Opstaan vanuit liefde, hoe werkt dat?

Het rommelt en het schudt, zowel in de wereld om ons heen, als innerlijk. We merken het hier op het centrum, in de vragen die ingebracht worden in de healingspraktijk en workshops, en ook in de omgang met elkaar. Er wil iets uit, ieders diepere waarheid en gevoel wil naar het licht komen, maar daarin bestaat de valkuil dat je het gaat projecteren op de ander. Dat de stuwende kracht van deze tijd zich uit als boosheid, argwaan, jaloezie, onzekerheid of het niet meer zien zitten. In deze tekst ga ik hier verder op in en leg ik uit hoe je hiermee om kunt gaan.

Opstaan kan niet wachten

dahlia-3524115_640.jpg

De kracht die zich nu aandient wil van zich laten horen en niet langer ingeslikt of achteruitgeschoven worden. Dingen die je altijd hebt gedacht of gevoeld, komen nu naar buiten. Eerder kon je het misschien inhouden, wachten op de juiste situatie, maar nu kan dat niet langer.

Op een diepere laag betekent dit dat je werkelijk en dieper trouw gaat zijn aan jouw eigen gevoel en waarheid. Je honoreert de ander en snapt dat iedere persoon anders in elkaar zit, maar voelt ook altijd hoe het klopt voor jou. Zoete koekjes bakken, aardig doen terwijl je je niet zo voelt, of je stil houden (angst om niet begrepen of voor gek verklaard te worden) mogen de komende maanden naar de achtergrond verdwijnen.

Collectief is ook te zien hoe het eigen belang steeds meer op de voorgrond komt. De woekerende handelsoorlog en Brexit zijn daar een goed voorbeeld van. Mogelijk merk je ook in je eigen werk of leefomgeving dat het lijkt alsof er meer partijen en eigen meningen ontstaan.

Waarom het soms eerst nodig is op jezelf te staan

Vaak hebben we het belang van de ander (omgeving, familieleden, vrienden) op de eerste plek gezet. Vanuit het ideaal, of soms vanuit angst om anders niet bij de groep te horen, hebben we gezocht naar harmonie en wederzijds begrip. We zijn daarin echter ons diepere gevoel vergeten, omdat we hier vaak nog niet echt verbinding mee hadden. Nu komt de tijd dat we hier naar gaan luisteren en ook actie ondernemen om zichtbaar te worden.

De andere kant van dit aanpassen laat zich ook zien als het willen controleren van situaties, of je afsluiten van je omgeving en je eigen gang gaan. Omdat je bang bent afgewezen of aangevallen te worden, open je jezelf niet voor de ander. Zo voorkom je dat je iets ‘ergs’ overkomt. Maar door het afsluiten voor de ander of het teveel willen controleren vanuit het hoofd, verlies je ook de verbinding met je innerlijke vrede, gevoel en zijnsstaat. Vaak heb je dan al vanaf je jeugd niet genoeg eigenwaarde, liefde en veiligheid ontvangen en opgebouwd.

Liefde en manifestatie set

Liefde en Manifestatie set: oranje calciet en seleniet bol - incl. houder

Voor beide type mensen (zowel de onzekere terugtrekkers als de onveilige controleurs), is de Elohim "Liefde en Manifestatie set" een mooie ondersteuning bij de huidige collectieve processen. Deze set bestaat uit 2 geprogrammeerde edelsteen bollen.

De healingsenergie die Joke ElZiam Nootebos op de oranje Calciet bol heeft geprogrammeerd, brengt een diepe aarding, buikverbinding, zelfvertrouwen en daadkracht. Hij helpt je je eigen kracht en flow te behouden, en toch open te blijven naar je omgeving. Seksualiteit, zelfvertrouwen, waardering, aarding en plezier; het gaat allemaal weer stromen! Net als het Goddelijke Zelf, dat in het aardse kan komen.

De healingsenergie op de doorzichtige witte Seleniet bol brengt de ultieme veiligheid en liefde van Sekinah. Zorgzaam en teder tot in je meest subtiele lagen brengt ze je tot rust als je teveel in je hoofd zit. Ze helpt je om veilig te worden. Gevoelige mensen worden beter bestand tegen een grofstoffelijke wereld met veel prikkels. Trauma’s, onveiligheid en niet op aarde willen zijn, kunnen transformeren naar de pure liefde en zachtheid, die vanuit de aarde d.m.v. Sekinah voelbaar in je cellen stroomt.

Beide bollen samen helen het te mannelijke (controle/mentaal) of te vrouwelijke (terugtrekken/aanpassen) in jezelf.

Klik hier voor meer informatie over de Liefde en Manifestatie set

Opstaan, maar wel vanuit Eenheid!

De boodschap van deze tijd is niet alleen om te leren opstaan en voor jezelf op te komen. Dat is al vaak genoeg gebeurt in de geschiedenis van de aarde, tot oorlogen aan toe. Nee, de uitdaging is nu juist om op te staan vanuit Eenheid. Om wel jezelf in te brengen, maar ook verbonden te blijven met je omgeving. Om voorbij te gaan aan onzekerheid, slachtofferschap, boosheid, projecties, jaloezie en angst. Om werkelijk op te staan vanuit je Lichtwezen!

Laat de stuwende krachten van het moment dus niet teveel leiden tot ontploffingen, opgeven of boosheid, maar gebruik ze om dieper in verbinding te komen met je authentieke leiding van binnen uit.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want heel vaak zitten er nog projecties tussen ons en de ander. Omdat we nog geen innerlijke vrede kennen en onze bevrediging in de ander (buitenwereld) zoeken, houden we onze onvrede met de ander (buitenwereld) in stand. We vinden niet wat we verlangen, omdat we nooit hebben geleerd dat we dit in onszelf kunnen vinden. En zelfs als we dit wel weten, laat ons gedrag en gevoel vaak iets anders zien.

Werken aan je familie stukken en collectieve (zielegroep) karma

groei, groepsziel.jpg [2]Wat we vaak vergeten is dat de thema’s die we doorlopen veel groter zijn dan ons alleen. Het zit opgeslagen in de familielijn en vaak ook in de zielegroep. Het komt dus uit vele levens en lijkt daarom soms ook onmogelijk om ‘vanaf’ te komen. Laat je daarom ondersteunen middels een doorbraak arrangement of consulten, zodat je healing kunt ontvangen op deze dieperliggende oorzaken en tips en handvatten krijgt om thuis mee aan de slag te kunnen.

Als je de thema’s hebt doorgewerkt, voelt het letterlijk alsof er een jas van zwaarte van je af valt!

Waar gaan we naar toe?

Als we werkelijk leren om onszelf mee te nemen en luisteren naar onze innerlijke stem, dan krijgen liefde en eenheid een basis. Dan durven we uit te spreken hoe we er werkelijk over denken en durft iedereen om ons heen dat ook. Sluiers van oordelen, projecties en angst verdwijnen dan. We kunnen ons openen voor de ander en kijken hoe er een win-win situatie kan ontstaan, omdat we veiligheid, geluk, vrede en basis in onszelf hebben gevonden.

Kracht wordt dan ingezet om te verbinden en het resultaat is iets waar iedereen grotendeels achter kan staan. Het lijkt een verre toekomst als je de huidige staat in de wereld ziet, maar ongemerkt is dit al aan het ontstaan binnen de voorlopers op aarde.

Als dit uiteindelijk verder kan verspreiden, veroorzaken we een golf van geluk, liefde en mededogen in het collectief van de mensheid. Versterk deze golf door je kracht in huis te halen en nu te beginnen met het volgen van je innerlijke leiding.

Korte samenvatting van ondersteuning


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin