Elohim Nieuwsflits 144: Heel je basischakra, juist nu in deze tijd

Het is nu de tijd om je basischakra te helen!

Als de basischakra goed werkt, voel je een diepe verbondenheid met de aarde, met de hele schepping en je kent een oervertrouwen in het bestaan. Je durft mee te stromen met de bedoelingen van ‘t leven. Je hebt een diep vertrouwen dat je door innerlijke leiding geholpen wordt. Je weet dat alles bezield is en je vindt het leven daardoor prachtig.

Je basischakra brengt zekerheid

 

Als je basischakra geheeld is, ben je stabiel en zeker. Je beschikt over doorzettingsvermogen en moed, kent tevredenheid in je bestaan. Je zegt "ja" tegen het leven. Je hebt het gevoel dat, wat er ook gebeurt, alles wel weer op zijn pootjes terecht komt. Je basischakra voorziet je voortdurend van vitale krachten, zowel psychisch als lichamelijk.

Als je basischakra goed werkt, ga je gemakkelijk op je doelen af en ben je zeker van jezelf. Je vertrouwt op alles wat je mee mag maken, trekt er je lessen uit en gaat opgewekt weer verder.

De aarde-energie die door je basischakra opgenomen wordt stuurt de klierwerking van de bijnieren aan en regelt daarmee voor een belangrijk deel je hormoonbalans en je adrenalinehuishouding. Al tijdens de zwangerschap of vanuit een eerder leven, kan er iets gebeurd zijn, waardoor je je basiszekerheid verloor en je chakra nu niet meer op alle lagen open is.

De eerste zeven jaren van het leven zijn heel belangrijk om je basischakra open te houden. 
De basisbehoeften als drinken, liefde, bescherming, erkenning en veiligheid voor je lichaam en ziel moeten vervuld zijn. Als je onzekere gevoelens al meenam uit een eerder leven kom je nu ook weer bij ouders en situaties terecht waar je deze onzekerheid weer tegen zult komen. Dit gaat net zo lang door totdat je je ervan bewust bent en jezelf en je basischakra kunt healen. Dan word je steeds gezonder, krachtiger, liefdevoller, vrijer, autonomer en onafhankelijker.

Als je basischakra minder goed werkt:

Basis chakra 2015.JPGJe denken en handelen draait vaak om jezelf, om materieel bezit, zekerheid en veiligheid. Problemen met te veel zinnelijke prikkels, seks of alcohol hebben ook vaak met een verstoord basischakra te maken. Je kunt niet gemakkelijk ten volle in je aarding blijven, met je aandacht ergens bij blijven en ervaren wat er in je en om je heen, gebeurt. Daarom zoek je naar vluchtmechanismen, afleidingsmethodes en/of word je onrustig. Alleen zijn kan een probleem zijn.

Als je basischakra te veel gesloten is kun je ook iemand zijn die problemen heeft met het onder ogen zien van de realiteit. Soms heb je wondermooie gedachten, (spirituele) ideeën. Maar in je dagelijks leven, je persoonlijke contacten, is het een puinhoop of komt er niets van je ideeën terecht.

 


Thema's van de basischakra:

Eén van de thema's: bezit, afhankelijkheid, beheersen, speelt misschien een belangrijke rol in je leven. Je trekt afhankelijke relaties aan. Immers als de ander jou nodig heeft, afhankelijk van jou is, voel je jezelf niet afhankelijk, kan er niemand over je heersen en voel je je eigen onveiligheid niet. Deze diep verborgen gevoelens van onveiligheid, soms ook faalangst, zijn vaak onbewust. Meestal heb je manieren in het leven gevonden om hier niet mee in aanraking te hoeven komen. Soms heb je moeite met jezelf open te stellen, met ontvangen. Misschien ben je enigszins dominant geworden en neem je altijd zelf de leiding.

Het kan ook zijn, dat je weinig lichaamsbewustzijn hebt, dat je weinig om je lijf geeft, misschien neem je ook onvoldoende rust en eet je niet echt gezond. Houd je steeds je knieën naar achteren? Je buik in, je billen samen, je borst naar voren, je armen stram, je kaak strak of kijk je steeds weg? Je kunt ook heel veel risico's nemen in je leven. Zo ‘voel' je je meer levendig. Of het ontbreekt je aan daadkracht, energie, moed.

Is je geestelijk functioneren voor jou (het denken), in het leven van alledag, veel duidelijker aanwezig dan het contact met je lijf? Weet je of je koude billen of voeten hebt? Je schouders aanspant? Een onzeker of onrustig basischakra herken je ook aan een chaotische levenswijze, een wanordelijk bestaan, chaos op je bureau, in je huis of kasten.

