Participeren vs. consumeren

Aarde healer.jpegNa heel wat workshops te hebben gevolgd bij Elohim, heb ik heel veel opgehaald. Universeel weten en subtiel voelen hebben zich ontzettend verdiept. Steeds meer voel ik me een Kosmisch mens. Steeds meer liefde stroomt als vanzelf uit mijn hart. Ook innerlijk kind- en egostukken zijn omhoog gekomen en doorvoeld. Ik dacht dat ik “er” bijna was...

Genoeg van consumeren

Maar ergens was er ook het gevoel dat er een nieuwe stap nodig was. Ik had een beetje genoeg van het achterover leunen en consumeren tijdens workshops. Ik wilde gaan meedraaien in de woon-werkgemeenschap om werkelijk te ervaren wat dat eenheidsveld nou betekent voor mijn systeem.

Nu, na een paar weken meewerken, ervaar ik duidelijk een groot verschil tussen participeren en consumeren. Tijdens de workshops en thuis op de bank kon ik in alle rust in het eenheidsveld vertoeven. Maar als participant bij Elohim, word je uitgedaagd om tijdens dagelijkse werkzaamheden in eenheid te blijven en verbonden te blijven met je essentie. Daardoor wordt het licht als het ware in de stof getrokken. En dan begint het: alles in je systeem dat daar nog niet in mee wil, wordt als een aardbeving los getrild en komt omhoog als een vulkaan. Al het gemopper, onveiligheid, niet gezien voelen, saboteurs, verdriet, eenzaamheid, slachtofferschap wordt zichtbaar voor iedereen.

Anders omgaan met dualiteit en afgescheidenheid

Dat alles loskomt klinkt misschien verschrikkelijk, maar het tegendeel is waar. Juist hier leer ik om er anders mee om te gaan. Om niet in de afgescheidenheid te gaan, maar open, dienstbaar en verbonden te blijven. Om mijn gedachten en gevoelens die zich willen terugtrekken of ermee stoppen niet langer te volgen, maar te voelen wat er werkelijk wil vanuit mijn diepere kern. Ik leer oordeelloos naar mijzelf te kijken en het team laat me ook zien waar ik nog blijf hangen in een verhaal, of mijn gevoelens en gedachten teveel stapel. Ineens voel ik iets wat ik nog nooit eerder zo heb ervaren: ongelofelijke dankbaarheid dat die stukken in mij eindelijk, eindelijk gezien mogen worden.

Er is geen mooier cadeau dat je jezelf kunt geven dan ALLES van jezelf aan het licht te laten komen en zonder oordeel te aanvaarden. Zonder er in te verdwijnen maar juist in je eigen kern te blijven.

En dat leer je hier, bij Elohim.

Janneke

Wil je ook participeren op het Elohim Centre?

Klik hier voor meer informatie

 


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin