Uit het hoofd naar bezield en anders werken

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

vermoeidheid 1.jpgUit onderzoek naar de energie van werkend Nederland blijkt dat de stemming op de werkvloer beneden peil is. Bijna 38% staat onder druk, 30% doet zijn ding, maar meer ook niet. 10% is zo cynisch dat zijn werk min of meer stil staat. Het is een zombiezone. In de hyperzone is er teveel hectiek, de comfortzone lijkt prettig, maar is een weinig energieke zone en laat je op de automatische piloot functioneren waardoor inspiratie, plezier en zingeving ook verloren gaan. Slechts 20% heeft zin in het werk, terwijl het werk zo'n groot deel van je leven is. Vakantie, sporten, vrije tijd lossen niet op hoeveel uren van de dag je je niet geïnspireerd en prettig voelt. Ook je gezondheid kan hier op den duur onder leiden.

Innerlijke groei en eigen verantwoordelijkheid

Je zult zelf je verantwoordelijkheid moeten nemen om het roer om te gooien om met bezieling te gaan werken. Vaak vraagt dat een andere (nieuwetijds) bedrijfskeuze en een ander soort open en bewuste mensen om je heen. Ook vraagt het innerlijke groei en vooral ook oefening om te leren niet vanuit je leiding van je hoofd en wilsinspanning of het "moeten" te werken.

Leer (op)nieuw te functioneren

Bij het Elohim Centre kun je tijdens participatie en d.m.v. workshops, oefenen vanuit je ziel, lichaam en hart te functioneren. Waaraan je hoofd dan ondersteunend is. Je voelt je dan vanzelf veel opener, lichter, ruimer, blijer en meer betrokken. Dit nieuwe functioneren moet eerst een poos getraind worden, wil het beklijven en voortdurend geluk brengen. In je eentje, in je eigen thuis en werkomgeving, is dat vaak onmogelijk, maar met gelijkgestemden die reeds functioneren vanuit de openheid van ziel, hart en lichaam, gaat deze ontwikkeling 100x sneller.
Na een poos "hoofdloos" te hebben gefunctioneerd weet je beter wie en wat er voortaan bij je past, ook qua werk. Je zult dan zien dat door je innerlijke groei je omgeving belangrijker kan worden dan het soort werk dat je doet of wilt gaan doen.

team 2017.jpgBen je geïnteresseerd?

Kom dan een tijdje participeren binnen onze woon-werkgemeenschap en ervaar wat het is om op nieuwetijdswijze vorm te geven aan je missie, het bijdragen aan de nieuwe aarde. Klik hier voor meer informatie over participeren.

Ook workshops kunnen je helpen meer richting aan je leven te geven en te leven vanuit je ware Zelf. Klik hier voor de agenda.

 

Joke 2016.JPGJoke ElZiam Nootebos

Visionair, docent, mysticus en ingewijdene.
Leidinggevende en oprichtster van het Elohim Centre.

 


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin