Vrijwilligerswerk, bewoner spirituele centrum Elohim

Vrijwilligerswerk / bewoner bij het spirituele Elohim Centre

Voor mensen die in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en graag in de energie van de Krachtplaats en helende tuinen vertoeven en willen bijdragen aan het centrum en de nieuwe samenleving is er soms een huurwoning voor max 2 jaar op de Elohim Krachtplaats beschikbaar of een chalet voor max 6 maanden. Dit na een intake gesprek en soms ook een proefperiode.

Onze voorkeur gaat uit naar een vaste (mede-bewoner-) vrijwilliger die resoneeert met de Krachtplaats en een Elohim chalet of woning kan huren.
maar ook een
structurele(mede-bewoner-) vrijwilliger van één tot enkele dagen per week die heen en weer reist, is welkom. 
Als je een hele week of enkele weken wilt komen helpen als vrijwilliger ben je ook van harte welkom (als er voldoende werk en een kamer of kampeerplek beschikbaar is).

Lees hier meer over vrijwilliger worden

Meer over de Diamond New Earth woon-werkgemeenschap

Weten wat de Diamond New Earth gemeenschap inhoudt? Klik hier voor meer informatie

Wat leer je als langer blijvende vrijwillige participant?


Werktijden

Het team werkt van wo t/m za van 8:30 - 17:15 uur. Als vrijwilliger/participant  werk je tot 15.30 uur tenzij je later start.
In de drukke periode is werken op zondag soms ook noodzakelijk.
De pauzes zijn van 10:15 - 10:30, 12:15-13:00 en 15:15-15:30 uur.
Maandag en dinsdag zijn vrije dagen.

Verblijf je op de Elohim Krachtplaats in de groepsaccommodatie Happiness wordt er van je verwcht dat je meehelpt het gebouw netjes en schoon te houden (samen met eventuele andere bewoners/participanten) in je vrije tijd.

Overnachting en wifi

Tijdens je vrijwillig participatie werk kun je enkele dagen, weken of maanden verblijven in de groepsaccommodatie Happiness, op de camping, in een chalet dat je huurt of in een eigen tent. Het slapen in je tent is gratis voor vrijwilligers van de gemeesnchap die tenminste 6u p.d.in ruil voor 1 nacht, meewerken. Vanaf juni tot eind sept. kan dat.

--- Waar slaap je? ---
Al;s je verblijft in de groepsaccommodatie "Happiness" (op de Elohim Krachtplaats) deel je soms met anderen samen een slaapkamer tenzij je full time komt en er een slaapkamer voor jezelf mogelijk is. Er zijn een grote living, serre, keuken, 4 douches en 2 toiletten. De living wordt soms ook door (weekend)cursusgroepen gebruikt voor de maaltijden.

.... Wifi
In de accommodatie is wifi aanwezig. Deze heeft weinig straling en wordt snachts uitgezet. Ook op de camping is (lichte) Wifi aanwezig.

Coaching en groepshealing

Maaltijden bereid je zelf of als je dat wilt , samen met een andere vrijwilliger

Praktische werk coaching, groepshealing en innerlijke coaching
Voor langdurige fulltime vrijwillige participanten die veel voor de organisatie betekenen bestaat de mogelijkheid op verzoek coaching te krijgen. Deze coaching kan kort tijdens het werk plaatsvinden als het gaat over werkhouding of praktische werkvragen/aanwijzingen, maar ook na de werkdag is er soms gelegenheid voor wat innerlijke of zelfralisatie coaching van Joke. Lange termijn/full time vrijwillige participanten mogen ook meedoen aan de online groepshealingen van Joke.

 

Toegang tot de Zelfrealisatie tuinen en het Lemurisch bos

Tijdens de dagen dat je werkzaam bent als vrijwillige participant/ medebewoner/ student en logeert heb je toegang tot de Elohim Zelfrealisatie tuinen, ook buiten de openingstijden om.

Kans op betaalde Elohim baan

Kans op betaalde Elohim baan voor vrijwillige participant

Soms kan een (deels) betaalde functie in zicht komen. Dit is afhankelijk van het Elohim budget en of je voldoende, voor het centrum belangrijke vaardigheden, draagkracht, leidinggevende kwaliteiten en inzet hebt. Ook innerlijke groei wordt op prijs gesteld. Organisch moet zich dit na verloop van tijd laten zien. Een betaalde baan is geen garantie.

Motivatie vrijwillige participant / student zelfrealisatie in de praktijk

In onderstaand geval is je motivatie voor ons niet de juiste insteek

 • Heb je intern of externe moeilijkheden?
 • Kun je niet zo goed op jezelf zijn?
 • Heb je net een burn-out gehad of ben je nog herstellende daarvan?
 • Zoek je eigenlijk (psychische of emotionele) opvang?

  Als je psychisch, qua innerlijk kind, emotioneel, qua verslaving of na een burnout (nog) niet stabiel bent dan kunnen en mogen wij je niet opvangen of begeleiden. Onze organisatie heeft daarvoor niet de juiste mensen, capaciteiten of mogelijkheden. Ook kunnen de hogere trillingen van de Krachtplaats dan van alles omhoog brengen. Als je wel eens last hebt (gehad) van psychoses geef dat dan ook aan. Zorg als participant dat je eigen inkomsten hebt en op een ander woonadres bent ingeschreven.


In een multidimensionale woon-werk-gemeenschap werken en wonen met gelijkgestemde, gevoelige, bewuste en open mensen waarbij we ook elkaar ziel zien en voeden.
Solliciteer daarom alleen als je voornaamste reden je liefde voor de Krachtplaats, Joke, de Elohim organisatie, voor samenwerking en het eenheidsbewustzijn is. Mogelijk wil je ook groeien in je volledig potentieel en ware Zelf en in de natuur wonen en werken. Of in de woon-werk-gemeenschap wonen met gelijkgestemde, gevoelige, bewuste en open mensen waarbij we ook elkaars ziel zien en voeden. Zorg als vrijillige participant/medebewoner/student dat je eigen inkomsten hebt en eventueel op een ander woonadres bent ingeschreven.

Aanmelden als vrijwillige participant / nieuwe samenleving

Aanmelden als vrijwillige participant / medebewoner nieuwe samenleving

Stuur je motivatie, cv, iets over jezelf + foto naar info@elohim-centre.org en geef aan of je eenmalig of structureel zou willen komen helpen en voor hoe lang. Of dat het om 1 of meer dagen per week gaat en op welke dagen je dan het liefst komt en vanaf wanneer. We zijn nog op zoek naar een wo t/m za vrijwillige participant of medebewoner. Liefst iemand met overzichthoudende en leidinggevende capaciteiten die mede de rechterhand van Joke ElZiam Nootebos en haar partner Arie kan zijn.

Maar mocht je voor een eenmalig periode willen komen dan ben je ook van harte welkom. Vooral in het tuin seizoen.
Er is vooral in de zomer vaak veel belangstelling; meld je daarom tijdig aan, dat helpt ons ook bij de werkzaamhedenplanning en begeleiding.

Je hoeft niet perfect te zijn

Je hoeft niet perfect te zijn

Je hoeft als je komt niet zelfgerealiseerd te zijn maar wel "onderweg" en open. Wel moet je emotioneel, mentaal en psycisch stabiel zijn. Je wordt immers een gezicht van het Elohim Centre. Zeker als je voor langere tijd komt. Maar ook brengt de Krachtplaatsenergie veel omhoog. als je nog te vast zit in je kleine zelf.ook het grote Zelf versterkt er zich.

Kom je ons slechts enkele dagen helpen dan stellen we vooral inzet en vriendelijkheid op prijs en is diepgaande spirituele ontwikkeling fijn maar voor ons minder van belang. Dat is het wel als je bij Elohim langer dan een half jaar wilt blijven.

Soms heb je eerst meer persoonlijke begeleiding nodig

Soms is er eerst meer begeleiding nodig

Leegte, ziekte, zinloosheid, depressiviteit, onderwaardering, liefdeloosheid en trauma's. Het oplossen hiervan kan soms langer duren doordat trauma's, zielepijnen, hart- en buikgevoel en zelfwaardering nog geheald moeten worden. Soms zijn daarom persoonlijke sessies eerst nodig voordat je vrijwilligerswerk kunt doen. Hiervoor kun je op afspraak bij de Elohim Healers en Coaches terecht. Dit zijn betaalde consulten.

Bewoner worden?

We kunnen 1 nieuwe meewerkende bewoner plaatsen die 2 jaar in onze woon-werk gemeenschap "The Diamond New Earth". wil wonen.

Op de Krachtplaats is nog 1 gemeubileerd huis/chalet te huur voor een vrijwilliger/medebewoner die na een proefperiode:

* Goed kan klussen-, tuin- en onderhoudswerkzaamheden kan doen.
* En/of secretariaat en o.a. webshop (foto) werk kan doen.
* En/of iemand die Joke technisch kan helpen bij haar avond online webinars, E-cursussen en groepshealingen en verstand heeft van de hard- en software.

Wil je graag in het licht van de Elohim Krachtplaats (5 ha) wonen en (deels) meewerken?

Wil je omgaan en samenwerken met gelijkgestemden, open, empathische en bewuste medebewoners die vanuit de ziel leven maar ook aards en praktisch afgestemd zijn?
(Er zijn ongeveer 7-12 teamleden/bewoners die al dan niet parttime of full time werken. In de zomermaanden zijn er wat meer.)
Wil je in een chalet, in de Elohim natuur en helende tuinen wonen met mensen die de ziel van de ander zien?
Wil je dienstbaar zijn aan de Elohim organisatie, de natuur en bewustzijnsgroei?
Wil je weg uit de zwaarte en drukte van de samenleving en ben je emotioneel en psycisch stabiel zodat je in de hogere Lichtfrequenties kunt wonen en werken?

Ook kun je soms tegen korting of kosteloos in aanmerking komen voor de gechannelde groepshealingen, coaching in de wandelgangen of zelfrealisatie workshops (dit is afhankelijk van het aantal uren dat je per week meewerkt, je inzet en benodigde vaardigheden)

Aanmelden als vrijwillige participant en bewoner

Stuur je motivatie, cv, iets over jezelf + foto naar info@elohim-centre.org.  We zijn op zoek naar een gelijkgestemde vrijwillige participant die full time of voor enekele dagen p.w. medebewoner wordt. Iemand met liefde voor de Krachtplaats, eenheidsbewust, de natuur en het pad van zelfrealisatie. Iemand die aantoonbaar eigen inkomsten heeft en daardoor de huur en eigen kosten kan betalen.

 

Samen bouwen aan de nieuwe maatschappij: The Diamond New Earth

Dit kan flink uitdagend, maar alleszins de moeite waard zijn als je deel wilt uitmaken van het blije veld van belangeloze Liefde en dit samen met de teamleden en vrijwilligers wilt beoefenen. Dit doe je d.m.v. je aandacht, hart en inzet voor de praktische werkzaamheden voor de spirituele Elohim organisatie. De groene oase van de Elohim Krachtplaats in ZO Groningen en de spirituele woon-werk gemeenschap zijn er voor hen die zich los maken uit de waan, verdichting en hectiek van de oude, ego-gestuurde maatschappij en willen begeven in een bewuste, fijngevoeligere omgeving van gelijkgestemden die vanuit hun ziel en Ware Zelf willen leven maar die ook daadkrachtig en aards kunnen aanpakken en niets idealiseren.

Aanwezig zijn met hoofd, hart en handen op de Elohim Krachtplaats brengt een versnelde groei naar zelfrealisatie

Door met je hoofd, hart en ziel helemaal bij het gesprek of de klus en in het hier en nu aanwezig te zijn, ben je voelbaar aangesloten op het  hogere eenheidsliefdesveld van het centrum, de helende tuinen en de Krachtplaats. Dat veld van Licht draagt jou dan ook waardoor je je fijn en bekrachtigd voelt en de zelfrealisatie zich versnelt. Maar bij omhoogkomende weerstanden zul je merken dat het eenheidsveld met de blije Krachtplaats energie jou minder draagt en alles zwaarder voor je voelt. Plaats je jezelf weer in het wij-gevoel en kun je je weerstanden doorzien als van het ego-ik dan komt het Licht in jou onmiddellijk weer terug! Zo beoefen je sneller dan waar dan ook, het overstijgen van je innerlijke saboteurs en vergroot je daarmee het Lichtveld van je Ziel en de nieuwetijds non duale samenleving.

Onderdeel zijn van de lichtfamilie en het dienstbare Moeder Aarde Pad

Je vrijwilligerswerk en het beoefenen van eenheid en non dualiteit, met elkaar en de natuur, versterkt de wij-liefde, subtiliteit, lichtvoetigheid en het verruimd bewustzijn. Ook in de gewone wereld van omgang en werk bij Elohim. Dit is het dienstbare Moeder Aarde Pad van de gelijkgestemde, multidimensionale nieuwetijds mens die zorgzaam is voor alle geziene en ongeziene wezens, en voor het verheffen van het eenheidsbewustzijn. Teamleden (en Joke) en vrijwilligers vallen ook wel eens uit het eenheidsliefdesveld van de belangeloze dienstbaarheid door eigen stemmingen, meningen of irritatie met elkaar of het werk. Dat hoort erbij en wordt gezien als leermoment. Niemand is perfect en heilig. Maar samen kan het geweldig zijn en zijn we een lichtfamilie die zich steeds verder ontwikkelt naar non dualiteit maar ook bereid is nieuwe vaardigheden buiten de eigen comfortzone te leren. Ook de hogere zielezielen krijgen er kans te integreren.

Het Moeder Aarde Wij-Pad van de Ingewijdene, Earthkeeper, Healer-Coach, Leider en Nieuwetijds Sjamaan 

Praktiseer als man of als vrouw het vrouwelijke pad van de nieuwe Aarde, laat ego-ik-gerichtheid, macht-onmacht steeds meer los want dan draag je bij aan het groeiende eenheidsliefdesveld d.m.v. je dienstbare hart, je intuïtie, zelfliefde, zelfwaardering, je handen en wijgevoel!

Meewerken in de nieuwetijds spirituele woon-werkgemeenschap van het Elohim Centre "The Diamond New Earth" kan flink uitdagend maar alleszins de moeite waard zijn als je het pad wilt gaan van je hoogste Liefde, magisch kind, ware natuur en scheppingskracht. Het is het Moeder Aarde Wij-Pad voor de Ingewijdene, de natuurlijke Earthkeeper, de Ontwakende Healer-Coach, nieuwetijds Sjamaan en voor de verlichte Mens en Aarde! Nu nog grote woorden, straks werkelijkheid!

Grote schoonmaak in al je energielichamen en chakra systemen

Zuiveringen, helingen en inzichten rondom je (tweelingziel-)relatie- of seksuele verlangens, rondom geld, regelgeving, dominantie, aanpas- en weggeefgedrag ontstaan vanzelf door een langdurig verblijf in de Lichtcodes van de Krachtplaats. Je ware zelf en het volledig potentieel van je oorspronkelijke Zelf zullen steeds dieper in je lichaam en gedrag zakken des te langer je op positieve wijze bijdraagt en open staat om te ontvangen of meedoet aan de online groepshealingen en de weekendworkshops. Het loslaten van het verleden, je comfortzone, oude patronen en van alles wat je hebt meegemaakt volgt op natuurlijke, organische wijze zonder dat je jezelf hoeft te forceren, op te leggen of bekritiseren. Samenwerken in de hoger trillingen van de Krachtplaats loutert en verandert je. Geleidelijk aan zul je merken dat je levensvreugde, wijgevoel, bewustzijn, helder Gaven en Lichtkracht zich verdiepen!

 

collage-2017-participanten.jpg

 

Wat brengt het eenheidsliefdesveld je

Tijdens je vrijwilligerswerk voelt het in de regel fijn omdat ieder er is voor de service aan de klanten en bezoekers, voor de tuinen, verblijven, het team en de nieuwe aarde en deze sfeer heel anders is dan voor jezelf leven of werken of in een niet afgestemd team functioneren. Je aanwezigheid in het eenheidsveld maakt dat je je dieper ontspant en je meer ge-aard, gezuiverd en gedragen wordt. Iets dat haast niet te ontwikkelen is tussen het oude massabewustzijn dat ego-ik-gericht is en dat zoveel afgescheidenheid aan gedachten-, needings en emotievelden kent.

Voel je welkom als vrijwilliger / student zelfrealisatie - nieuwe samenleving

Ervaar hoe fijn het is (ook na een Elohim opleiding of vanuit elders) om in afstemming met elkaar, Moeder Aarde, de natuurspirits en de materie, je vaardigheden, inzet, commitment, hart, buikgevoel en bewustzijn, dynamisch en productief in te zetten. Om zonder ik-gerichtheid vanuit je ziel als eenheid samen te werken voor 'The Diamond New Earth' in een omgeving die leeft vanuit de ziel en minder vanuit het kleine zelf. De spirituele woon-werkgemeenschap is een Ashram in Nederland die bestaat uit 6 tot 12 teamleden en vrijwilligers.
Bij het spirituele "Elohim Centre" en de Krachtplaats is een hoger dimensionaal liefdeslicht voelbaar dat ieders ziel, hart en bewustzijn vanzelf opent en doet groeien.

Elohim groepsziel en organisatie, het ware Zelf en zelfrealisatie-proces

Team koffietafel 2017.jpg Het Elohim Centre is de broed- en oefenkamer voor de toekomstige eenheidsmaatschappij. Velen ontdekken door het multidimensionale Ontwakingsproces dat sneller plaatsvindt in de spirituele woon-werk-gemeenschap en op de Krachtplaats, de rijkdom van hun anders zijn, hun gevoeligheid, helderheid, ziel, zuiverheid en ideeën maar ook de innerlijke saboteur.

Thuis komen in jeZelf en in je stille open ruimte aanwezig zijn

Ingewijde Joke Nootebos en sommige anderen zijn reeds regelmatig een stille open ruimte voor anderen. In hun uitstraling voel je dat ze Thuis zijn, voel je de rust, dankbaarheid, openheid en vrede ook al zijn ze productief aan het werk. Zij zijn hoeders van de Eenheid op vele lagen en hoeders voor de nieuwe Aarde. Ook al werk je niet letterlijk met ze samen, hun energie hangt op de Elohim Krachtplaats en trilt iedereen aan. Zij kennen ook de eenheid en balans tussen het er zijn voor zichzelf én de organisatie. Het maakt hun niet zoveel uit wàt zij doen maar wel met wie en waarvoor zij kunnen werken. Hun Godrealisatie, de Godsvonk, wordt steeds meer belichaamd in de onderste chakra's en in hun functioneren. Het is een voorrecht om in hun vredevolle aura en hoederschap aanwezig te mogen zijn. Ze houden zich niet zoveel meer bezig met energiekostende onzekerheid, zelfkritiek e.a. eigen innerlijke of reactieve emoties maar zorgen ervoor dat de Krachtplaats, het team en de spirituele woon-werkgemeenschap een sacrale zuivere plek blijft voor ieder die zich wil inzetten en in hart en bewustzijn wil groeien tijdens workshops, verblijf of een bezoek aan de helende tuinen. Samen met het team zorgen ze ook voor de inkomsten en het beheersen van de onkosten van de organisatie.

 

Boodschap van Moeder Aarde


Wat ontwikkel je bij langdurig vrijwilligerswerk

Ben je vrijwilliger en volg je tevens Elohim workshops of een Elohim opleiding? Onderstaande ervaringen en thema's werk je vanzelf door als je langer meewerkt en ook nog workshops volgt (is geen must). Je oude ik lost dan sneller op en maakt plaats voor je ontwakende ware Zelf. Je ontwikkelt;

 • Je eigen innerlijke autonomie en autoriteit binnen de groepsziel en het oplossen van onzekerheid en aangepastheid

 • Ontwikkeling van hoofd naar hart en buikgevoel; uit het hoofd komen

 • Effectief en productief werken vanuit je basisrust en time management zonder weggeefstand of teveel aangepastheid

 • Vanuit Bewustzijn en non-dualiteit omgaan met boosheid, liefdesverdriet, gespannenheid of reactiviteit, verzet

 • Geboorterecht en innerlijke zekerheid leren voelen (je recht van bestaan en plek in het hart van anderen om wie je bent als ziel en essentie, niet om wat je doet)

 • Kundalini, levensenergie, gezondheid, bewustzijnsverruiming, genieten, lichtvoetigheid

 • Jezelf betrekken op het geheel en op de groep(sziel)

 • Luisteren naar de grenzen van je lichaamsvitaliteit zonder jezelf te vergelijken met anderen

 • Het hogere beleven in het gewone aardse als vriendschap, openheid, de natuur en de gezamenlijke werk-drive en inzet

 • Dienstbaarheid voorbij werkzaamheden die je leuk of minder leuk vindt of je comfortzone
 

Contact en route