Hoe kan ik mijn (nieuwetijds)kind goed begeleiden?

Kijken en luisteren: hoogsensitief opvoeden

Op de allereerste plaats door te kijken en luisteren. Jouw kind te zien zoals hij/zij werkelijk is. Te leren kijken voorbij het soms moeilijke gedrag. Door artikelen te lezen over Nieuwetijdskinderen, HSP en andere onderwerpen die daaraan gerelateerd zijn. Om steeds verder te ontdekken wat de eigenheid van jouw kind is. En ook te zien wat het nodig heeft om te kunnen groeien, bloeien en bekrachtigen.

Het is een kwestie van openstaan, accepteren en tegelijkertijd ook begrenzen. De kern voor jouw Nieuwetijdskind is dat het zo gevoelig is en dat alle indrukken ongefilterd binnen komen en dat je kind zoveel ‘weet’’. Dit maakt dat het leven van een Nieuwetijdskind aan de ene kant heel boeiend, sprookjesachtig bijna, is. Maar tegelijkertijd vaak ook heel beangstigend en overweldigend. Het kind kan worden meegesleurd door alle heftige gevoelens en emoties waardoor de groei en vreugde worden geblokkeerd.

 

(H)erken de hooggevoeligheid van je kind

nieuwetijds kinderen.jpgHet is voor je kind ontzettend belangrijk om te worden erkend in wat het voelt. Te weten dat beide ouders er onvoorwaardelijk voor hem/haar zijn. Als ouder kun je tegelijkertijd in gesprek gaan met je kind om samen te ontrafelen wat van de gevoelens en angsten nu werkelijkheid is en wat niet. De feiten ontwarren van de emotionele lawinestroom. Op deze manier kun je je hoogsensitief kind helpen om alle informatie en indrukken een plek te geven.

 

HSP begeleiding: leer je kind positieve manieren om zich op te laden

Samen kun je ook kijken hoe je kind kan leren om beter bij zichzelf te blijven. Vaak zal je kind al een eigen manier hebben ontwikkeld om zich te kunnen onttrekken aan teveel drukte. Soms heeft je kind zichzelf een overlevingstrategie aangeleerd die uiteindelijk niet werkelijk helpend is, bijvoorbeeld door ziek te worden of zich terug te trekken in een depressieve bui op momenten dat de druk van buitenaf te hoog wordt. Mogelijk kent hij/zij evengoed ook helpende strategieën, zoals het weg duiken in een dik leesboek of met de koptelefoon op helemaal op te gaan in favoriete muziek. Samen kun je kijken wat je kind het beste kan doen als het overprikkeld raakt. Ook kun je afspraken maken hoe jij als ouder hem/haar hierbij kunt helpen. Als een Nieuwetijdskind leert om zich voldoende te ontspannen en op tijd terug te trekken om op te laden, groeit het gevoel van vertrouwen hebben in zichzelf. Zo ontstaat er tevens de ruimte om de innerlijke zielegaven te kunnen omarmen en ontwikkelen.

 

Leer je Nieuwetijdskind dat het zich mag uiten en in zichzelf kan vertrouwen

Door je kind te zien met alle gaven zonder het op een voetstuk te zetten, geef je als ouder jouw kind de ruimte om zijn/haar Licht te laten schijnen. Door respectvol te luisteren en in gesprek te gaan met je kind voelt je kind zich gehoord en gezien. Zo krijgt het de kans om zich te leren uiten. Kan het gevoelens, angsten en boosheid benoemen en krijgen zij een gezonde plek. Door de feiten van de (vaak negatieve) gedachtes te helpen leren onderscheiden wint het kind aan innerlijke kracht. Hierdoor zal je kind leren zichzelf en de eigen gevoelens en ‘weten’ (intuitie ) te leren vertrouwen. Zelftwijfel krijgt dan geen voedingsbodem en bouwt je kind aan een krachtige fundering in zichzelf. Je kind hoeft zich zo niet aan te passen aan de omgeving als overlevingsmechanisme, maar krijgt de mogelijkheid zichzelf met eigen gaven in de wereld neer te zetten.

 

Samen groeien tot Nieuwetijdsvolwassenen

Het is voor jou als ouder én voor jouw kind van wezenlijk belang om de subtiele kwaliteiten en vaardigheden van de ziel en essentie te leren kennen, benoemen, beschermen en aan te moedigen. Dit (h)erkennen van de zielekern van jouw kind betekent voor hem/haar de basis voor het vinden, en kunnen leven, van de levensbestemming in diepe verbondenheid met zichzelf en de mensen om hem/haar heen.

Op deze manier snijdt bij het hooggevoelige kind opvoeden het mes aan twee kanten. Zowel je kind als jijzelf ontdekken jeZelf. Jouw Nieuwetijdskind is hier op aarde gekomen om ook jou die spiegel voor te houden. Met deze dialoog in onvoorwaardelijke liefde geef je jouw kind de ruimte zich te ontplooien en heel jij tegelijkertijd ook het innerlijke (Nieuwetijds?!)kind in jou! Op deze manier groeien het Nieuwetijdskind en de Nieuwetijdsvolwassenen samen gelijk op. Groei je beiden in bewustzijn en kun je beiden je Licht laten schijnen ten behoeve van de Nieuwe Tijd en de Nieuwe Wereld.

 


 

Ondersteunend consult bij nieuwetijdskinderen

Omdat nieuwetijdskinderen niet altijd begrepen worden kan dit ervoor zorgen dat ze zich heel alleen, onbegrepen, boos en onzeker gaan voelen. Ze kunnen zich dan meer gaan terugtrekken of worden agressief of onhandelbaar. Vaak hebben ze ook huid- of spijsverteringsproblemen.

Hiervoor adviseren wij een heldervoelende nieuwetijds Master Healer-Reader en Coach met ervaring. Deze kan op zielsniveau readen naar de bedoeling van de ziel en de omstandigheden van het nieuwetijdskind of kristalmens en helpen met healen, coachen en aarden. Een Master Healer-Reader-Coach van het Elohim Centre kan beleiden om de essentie-kwaliteiten en bestemming wakker te maken of te houden waardoor de levenszin en levensdoelstelling in positieve richting kan stromen. Dan kan het (volwassen) kind werkelijk gelukkig zijn en zijn/haar weg vinden.

Meer informatie over een Elohim consult


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin