Retraite in de natuur van Groningen-Drenthe en de Krachtplaats

Tot jezelf komen, genieten en even niks meer aan je hoofd

Vrouw bij Lemurisch bos, bezoeker, bewoner.jpg

Sluit je af van de ruis van alledag en creëer de ruimte om tot jezelf te komen. Tijdens een meerdaagse spirituele retraite op de Elohim Krachtplaats in Oost-Groningen krijg je contact met je ware zelf, je gevoelswereld en alles wat die je te vertellen heeft. De natuur, engelen en het hogere Licht van de Elohim Krachtplaats helpen je om vanuit je hart, ziel en levensbestemming helderheid te krijgen op je werk, relatie en levensvragen. Om je niet langer moe, verlaten of moedeloos maar juist gelukkig en héél te voelen. In de ontspannen, opengaande rust en stilte van je retraite lossen stress, spanningen, burn-out, je gedachten en drukte op. Je weet weer -Wie je werkelijk Bent-, ontdekt je levensrichting en bestemming. Richting en keuzes kunnen gemakkelijker worden gemaakt door de ervaring van je grote Zelf.

Stilte, mindfulness en bezieling op de Elohim Krachtplaats, op de grens van Groningen en Drenthe

De Elohim Krachtplaats met helende tuinen en Lemurisch bos is een 0-zone: een speciale plek waar geen drukte en gedachtengoed van andere mensen blijft hangen en waar je ziel tot veel diepere lagen open gaat. Je ervaart hier je ware Wezen, beleeft de kleuren en geuren intens en maakt contact met het alom aanwezige veld van Liefde en de natuurspirits. In deze diep vredevolle omgeving raak je innerlijk zo stil dat de antwoorden op essentiële levensvragen als vanzelf omhoog komen.

Wat haal je op? Aanleiding tot een spirituele retraite

 • Je hoofd en eventuele zwaarte, problemen of verdriet komen tot rust en je hebt weer contact met jeZelf
 • Je komt gelukkiger, heler en bevrijder terug. Meer in verbinding met jezelf en met anderen
 • Je krijgt beter zicht op hoe je je eigen leven kunt leiden vanuit je eigen zielswaarden, wijsheid en waarheid
 • De verstilling en andere beleving van tijd kalmeert je geest en maakt ruimte voor inspiratie en creativiteit
 • Je slaapt vaak beter en langer, voelt je minder gestrest en vitaler aan het einde van de retreat
 • Je doet nieuwe inzichten op, je wordt lichtvoetiger maar ook beter geaard en je bewustzijn en hart verruimen.

Wil je nog dieper gaan en spiritueel ontwaken?

Je hebt ook de mogelijkheid voor een diepergaande spirituele retraite te doen: een gecertificeerde Essentie retraite. Hierin ga je veel dieper in de ontmoeting met jeZelf en de eenheid met de Natuur en verblijf je 8 dagen in diepe stilte zonder ontmoetingen. Na afloop ontvang je een certificaat en vooraf en achteraf heb je een consult van elk 60 minuten. Dit certificaat telt ook mee voor diverse Elohim opleidingen. Voor meer informatie over de diepgaande stilte retraite klik hier.

1 pers labyrint.jpgData en praktische informatie

Je kunt zelf bepalen of je kiest voor een weekend retraite, een week retraite of langer. Je kiest voor een chalet of neemt je tent mee en zoekt een plek in de buurt van het Lemurisch bos.

Begeleiding tijdens de retraite

Tijdens je retraite (a) kun je een of meerdere consulten afspreken met een van onze Master-healer-reader-coaches, deze dien je enkele weken vooraf te reserveren.

Verdiepende gecerticifeerde retraite, acht dagen (b)
Je doet de retraite in stilte en boekt enkele weken tevoren een consult vooraf en ook na je laatste dag. Deze consulten geven je meer inzicht over door welke processen je heen zult gaan, hoe je daar mee om kunt gaan en waarin je zult groeien. Ook ontvang je healingen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Tip: Je kunt ook overwegen om een Satsang-coaching af te spreken.

Wanneer te boeken?

Je kunt de retraite het hele jaar door doen, met uitzondering van onze decembersluiting tijdens de laatste 2-3 weken van december. Wil je verblijven op de camping of in een van de zomerchalets dan kun je de retraite doen tijdens het campingseizoen, dat meestal tussen eind april en eind oktober valt. Neem contact op voor de precieze data, let op vol is vol.

Wat neem ik mee?

 • Eigen eten als je geen maaltijden in het huiskamer restaurant gebruikt
 • Boeken
 • Dagboek
 • Tekenmateriaal
 • Regenkleding en laarzen
 • Plastic zak om op te zitten als de stoelen in de tuinen nat zijn

 

En natuurlijk je goede intenties!

Laat je telefoon zoveel mogelijk uit, neem geen laptop mee.

Spreek vooraf met het thuisfront af dat er alleen gebeld wordt in noodgevallen en geef hun het telefoon nummer van Elohim kantoor: T: +31 (0) 597 541539

 


Ervaringen van gasten

"Tijdens mijn retreat moest ik in het beginnen even wennen. Helemaal geen muziek of TV, enkel zijn met mezelf. Na 2 dagen voelde in de onrust verdwijnen en kon ik meer opgaan in de natuur. Genieten van het niets doen en alleen zijn. Rust, stilte en steeds weer mijn eigen gedachten doorzien. Heel mijn systeem voelde ik steeds meer opengaan. Het voelen werd steeds sterker en het was alsof mijn aura mega groot werd. Innerlijk voelde ik steeds naar welke tuin ik moest gaan en iedere tuin gaf weer nieuwe inzichten en healing.

Na de spirituele retreat voelde ik eerst wat angst om weer de wereld in te gaan. Ik voelde me zo sterk geopend in al mijn lagen. Nu, na de retreat voel ik me weer meer heel en bekrachtigt. Meer verbonden met mijn eigen zijnsgevoel. Voel me van binnen heel dankbaar en blij dat ik mijzelf dit heb gegeven."

Liefs, M.

"Acht dagen lang bracht ik door in volkomen stilte in de tuinen van de krachtplaats. De eerste twee dagen kwam ik vooral tot mezelf en zakte ik steeds verder en verder in overgave in mijn lichaam. Het werd stiller en stiller in mij. Mijn innerlijke onrust verdween en ik verruimde. Oude stukken van pijn en verdriet werden aangeraakt en kon ik oordeelloos toelaten en tegelijkertijd ook het ruimere liefdesveld zijn. Hierdoor kon ik het helemaal doorvoelen en dragen. Ook werden mij diverse eerdere levens getoond, die hiermee verband hielden. Dat gaf mij inzicht en houdt verband met hoe mijn leven nu verloopt.

Door alles wat er mocht gebeuren in de tuinen, heeft zich nu weer meer licht in mijn basis kunnen ankeren. Inmiddels zijn er enkele weken verstreken en merk ik dat ik in het dagelijkse functioneren veel meer rust in mezelf ervaar. Alsof ik een fundament heb gekregen van innerlijke vrede en geluk. Ook heb ik mogen ervaren dat ik alles aankan ongeacht wat er op mijn levenspad komt want ik ben ook, of eigenlijk vooral, het ruimere liefdesveld, wat er altijd is.

Mijn dank en liefde gaan uit naar Joke en haar team en de spirits, die dit alles mogelijk maken.

Anna

"Ik heb de retreat gedaan op het Elohim Centre. Dat was een bijzondere ervaring. Op bepaalde momenten, vooral aan het begin van de week, heb ik het zwaar gevonden. Maar wat overheerst is de dankbaarheid en de vreugde voor wat er die week met mij heeft kunnen gebeuren. De verbinding met het universum was heel sterk en mijn ervaringen op de verschillende plekken in de chakratuin en met Moeder Aarde waren intens."

Groetjes Cees

"Wat een ervaring. Nu duidelijk het verschil kunnen voelen tussen de persoonlijkheid en de ziel. De persoonlijkheid die dingen wil doen, zich verveeld en druk in het hoofd is en de ziel die aangeeft 'ontspan en voel'. Als je de persoonlijkheid volgt, gaan er deurtjes in jouw systeem dicht, krimp je en voel je je niet zo prettig,volg je de ziel dan word je groot en ruim en er is rust in je hoofd.

Ook als je weggaat en de koffer aan het inpakken bent, is de persoonlijkheid blij, want er is weer wat te doen en de ziel voelt aan als verdrietig. Het was voor mij belangrijk om dit verschil te voelen en niet alleen te weten. Wat voor mij een bijzonder, ontroerende, liefdevolle en warme ervaring was, toen de eenhoorn bij me kwam en mij met zijn hoorn aanraakte en mij het gevoel gaf dat ik ook een deel van het geheel ben.

Deze week was echt een geschenk aan mezelf en ik kan iedereen aanraden om zich dit geschenk te gunnen."

Gerdie

 

Pegasus in de winter 2.jpg

Het retreat vakantieverblijf Pegasus is ook in de winter te boeken!