Is Godrealisatie verhevenheid?

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

Het is nogal wat als je in je omgeving vertelt dat je bezig bent op het pad van Godrealisatie, voor een aantal mensen is er de associatie met de kerk en het geloof in God, terwijl het gaat om bewustzijn en de realisatie van het Zelf naar het hoogst mogelijke doel, de Godsvonk of de Alziel. Anderen kunnen dit ervaren als verhevenheid, onwetend van het feit dat je juist helemaal niet bezig bent met het ego of de persoonlijkheid. De weg naar de waarheid in jezelf, naar het hoogste bewustzijn dat je kan leven, naar het loslaten van alles dat jou maakt tot wie je bent, is het pad van Godrealisatie.

levenspad - vrijheid.jpgTheoretische leerweg

Wat misschien klinkt als een onbereikbaar doel is een weg die door vele levens heen doorlopen wordt en nu afgerond gaat worden voor veel lichtwerkers. Een weg die leidt naar steeds diepere inzichten over jezelf en de wereld waarin je leeft. Het laat je de ik- illusie zien, maakt duidelijk dat je de schepper bent van je eigen leven. Het stelt je in staat om door je eigen persoonlijkheid heen te prikken. Het is de weg van samensmelting van buik, hoofd, hart en je oorspronkelijke essentie. Het is de weg van het loslaten van de identificatie met emoties, persoonlijkheid en denken. Het is zoveel en eigenlijk is het niets. Godrealisatie is geen theoretische leerweg, maar een praktische invulling van het leven en is inzichtelijker als je begrijpt hoe persoonlijkheid en denken functioneren, en hoe je daar mee kan gaan werken.

Identificatie met de persoonlijkheid

Als je nadenkt over jezelf zijn er twee interessante aspecten die spelen. Aan de ene kant is er de persoon in jou die praat, die jou voorziet van informatie, een mening heeft over een ander of die je waarschuwt voor al dan niet denkbeeldige gevaren. Aan de andere kant is er degene waar tegen gepraat wordt, die luistert en openstaat voor de innerlijke stem. Deze twee gaan hand en hand samen en staan bekend onder de naam persoonlijkheid, ze maken jou tot wat je bent en geven jou een identiteit. En jij denkt dat je dit bent, dat dit de ultieme ervaring is van leven en dat je er niet zonder kunt, want als een van beiden er niet zou zijn, dan was jij er als ikje ook nooit geweest.

De verlichte onpersoonlijkheid

Al vanaf je vroege jeugd begin je met het opbouwen van je persoonlijkheid en later als je de taal machtig bent komt daar de innerlijke stem ook nog bij. Logisch dat je dit beschouwt als de werkelijkheid, want er is niets anders, er is nooit iets anders geweest in je beleving. Direct na je geboorte was je nog een verlichte onpersoonlijkheid en was je vrij van alles. Er was geen oordeel, geen begeerte of afgescheidenheid, maar liefde en verbondenheid met alles. Heel langzaam aan ben je het gaan veranderen en heb je je aangepast zodat je kon overleven in deze wereld. De persoonlijkheid die je ontwikkelde om te kunnen leven op aarde ben je gaan worden, je denkt dat je het bent en niet meer dat je het hebt. Dit beseffen is een belangrijk inzicht om tot verlichting en Godrealisatie te komen. Godrealisatie vind plaats in alle chakra’s en verlichting gebeurt op de eerste plaats in je mind en hart. Pas bij Godrealisatie zijn ook de onderste ego-chakra’s (je buikgevoel, relatie-chakra en je basis), verlicht.

Wie ben ik als er niemand is?

Stel je nu eens voor dat je nooit wat meegemaakt zou hebben, geen pijn, verdriet en angst, maar ook geen plezier, vreugde of emoties. Wie zou je nu dan zijn, wat is dan nog je persoonlijkheid? Als je dan ook nog de innerlijke stem weghaalt, wie blijft er dan nog over, wie is er dan nog in je lichaam? Je zou deze vraag kunnen beantwoorden met “niemand”, “leegte” of “stilte”. Als je stopt met de identificatie van de persoonlijkheid komt er ruimte en maak je een begin met de werkelijke verbinding met jezelf, je ware-Zelf of onpersoonlijke-Zelf, je oorspronkelijke godheid dus. Dit zwijgen van de persoonlijkheid houdt niet in dat je hem niet meer hebt, maar dat deze naar de achtergrond is verschoven. Deze eerste stap op weg naar volledig bewustzijn is een cruciale stap, want alleen door de identificatie met het ego of de persoonlijkheid los te laten, kom je verder naar Godrealisatie en deze weg noemen we het inwijdingspad.

Het universum als bewustzijn

bewustzijnsgroei, ontwikkeling.jpgAls je eenmaal deze weg bent ingeslagen ga je zien dat je zoveel meer bent dan alleen die persoonlijkheid. Er breekt letterlijk een nieuwe tijd voor je aan waarin je veel zal moeten afleren, maar waarin je ook veel zal leren. Groei in bewustzijn gaat dan voor je inhouden dat je één bent met alles, dat je bestaat uit Bewustzijn en Liefde. Je gaat dan weten dat het bewustzijn een lichaam en persoonlijkheid nodig heeft om zich hier op aarde te kunnen manifesteren. Alles in het universum is bewustzijn, in een grote diversiteit, en alles bevindt zich op de weg naar Godrealisatie.

De weg naar eenheid en liefde

Is Godrealisatie verhevenheid of jezelf beter voordoen dan een ander? Nee, het is de logische weg naar eenheid en liefde waarin geweten wordt dat we dit alleen maar kunnen bereiken door een ander de hand te reiken. Mensen op deze Inwijdingsweg zoeken elkaar op, helpen en resoneren met elkaar vanuit alle chakra’s, waardoor een groepsveld van Goddelijke Vreugde en scheppingskracht ontstaat zo gauw ook het 2de chakra (relatiechakra) transpersoonlijk gaat worden. Elk bewustzijnsniveau trekt zijn eigen mensen aan om de krachten en het gezamenlijke welzijn te versterken

 


Voel jij dat je de weg van Zelfrealisatie en/of Godrealisatie loopt en wil je daar begeleiding bij?

Kijk dan eens in de workshop agenda. We bieden weekend- en dagworkshops aan waarvan sommige ook online te volgen zijn. De workshops dragen alle 13 dimensies in zich en brengen healings- en transformatiekrachten mee voor je lichaam, ziel, geest en ware zelf.

Klik hier om naar de agenda te gaan

Of boek een consult met een van de Elohim satsanggevers

 


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin