lichaam. Mijn ego verdwijnt meer op de achtergrond, waardoor ik de aanwijzingen van het team beter kan plaatsen en toepassen. Ook mijn keuze om hier te blijven en toe te geven dat dit voor nu de plek is waar ik moet zijn, staat veel meer op de voorgrond. Mijn appartement in Oosterhout heb ik inmiddels opgezegd en woon nu samen met mijn vriendin Ingrid op de Krachtplaats. Daarnaast zijn mijn werkzaamheden veranderd en vormt dit weer nieuwe uitdagingen. Alleen nu met minder zwaarte.

 

Het hogere doel

Het Elohim Centre werkt aan de opbouw van de nieuwe aarde. Iedereen in het team draagt dezelfde gedachte en heeft dezelfde gedrevenheid om dit doel te behalen. Elke dag opnieuw wordt dit uitgedragen en kenbaar gemaakt aan de participanten en gasten wat de groepsziel is en op welke wijze wij hieraan kunnen bijdragen.

Als participant moet je er dus ook rekening mee houden dat je in deze cultuur terecht komt en je niet alleen aan je eigen stukjes werkt, maar ook opgaat in het hogere doel. Voor mij schepte dat in het begin weerstand, maar gaandeweg kon ik het begrijpen en het er laten zijn zoals het is. In feite gaat het niet om de inhoud, maar wat het met je doet op korte en lange termijn. Durf je bijvoorbeeld je grenzen aan te geven of laat je het een leven leiden in je hoofd? Durf je te zeggen dat je een baal dag hebt en vervolgens gewoon je werkzaamheden te doen? Kan je kritiek uiten en daarna gewoon weer lachend met elkaar verder gaan?

Daarbij is het mooi om te zien dat de organisatie ook door een proces heen gaat. Het team leert continu en betrekt daarbij ook de feedback van de participanten. Wij hebben dus niet alleen het team nodig, ook het team en de krachtplaats heeft ons nodig.

 

Dankbaar

team 2017.jpgIk ben dankbaar voor mijn tijd bij het Elohim en dat dit op mijn pad is gekomen. Het voelt goed dat ik een bijdrage mag leveren aan het centrum en maakt het bijzonder dat dit ook voor de nieuwe aarde is. Ik wil het team bedanken voor de inzet voor de nieuwe aarde, maar ook de begeleiding in mijn proces. Daarbij ben ik erg dankbaar dat ik hier zoveel mooie mensen mag ontmoeten, die ook dezelfde weg lopen als ik. Het geeft herkenning, vertrouwen en kracht.

Peter Brouwer