Retraite in de natuur van Groningen-Drenthe en de Krachtplaats

Tot jezelf komen, genieten en even niks meer aan je hoofd

Vrouw bij Lemurisch bos, bezoeker, bewoner.jpg

Sluit je af van de ruis van alledag en creëer de ruimte om tot jezelf te komen. Tijdens een meerdaagse spirituele retraite op de Elohim Krachtplaats in Oost-Groningen krijg je contact met je ware zelf, je gevoelswereld en alles wat die je te vertellen heeft. De natuur, engelen en het hogere Licht van de Elohim Krachtplaats helpen je om vanuit je hart, ziel en levensbestemming helderheid te krijgen op jezelf, je werk, relatie en levensvragen. Om je niet langer moe, verlaten of moedeloos maar juist gelukkig en héél te voelen. In de ontspannen rust en stilte van je retraite lossen stress, spanningen, burn-out, je gedachten, vermoeidheid en drukte op. Je weet weer -Wie je werkelijk Bent-, ontdekt je levensrichting en bestemming. Richting en keuzes kunnen gemakkelijker worden gemaakt vanuit de verruimende ervaring met je grote Zelf.

Stilte, mindfulness en bezieling op de Elohim Krachtplaats, op de grens van Groningen en Drenthe

De Elohim Krachtplaats met helende tuinen en Lemurisch bos is een 0-zone: een speciale plek waar geen drukte en gedachtengoed van andere mensen blijft hangen en waar je ziel tot veel diepere lagen open gaat. Je ervaart hier je ware Wezen, beleeft de kleuren en geuren intens en maakt contact met het alom aanwezige veld van Liefde en natuurspirits. In deze diep vredevolle omgeving raak je innerlijk zo stil dat de antwoorden op essentiële levensvragen als vanzelf omhoog komen.

Wat haal je op? Aanleiding tot een spirituele retraite

 • Je hoofd en eventuele zwaarte, problemen of verdriet komen tot rust en je hebt weer contact met jeZelf
 • Je komt gelukkiger, heler en bevrijder terug. Meer in verbinding met jezelf en met anderen
 • Je krijgt beter zicht op hoe je je eigen leven kunt leiden vanuit je eigen zielswaarden, wijsheid en waarheid
 • De verstilling en andere beleving van tijd kalmeert je geest en maakt ruimte voor inspiratie en creativiteit
 • Je slaapt vaak beter en langer, voelt je minder gestrest en vitaler aan het einde van de retreat
 • Je doet nieuwe inzichten op, je wordt lichtvoetiger maar ook beter geaard en je bewustzijn en hart verruimen.

Wil je nog dieper gaan en spiritueel ontwaken?

Je hebt ook de mogelijkheid voor een diepergaande Natuur-Stilte retraite of Vision Quest. Je boekt dan een verblijf van vrijdag t/m vrijdag. Je kunt dit voor jezelf doen of als vereist onderdeel van een Elohim opleiding. Hierbij ga je in stilte en ga je veel dieper in de ontmoeting met jeZelf en de eenheid met de Natuur (zonder je mobieltje en allerlei ontmoetingen). Vraag bij de receptie een batch om te dragen zodat anderen je niet aanspreken. Als je dit doet voor een opleiding boek dan vooraf op de vrijdag van aankomst tussen 15 en 17 uur het verplichte intake/Vision Quest consult waarbij je tevens  een healing ontvangt en op je laatste vrijdag in de morgen je 2de 60 minuten consult waarbij je o.a. ook met de Elohim Satsanggever / Healer-Reader-Coach bespreekt "hoe nu verder". Als alles goed is gegaan ontvang je na afloop een certificaat. Dit certificaat telt ook mee voor diverse soorten Elohim opleidingen. Voor meer informatie over de diepgaande stilte retraite klik hier.

1 pers labyrint.jpgData en praktische informatie

Je kunt zelf bepalen of je kiest voor een weekend of midweek retraite, een week retraite of langer en of je dit doet op eigen houtje of gecertificeert. Bij een verdiepende gecertificeerde retraite of Vision Quest kun je alleen kiezen voor een week inclusief 2 consulten. Je kiest voor een Elohim chalet op de Krachtplaats of neemt je tent mee en zoekt een plek in de buurt van het Lemurisch bos. De prijs is daarvan afhankelijk.

Begeleiding tijdens de retraite

Tijdens je retraite (a) kun je een of meerdere consulten afspreken met een van onze Master-healer-reader-coaches, deze dien je enkele weken vooraf te reserveren.