 


 

Maak je jezelf wijs dat alles beter wordt als ....... je gaat verhuizen, een andere partner vindt, werk vindt dat beter bij je past?

 


Hoe herken je een geaard basischakra?

Gegrond (geaard) zijn betekent dat je in het hier en nu leeft en dat je al je gedachten en ideeën toe kunt passen, uit kunt voeren in je dagelijks leven. Een slechte aarding zie je bij mensen die een pijnlijke of angstwekkende fysieke overlevingservaring hebben doorstaan (soms in vorige levens). Je kunt dan een zeer begaafd persoon zijn, maar zonder gronding kan het heel goed zijn dat je niet in staat bent iets met die gaven te doen. Je komt er niet toe. Misschien kun je niet nauwkeurig genoeg zijn of heb je te weinig doorzettingsvermogen. Sommige mensen voelen zich snel paniekerig, soms ontstaat er zelfs wanorde in het spreken, denken of handelen en is het zenuwstelsel niet sterk.

Soms ben je te behoudend of vechtlustig.

Ook zwaarlijvigheid, een moeilijke stoelgang, kunnen signalen zijn van een minder goed werkend basischakra.

Je kunt zelfs aanhoudend chronisch ziek zijn, te weinig weerstand en levenskracht bezitten. Niet voldoende mineralen uit je voeding halen (bijvoorbeeld ijzer - zwakke botten, nagels of tanden. Voor sommige mensen is in dat geval vlees eten vaak wel goed).

Geen kracht in het bloed, klachten aan benen, voeten of aambeien zijn allen tekens van een verstoorde basisenergie. Vaak heb je het gauw koud (voeten) en ben je snel moe.

Ook kan het zijn dat je zo gefixeerd bent op je eigen idee, plan of wens dat je dit doordrukt.

Als anderen je hierin tegenwerken reageer je geprikkeld en agressief. Dit alles wijst op een gebrek aan oervertrouwen om los te laten. Er is een (onbewuste) angst, onzekerheid dat de ander de dienst uit zal maken of dat jij niet genoeg aan je trekken komt. Ook het gevoel hebben dat er niemand voor je zorgt, kan onbewust een grote rol spelen.

 


 

Wil je alles zelf doen? Of heb je het gevoel dat je vaak aandacht te kort komt?

Denk je dat er van alles mis kan gaan in jouw leven of dat van je medemens?

 


13+14/2 Bekrachtig je basischakra tijdens de workshop "17 Chakras, lichtlichamen, Pillar of Light openen en helen" 

 Je krijgt praktische chakra kennis die goed toe te passen is in je dagelijkse leven, gedrag, gezondheid en ziel. De helende transmissies openen en zuiveren voelbaar je volledig potentieel, lichtlichamen, je Pillar of Light en Goddelijke Oorsprong in je chakras, op fysiek-, karmisch, zielengroep niveau. Remmingen en blokkades verdwijnen! Een opleiding die verder gaat dan de gewone chakra-leer en de basis legt voor een zelfrealisatie coach, aura chakra healer reader opleiding of multidimensionaal leraar!

Geef je hier op

 


 

Een geheelde basischakra is de basis van geheelde relaties, van geluk en vreugde aantrekken en het aarden van je Goddelijke Vonk!

 


Misschien is het leven voor jou eerder een last dan een vreugde?

Dit alles duidt op een verstoring van het basischakra. Veel pacifisme of spiritualiteit. De wereld moeten redden. Alleen moeten leven, ik schik me wel, komt voort uit het niet genoeg belang hechten aan jezelf en je eigen aarding.

Spiritualiteit wordt soms als excuus gebruikt voor het niet aangaan van de aardse realiteit. Bij sommige mensen kan het zijn dat zij zich niet helemaal aanwezig voelen, wat duizelig zijn, of soms zelfs bijna een uittreding hebben. Je basischakra herstel je ook niet even door veel in de tuin te werken of rode sokken te dragen. Ook je basischakra moet zich steeds meer ontwikkelen en zuiveren door je verschillende auralagen heen. Misschien staat hij wel open in de mentale laag, maar niet in de spirituele, enz.

Om vanuit kracht je licht, liefde en zielendoel te leven is een geopend en gezuiverd basischakra van belang.

 


Meer tips voor je basischakra:

 


 

merlin tinctuur.jpg

Tip

Vele cliënten gebruiken met fantastische resultaten, voor de basischakra onze bio Zelfrealisatie tinctuur. Bezoek onze webshop en/of vraag ernaar tijdens je bezoek aan onze winkel.

 Zie hier de basischakra kundalini tinctuur.

 


De witte Christ-Gaia Vlam activeert ook je kundalinikanaal en je basischakra

De Elohim Inwijdingsplek in het Lemurisch bos die aan het ontstaan is, activeert je kundalinikanaal en je basischakra met de witte Christ-Vlam of witte draak, vanuit de aarde. Daarmee kan je Al-Moeder Hart alles verlichten. Oneindige Liefde worden die je bént en dat is niet wat je doet! Liefde zit niet in rechtspraak maar in rechtsgevoel, niet in structuren, systemen, technieken en religies maar in Waarheid en broeder- en zusterschap met al het leven. Angstloze, verbonden Liefde leef je voor en geef je door voor het Ontwaken van het Planetaire Hart en Nieuwe Aardebewustzijn.

Denk aan een bezoek aan het Lemurisch bos en de helende tuinen,
de Lemurische tinctuur of een verblijf op de Krachtplaats in Pegasus of Chalet 17.

"Wat een fijne krachtplek/ oplaad- en ontlaadplek! Helend... De caravan is ook aangenaam, met z'n drieën was het er heerlijk. Veel liefs en dank"

“Zeer prettig verblijf. Heerlijke rust en zonder prikkels van buiten. Lekker tot jezelf, en tot elkaar komen.”

 


 

Liefde zit niet in rechtspraak maar in rechtsgevoel, niet in structuren, systemen, technieken en religies maar in Waarheid en broeder- en zusterschap met al het leven

 


Ervaar zelf hoe de Helende zelfrealisatie bezoekerstuinen en de Elohim Krachtplaats verdieping en ondersteuning geven aan elk bezoek, workshop, consult en/of verblijf!

 

dodecaeder.jpg

 


Een extra aanvulling op de workshop: E-learning, Chakra activaties

 

13 dimensionale heling op al je chakra's.

Bestel de audio opnames voor thuisstudie.

Klik hier voor meer info en bestellen

 
 
 

Enorm, veel belangstelling; nog maar enkele plekken
Inwijding 4 Windrichtingen, 5 Elementen, je Divine Being + Soundhealing

Je kunt je nog steeds opgeven, wees er snel bij.

 


 

Agenda

Za+zo
30+31 jan
10:00-17:00
Inwijding i.d. 4 Windrichtingen, 5 Elementen, je Divine Being + Soundhealing opleiding
Groepshealing om je oorspronkelijke en volledige Zelf te activeren. Leer soundhealing te geven en je eigen ziel- en hart-toon te gebruiken. Nog maar enkele plekken beschikbaar.
Do 11 feb
19.30-20.30
(Live of) Online groepshealing "8 dimensionale chakra openen voor engelen, lichtmeesters en Egyptische Inwijdingen"
Activeren van je 8 dimensionale zielelichaam, ontvang berichten van de engelen, lichtmeesters, galactische wereld, Moeder Aarde en de Deva's
Za+zo
13+14 feb
10:00-17:00
Weekend opleiding 17 Chakras, lichtlichamen, Pillar of Light openen en helen
Praktische chakrakennis om in gedrag, gezondheid en ziel toe te passen. Chakra healing ontvangen.
Do 3 maart
19:30-20:30
(Live of) online channeling & healing 6D Je blauwe ziele-lichtlichaam integreren+geheelde relaties / seksualiteit
Sta op voor wie je bent in je relatie, laat oude pijn los en open je keelchakra. Til je relatie naar een hoger plan.
 Za
19 maart

10:00-17:00
Geometrie, daadkracht, bescherming, geld, autoriteit, sjamaan; hoger activaties, reading+healing
Je gevoeligheid en licht in de wereld van dualiteit, geld, seks, relaties en materie leven en staande te blijven vanuit je eigen lichtkern.
 Zo
20 maart
10:00-17:00

6 Dimensionaal Magisch Kind en Creatiekracht. Vrij van tekorten, onmogelijkheden, onzekerheid
Een workshop die je je gevoel van tekorten, onzekerheid, niet-opstaan, doet overstijgen.
Creër alles wat je nodig hebt vanuit je belichaamde 6 dimensionale Magische kind.

Do
24 maart
19.30-20.30

(Live of) Online channeling & healing "11-dimensionale Elohim-Ka Kracht in je lichaam"
Activatie om vanuit je Divine elf dimensionale Elohim Ka Kracht een Dienstbare Engel voor de samenleving te kunnen zijn. Maar ook heel aards, praktisch of zakelijk kunnen zijn

Za+zo
2+3 april
10:00-17:00
Weekend opleiding Edelsteen therapie, Opleiding Edelsteen therapeut
Ontvang jarenlange praktijk kennis over edelstenen op fysiek en spiritueel gebied. Leer naast veel nieuwe soorten edelstenen, ook (not done) combinaties, vormenwerking en versterkers kennen

 


Like ons ook op Facebook!

Facebook-logo.png