Als vrijwilliger participeren bij het Elohim Centre

Participatie / vrijwilligerswerk bij het Elohim Centre

voor mensen die in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en graag in de energie van de Krachtplaats en helende tuinen vertoeven en willen bijdragen aan het centrum en de nieuwe samenleving. (Je hebt wel een ander woonadres nodig want je kunt je niet op ons adres inschrijven bij de gemeente.)

Onze voorkeur gaat uit naar vaste full time bewoner/vrijwilliger of structurele participant van één tot enkele dagen per week. Maar als je een hele week of enkele weken wilt komen helpen als vrijwilliger ben je ook van harte welkom (als er plek is).

Meer over de Diamond New Earth woon-werkgemeenschap

Weten wat de Diamond New Earth gemeenschap inhoudt? Klik hier voor meer informatie

Wat leer je als langer blijvende participant?


Werktijden

Het team werkt van 8:30 - 17:15 uur.
De pauzes zijn van 10:15 - 10:30, 12:15-13:00 en 15:15-15:30 uur.

Maandag en dinsdag zijn vrije dagen.

Verblijf je op de Elohim Krachtplaats danzou het fijn zijn als je in de avonduren mee wilt helpen met 15-30 min. lichte huishoudelijke klusjes waar nodig, zoals samen koken, afwassen, fruit verwerken en was vouwen.


Overnachting en wifi

Tijdens je vrijwillige participatie kun je enkele dagen, weken of maanden verblijven in de groepsaccommodatie Happiness of op de camping in een chalet dat je huurt of in een eigen tent.

--- Waar slaap je? ---
Al;s je verblijft in de groepsaccommodatie "Happiness" (op de Elohim Krachtplaats) deel je met samen een slaapkamer tenzij je full time komt en er een slaapkamer voor jezelf mogelijk is. Er zijn een grote living, serre, keuken, 4 douches en 2 toiletten. De living wordt ook door het

.... Wifi
In de accommodatie is wifi aanwezig. Deze heeft weinig straling en wordt snachts uitgezet.

Coaching en groepshealing

Maaltijden bereid je zelf of samen, tenzij er een vrijwilliger is die kan koken (ook voor het team) of er catering is tijdens een workshop.

Praktisch werkvloer coaching, groepshealing en innerlijke coaching
Voor langdurige fulltime participanten die veel voor de organisatie betekenen bestaat de mogelijkheid op verzoek coaching te krijgen. Deze coaching kan kort tijdens het werk plaatsvinden als het gaat over werkhouding of praktische werkvragen/aanwijzingen, maar ook 's avonds na afloop van het avondeten en de werkdag is er soms gelegenheid voor wat innerlijke coaching van Joke. Lange termijn/full time participanten mogen ook meedoen aan de online groepshealingen van Joke.

 

Toegang tot de Zelfrealisatie tuinen en het Lemurisch bos

Tijdens de dagen dat je werkzaam bent als participant heb je toegang tot de Elohim Zelfrealisatie tuinen, ook buiten openingstijden om.

Kans op betaalde Elohim baan

Kans op betaalde Elohim baan

Soms kan een (deels) betaalde functie in zicht komen. Dit is afhankelijk van het Elohim budget en of je voldoende, voor het centrum belangrijke vaardigheden, draagkracht, leidinggevende kwaliteiten en inzet hebt en steeds innerlijk verder verdiept. Organisch moet zich dit na verloop van tijd laten zien. Hierop is geen garantie.

Motivatie vrijwillige participant / student zelfrealisatie in de praktijk

In onderstaand geval is je motivatie voor ons niet de juiste insteek

 • Zoek je vooral een baan of woonplek?
 • Bevalt je huidige werk of relatie je niet langer?
 • Heb je moeilijkheden?
 • Kun je niet zo goed op jezelf zijn?
 • Heb je net een burn-out gehad of ben je nog herstellende daarvan?
 • Ben je psychisch, qua innerlijk kind of emotioneel (nog) niet stabiel?

Bovenstaand voelen we aan en blijft niet verborgen!
Solliciteer daarom alleen als je voornaamste reden je liefde voor Joke, de organisatie, voor samenwerking en het eenheidsbewustzijn is en je dat praktisch wilt maken en ook zelf wilt groeien in je volledig potentieel en ware Zelf. Een wajong of Wia uitkering (met toestemming om te werken) is nodig of een eigen inkomen.

Aanmelden als vrijwillige participant / nieuwe samenleving

Aanmelden als vrijwillige participant nieuwe samenleving

Stuur je motivatie, cv, iets over jezelf, welke uitkering je hebt+ foto naar info@elohim-centre.org en geef aan of je eenmalig of structureel zou willen komen. Of dat het om 1 of meer dagen per week gaat en op welke dagen je dan het liefst komt en vanaf wanneer. 

Als Elohim team hebben we het liefste structurele vrijwilligers.
Daarnaast hebben we ook het liefste full time vrijwilligers die daardoor veel meer deel worden van het team.
Wil je structureel komen dan is eerst een wederzijdse proeftijd nodig van bv een week.

Maar mocht je voor een eenmalig periode willen komen dan ben je ook van harte welkom. Vooral in het tuin seizoen.
Er is vooral in de zomer vaak veel belangstelling; meld je daarom tijdig aan, dat helpt ons ook bij de werkzaamhedenplanning en begeleiding.

Je hoeft niet perfect te zijn

Je hoeft niet perfect te zijn

Je hoeft als je komt niet zelfgerealiseerd te zijn maar wel "onderweg" en open. Wel moet je emotioneel, mentaal en psycisch stabiel zijn. Je wordt immers een gezicht van het Elohim Centre. Zeker als je voor langere tijd komt.

Kom je ons slechts enkele dagen helpen dan stellen we vooral inzet en vriendelijkheid op prijs en is spirituele ontwikkeling fijn maar voor ons minder van belang.

Soms heb je eerst meer pers. begeleiding nodig

Soms is er eerst meer begeleiding nodig

Leegte, ziekte, zinloosheid, depressiviteit, onderwaardering, liefdeloosheid en trauma's. Het oplossen hiervan kan soms langer duren doordat trauma's, zielepijnen, hart- en buikgevoel en zelfwaardering nog geheald moeten worden. Soms zijn daarom persoonlijke sessies eerst nodig voordat je vrijwilligerswerk kunt doen.

 

Samen bouwen aan de nieuwe maatschappij: The Diamond New Earth

Dit kan flink uitdagend, maar alleszins de moeite waard zijn als je deel wilt uitmaken van het blije veld van belangeloze Liefde en dit samen met de teamleden en vrijwilligers wilt beoefenen. Dit doe je d.m.v. je inzet, daadkracht en praktische werkzaamheden voor de Elohim organisatie. De groene oase van de Elohim Krachtplaats in ZO Groningen en de woon-werk gemeenschap zijn er voor hen die zich los maken uit de waan, verdichting en hectiek van de oude, ego-gestuurde maatschappij en willen begeven in een bewuste, fijngevoeligere omgeving van gelijkgestemden die vanuit hun ziel en Ware Zelf willen leven maar die ook daadkrachtig en aards kunnen aanpakken en niets idealiseren.

Aanwezig zijn met hoofd en hart

Door met je hoofd, hart en ziel helemaal bij het gesprek of de klus en in het hier en nu aanwezig te zijn, ben je voelbaar aangesloten op het  hogere blije eenheidsliefdesveld van het centrum, de helende tuinen en de Krachtplaats. Dat veld van Licht draagt jou dan ook waardoor je je fijn en bekrachtigd voelt. Maar bij omhoogkomende weerstanden zul je merken dat het eenheidsveld met de blije Krachtplaats energie jou minder draagt en alles zwaarder voor je voelt. Plaats je jezelf weer in het wij-gevoel en kun je je weerstanden doorzien als van het ego-ik dan komt het Licht in jou onmiddellijk weer terug! Zo beoefen je sneller dan waar dan ook, het overstijgen van je innerlijke saboteurs en vergroot je daarmee het Lichtveld van je Ziel en de nieuwetijds non duale samenleving.

Onderdeel zijn van de lichtfamilie en het dienstbare Moeder Aarde Pad

Je vrijwillige participatiewerk en het beoefenen van eenheid en non dualiteit, met elkaar en de natuur, versterkt de wij-liefde, subtiliteit, lichtvoetigheid en het verruimd bewustzijn. Ook in de gewone wereld van omgang en werk. Dit is het dienstbare Moeder Aarde Pad van de gelijkgestemde, multidimensionale nieuwetijds mens die zorgzaam is voor alle geziene en ongeziene wezens, en voor het verheffen van het eenheidsbewustzijn. Teamleden (en Joke) en vrijwilligers vallen ook wel eens uit het eenheidsliefdesveld van de belangeloze dienstbaarheid door eigen stemmingen, meningen of irritatie met elkaar of het werk. Dat hoort erbij en wordt gezien als leermoment. Niemand is perfect en heilig. Maar samen kan het geweldig zijn en zijn we een lichtfamilie die zich steeds verder ontwikkelt naar non dualiteit maar ook bereid is nieuwe vaardigheden buiten de eigen comfortzone te leren.

Het Moeder Aarde Wij-Pad van de Ingewijdene, Earthkeeper, Heler, Leider en Nieuwetijds Sjamaan 

Praktiseer als man of als vrouw het vrouwelijke pad van de nieuwe Aarde, laat ego-ik-gerichtheid steeds meer los want dan draag je bij aan het groeiende eenheidsliefdesveld d.m.v. je dienstbare hart, je intuïtie, zelfliefde, zelfwaardering, je handen en wijgevoel!

Meewerken in de nieuwetijds woon-werkgemeenschap van het Elohim centre "The Diamond New Earth" kan flink uitdagend maar alleszins de moeite waard zijn als je het pad wilt gaan van je hoogste Liefde, magisch kind, ware natuur en scheppingskracht. Het is het Moeder Aarde Wij-Pad voor de Ingewijdene, de natuurlijke Earthkeeper, de Ontwakende Heler, nieuwetijds Sjamaan en voor de verlichte Mens en Aarde! Nu nog grote woorden, straks werkelijkheid!

Grote schoonmaak in al je energielichamen en chakra systemen

Zuiveringen, helingen en inzichten rondom je relatie- of seksuele verlangens, rondom geld, regelgeving, dominantie, aanpas- en weggeefgedrag ontstaan vanzelf door een langdurig verblijf en de Lichtcodes van de Krachtplaats. Je ware zelf en het volledig potentieel van je oorspronkelijke Zelf zullen steeds dieper in je lichaam en gedrag zakken des te langer je op positieve wijze bijdraagt en open staat om te ontvangen. Het loslaten van het verleden, je comfortzone, oude patronen en van alles wat je hebt meegemaakt volgt op natuurlijke, organische wijze zonder dat je jezelf hoeft te forceren, op te leggen of bekritiseren. Het loutert en verandert je. Geleidelijk aan zul je merken dat je levensvreugde, wijgevoel en Lichtkracht zich verdiepen!

 

collage-2017-participanten.jpg

 

Wat brengt het eenheidsliefdesveld je

Tijdens je vrijwilligerswerk voelt het in de regel fijn omdat ieder er is voor de service aan de klanten en bezoekers, voor het team en de nieuwe aarde en deze sfeer heel anders is dan voor jezelf leven of werken of in een niet afgestemd team functioneren. Je aanwezigheid in het eenheidsveld maakt dat je je dieper ontspant en je meer ge-aard, gezuiverd en gedragen wordt. Iets dat haast niet te ontwikkelen is tussen het oude massabewustzijn dat ego-ik-gericht is en dat zoveel afgescheidenheid aan gedachten-, needings en emotievelden kent.

Voel je welkom als vrijwilliger / student zelfrealisatie - nieuwe samenleving

Ervaar hoe fijn het is (ook na een Elohim opleiding of vanuit elders) om in afstemming met elkaar, Moeder Aarde, de natuurspirits en de materie, je vaardigheden, inzet, commitment, hart, buikgevoel en bewustzijn, dynamisch en productief in te zetten. Om zonder ik-gerichtheid vanuit je ziel als eenheid samen te werken voor 'The Diamond New Earth' in een omgeving die leeft vanuit de ziel en minder vanuit het kleine zelf. De woon-werkgemeenschap is een Ashram in Nederland die bestaat uit 10 tot 15 teamleden en vrijwilligers.
Bij het spirituele "Elohim Centre" en de Krachtplaats is een hoger dimensionaal liefdeslicht voelbaar dat ieders ziel, hart en bewustzijn vanzelf opent en doet groeien. Anders dan in de dichtere maatschappij is deze Nederlandse Ashram of woon-werk-gemeenschap "The Diamond New Earth", een unieke oefenplek waar men de Liefde en openheid die ieders ware Zelf werkelijk is, kan ervaren en teruggespiegeld krijgen. net als de eenheid met de natuur (5 hectare).

Elohim groepsziel en organisatie, het ware Zelf en zelfrealisatie-proces

Team koffietafel 2017.jpg Het Elohim Centre is de broed- en oefenkamer voor de toekomstige eenheidsmaatschappij. Velen ontdekken door het multidimensionale Ontwakingsproces dat sneller plaatsvindt in de woon-werk-gemeenschap en op de Krachtplaats, de rijkdom van hun anders zijn, hun gevoeligheid, helderheid, ziel, zuiverheid en ideeën.

Thuis komen in jeZelf en in je stille open ruimte aanwezig zijn

Sommigen zijn reeds regelmatig een stille open ruimte voor anderen. In hun uitstraling voel je dat ze Thuis zijn, voel je de rust, dankbaarheid, openheid en vrede ook al zijn ze productief aan het werk. Zij zijn hoeders van de Eenheid op vele lagen en hoeders voor de nieuwe Aarde. Zij kennen ook de eenheid en balans tussen het er zijn voor zichzelf én de organisatie. Het maakt hun niet zoveel uit wàt zij doen maar wel met wie, waarom en hoe zij kunnen werken. Hun Godrealisatie, de Godsvonk, wordt steeds meer belichaamd in de onderste chakra's en in hun functioneren. Het is een voorrecht om in hun vredevolle aura en hoederschap aanwezig te mogen zijn. Ze houden zich niet zoveel meer bezig met energiekostende onzekerheid, vermoeidheid, zelfkritiek e.a. eigen innerlijke of reactieve emoties maar zorgen ervoor dat de Krachtplaats, het team en de woon-werkgemeenschap een sacrale zuivere plek blijft voor ieder die zich wil inzetten en wil groeien en voor elke bezoeker.

 


 

Boodschap van Moeder Aarde


Wat ontwikkel je bij langdurig vrijwilligerswerk

Ben je vrijwilliger en volg je tevens Elohim workshops? Onderstaande ervaringen en thema's werk je vanzelf door als je langer meewerkt en ook nog workshops volgt (is geen must). Je oude ik lost dan sneller op en maakt plaats voor je ontwakende ware Zelf. Verder ontwikkel je;

 • Je eigen innerlijke autonomie en autoriteit binnen de groepsziel en het oplossen van onzekerheid en aangepastheid

 • Ontwikkeling van hoofd naar hart en buikgevoel; uit het hoofd komen

 • Effectief en productief werken vanuit je basisrust en time management zonder weggeefstand of teveel aangepastheid

 • Vanuit Bewustzijn en non-dualiteit omgaan met boosheid, liefdesverdriet, gespannenheid of reactiviteit

 • Geboorterecht en innerlijke zekerheid leren voelen (je recht van bestaan en plek in het hart van anderen om wie je bent als ziel en essentie, niet om wat je doet)

 • Kundalini, levensenergie, gezondheid, bewustzijnsverruiming, genieten, lichtvoetigheid

 • Jezelf betrekken op het geheel en op de groep(sziel)

 • Luisteren naar de grenzen van je lichaamsvitaliteit zonder jezelf te vergelijken met anderen
 •  
 • Het hogere beleven in het gewone aardse als vriendschap, openheid, gezamenlijke werk-drive en inzet

 • Dienstbaarheid voorbij werkzaamheden die je leuk of minder leuk vindt of je comfortzone

 


Vacatures

Contact en route