Donder in elkaar en word gelukkig

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos


Spiritueel Ontwaken (verlichting) maakt je wakker uit je ego-ik zelfbeeld. Het laat je hele wereld en bestaan in elkaar donderen. Steeds opnieuw, tot er niets van je overblijft! Hoe pijnlijk is dat! Je wilt het altijd anders dan hoe het nu is maar je weet nu dat dat niet bestaat. Je vecht tegen jezelf, je vecht tegen je omgeving en tegen al je ik-emoties, wensen en patronen. Het ego-ik wil niet dood en strijd een helse ontevreden strijd met het grote Zelf-Eenheidsveld dat je werkelijk Bent, met alle lagen die in je bestaan … net als er op de wereld gebeurt. De chaos en strijd zijn losgebarsten nu de wereld en jij zich bevrijden. Pas als er na verlichting niets meer van je ik-kern overblijft met al haar gedachten, wensen, het werken aan zichzelf, aan geluk en relaties, word je Vrij!

 

Je hunkering naar bevestiging, je zoektocht naar een betere baan en vervulder leven, je sociale opvoedingspatronen en je verlangen naar aandacht, seks en liefde, het zoeken naar je levensbestemming door je spirituele ikje, al je harde werken … Wat blijft er nog van jou en de zin van je bestaan over als dat wegvalt?! Wat heeft je toekomst, baan of relatie nog voor zin als het ikje er tussenuit gaat die daar altijd op inzette of tegen ageerde?

Moe, uitgeput.jpg

De wanhoop nabij

Je zult de wanhoop nabij zijn, een depressie en zinloosheid zijn soms niet ver weg.
Leegte, mist en zinloosheid dreigen zich van je meester te maken … Hoe pijnlijk, chaotisch en verwarrend wordt het nu in je terwijl je dacht dat je er al was... Je hebt immers al zoveel healingen en spirituele workshops gevolgd, je weet het immers allemaal al zo goed, bent bewust en gevoelig, hebt mogelijk ook wat kunstjes en heldere gaven in huis gehaald… En toch is het nog niet af; van binnen is er al geruime tijd een andere weg begonnen. Een weg die niet in de buitenwereld gemanifesteerd en gezocht kan worden …

 

Er is iets dat niet opgelost kan worden door het inzetten van je hart en kracht. Er is iets, een niemandsland waarheen die binnenweg leidt. De weg die je ikje niet kan nemen en die niemand aan je kan zien … Door de weg naar binnen ontstaat er iemand in jou die zichzelf niet langer kan terugvinden als ouder, lichtwerker, partner, coach, zieke of eenzame … Die zich niet langer druk kan maken over je uiterlijke omstandigheden, relatiemoeilijkheden of het beter moeten doen… ondanks dat dat ook doorgaat … Uiteindelijk blijft er geen enkel streven meer over want alles brokkelt onder je voeten af ... En je ikje zoekt nog een tijdje hopeloos zichzelf en naar de oude manieren van vriendschap en werken … Het is een donkere lastige periode.

Langzaam komt de Lichtheid terug

Maar langzaam komt Lichtheid in je terug ondanks dat je de komende jaren nog steeds meer ego-identificatie, duale gedachten, heimelijke ik-wensen, emoties, strijd, het streven naar liefde en het oplossen van afgescheiden houdingen, tegenkomt en onthecht. Thema voor thema, relatie voor relatie komt alles voorbij en het lijkt of je nergens meer aan hecht of je voor inzet. Je vuur en toekomstgevoel lijken weg. Je dobbert maar een beetje rond terwijl de ik-zoeker ook niet meer aan kan gaan staan. Toch begint door de binnenweg je Inwijdingsweg en geleidelijk aan groeit je inzicht dat niets bestaat uit twee. Je Ontwaakt. Er is alleen maar Een of Eenheid waarbinnen de tweeheid of dualiteit past. Beide zijdes van de medaille worden doorzien en overstegen in deze verlichting. Maar wie ben je nu nog, waar gaat dat heen, je ikje bedenkt nog allerlei vragen, kent nog verhalen maar ze verstommen in het grote Zijn dat je aan het worden bent… Het grote Zelf, eindeloos, tijdloos Bewustzijn neemt de persoon met al haar vragen en mindstuff in zich op. Het wordt stil en leeg, vol & ledig in je.

Poort van het licht.jpg

Heel je zelfbeeld stort in door verlichting

Heel je zelfbeeld stort in en al je ik-meningen, harde werken, overtuigingen en ik-gevoel daarbij. Wat over blijft is leeg, ruimte en eenheid met Al. Het verleden is niet meer belangrijk en morgen ook niet … en ook jij niet als ikje … Er is alleen maar het leven zelf met al zijn plus en min … Er is alleen maar NU. Je leert accepteren en begint vrede met alles te ervaren. Met goed en fout. In Vrede ben je met het donker én het licht, met pijn én fijn. Je snapt dat alles er moet zijn en dat het een niet beter is dan het ander. Je omhult het beide als de Leegte die je Bent en aanvaart de wereld en de ander zoals die is. Ook het lijden, onzekere of onafgemaakte mag er zijn. Je hoeft het niet te verhelpen. Jij als individuele ikloze ruimte en leegte, als oneindige, transpersoonlijke Ziel neemt nu deel aan die oordeelloze ruimte die ook Gaia, Geest, God of Universum heet …

 

Als je moedig genoeg bent ontwaak je op pijnlijke wijze uit de mist van je oude ik-matrix, hoe spiritueel die ook is. Ook ontwaak je tenslotte op multidimensionale wijze. Eerst na een lange strijd en Weg, als je je echt kunt laten vallen in het NIETS, word je ook vrij van dat collectieve veld, de patronen, het karma en de opdrachten van je verleden levens, zielegroep en voorouders die ook nog werkzaam waren in jouw ik gedrag, DNA en genen. Pas dan ben je volledig schoon en in alle dimensies tot aan je Oorsprong, je Goddelijkheid, bevrijd. Oneindig Bewustzijn, oneindige (onvoorwaardelijke) Liefde is wie je Bent tot diep in je buik, geslacht en passie! Nu doet je levensbestemming zich door jou heen met al het Vuur van je Geest, Hart en buikchakra! Je Vlam brandt eeuwigdurend! Dit is het Geluk dat je zocht!

 

In het Elohim Centre wonen en werken teamleden en vrijwilligers onder leiding van Ingewijdene Joke ElZiam Nootebos die deze ik-loze Inwijdingsweg met elkaar bewandelen en bewandeld hebben. De Elohim Master healers-readers, leraren en coaches onder hen zijn in staat, mits de cliënt zover is, tot het zuiveren tot aan de eerste Oorsprong van het Goddelijk Zelf en de levenstaak.

Je kunt hun begeleiding krijgen middels een doorbraak arrangement, pakket van meerdere (live of afstand) consulten of een los consult.

Wil je dit zelf ook leren?