Verdiepende gecerticifeerde week retraite (b)
Je doet de retraite in stilte en boekt enkele weken tevoren een consult vooraf en ook na je laatste dag. Deze consulten geven je meer inzicht over door welke processen je heen zult gaan, hoe je daar mee om kunt gaan en waarin je zult groeien. Ook ontvang je healingen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen. Tip: Je kunt ook overwegen om een Satsang-coaching af te spreken.

Wanneer te boeken?

Je kunt de retraite het hele jaar door doen, met uitzondering van onze decembersluiting tijdens de laatste 2-3 weken van december. Wil je verblijven op de camping of in een van de zomerchalets dan kun je de retraite doen tijdens het campingseizoen, dat meestal tussen eind april en eind oktober valt. Neem contact op voor de precieze data, let op vol is vol.

Wat neem ik mee?

 • Eigen eten als je geen maaltijden in het huiskamer restaurant gebruikt
 • Boeken
 • Dagboek
 • Tekenmateriaal
 • Regenkleding en laarzen
 • Plastic zak om op te zitten als de stoelen in de tuinen nat zijn

 

En natuurlijk je goede intenties!

Laat je telefoon zoveel mogelijk uit, neem geen laptop mee.

Spreek vooraf met het thuisfront af dat er alleen gebeld wordt in noodgevallen en geef hun het telefoon nummer van Elohim kantoor: T: +31 (0) 597 541539

Contact en route


Ervaringen van gasten

"Tijdens mijn retreat moest ik in het begin even wennen. Helemaal geen muziek of TV, enkel zijn met mezelf. Na 2 dagen voelde ik de onrust verdwijnen en kon ik meer opgaan in de natuur. Genieten van het niets doen en alleen zijn. Rust, stilte en steeds weer mijn eigen gedachten doorzien. Heel mijn systeem voelde ik steeds meer opengaan. Het voelen werd steeds sterker en het was alsof mijn aura mega groot werd. Innerlijk voelde ik steeds naar welke tuin ik moest gaan en iedere tuin gaf weer nieuwe inzichten en healing. Na de spirituele retreat voelde ik eerst wat angst om weer de wereld in te gaan. Ik voelde me zo sterk geopend in al mijn lagen. Nu, na de retreat voel ik me weer meer heel en bekrachtigt. Meer verbonden met mijn eigen zijns-gevoel. Voel me van binnen heel dankbaar en blij dat ik mijzelf dit heb gegeven."


"Acht dagen lang bracht ik door in volkomen stilte in de tuinen van de krachtplaats. De eerste twee dagen kwam ik vooral tot mezelf en zakte ik steeds verder en verder in overgave in mijn lichaam. Het werd stiller en stiller in mij. Mijn innerlijke onrust verdween en ik verruimde. Oude stukken van pijn en verdriet werden aangeraakt en kon ik oordeelloos toelaten en tegelijkertijd ook het ruimere liefdesveld zijn. Hierdoor kon ik het helemaal doorvoelen en dragen. Ook werden mij diverse eerdere levens getoond, die hiermee verband hielden. Dat gaf mij inzicht en houdt verband met hoe mijn leven nu verloopt.

Door alles wat er mocht gebeuren in de tuinen, heeft zich nu weer meer licht in mijn basis kunnen ankeren. Inmiddels zijn er enkele weken verstreken en merk ik dat ik in het dagelijkse functioneren veel meer rust in mezelf ervaar. Alsof ik een fundament heb gekregen van innerlijke vrede en geluk. Ook heb ik mogen ervaren dat ik alles aankan ongeacht wat er op mijn levenspad komt want ik ben ook, of eigenlijk vooral, het ruimere liefdesveld, wat er altijd is. Mijn dank en liefde gaan uit naar Joke en haar team en de spirits, die dit alles mogelijk maken.


"Ik heb de retreat gedaan op het Elohim Centre. Dat was een bijzondere ervaring. Op bepaalde momenten, vooral aan het begin van de week, heb ik het zwaar gevonden. Maar wat overheerst is de dankbaarheid en de vreugde voor wat er die week met mij heeft kunnen gebeuren. De verbinding met het universum was heel sterk en mijn ervaringen op de verschillende plekken in de chakratuin en met Moeder Aarde waren intens."

 

Pegasus in de winter 2.jpg

Het retreat vakantieverblijf Pegasus, Lemurië en Merlijn zijn ook in de stille winterperiode te boeken!