Hoe drukt je oorspronkelijk Zelf zich uit in je tweede chakra en relaties

 

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos & Willeke Ananda Jansen

Het 2e chakra is een energiepunt op onze onderbuik en onderrug. Door je ontwikkeling zal het zich openen op persoonlijk, ziels-, mens-engel en Godrealisatie niveau (het niveau van je oorspronkelijk Zelf) waardoor het gedrag en gevoelsleven zullen verruimen en verrijken.

tweede chakra 2.jpgAls je goddelijke Oorsprong in je tweede chakra doordringt dan ontstaat er een enorme vrije ruimte in je tweede chakra. Je hebt dan alles in jezelf gevonden, bent Thuis in jeZelf. Je voelt je seksuele- en levensenergie stromen. Je bekken en onderbuik zijn open en je ware natuur krijgt volop de ruimte. Je bewegingen zijn soepel en je bent je bewust van je (innerlijke) schoonheid en je kracht. Je raakt heel gemakkelijk anderen aan en kunt geestelijke, emotionele en fysieke aanrakingen van anderen vrij ontvangen.

Tijdens het vrijen volg je de stroom van je lichaam en voelt/bent je bewust van de subtiele gevoelens van jezelf, de ander en die in het veld aanwezig zijn. Het is een spontane belevenis die beiden verrijkt. Je bent vrijer, geliefder en zelfverzekerder. Als vanzelf stroomt er zorgzame liefde door je heen. Je bent ontvankelijk en ongebonden verbonden. Geheelde relaties en seksualiteit zijn nu mogelijk. Je relaties veranderen in gepassioneerde relaties, vol echtheid, directheid, openheid en vuurkracht.

 

De tekenen van een geheeld tweede chakra

Bij een geheeld tweede chakra ervaren we bewust ons eigen gevoelsleven en hebben feeling met ons innerlijk kind, stemmingen en zielsverlangens. Boosheid, verdriet, ergernis worden niet onderdrukt of weggewerkt onder bezigheden of in het denken geplaatst. We kunnen het herkennen, erkennen en de emotie laten zien zonder uit de hartsverbinding te vallen. Je zult je hart, creatiekracht en temperament gemakkelijker verbinden met je seksualiteit of dynamisch stroom.

Je bent open en ontvankelijk. Je ervaart innerlijke rust en stilte en er is een mystieke sfeer in en om je heen. Hoe dieper je oorspronkelijk Zelf en al het licht van je 13 zieledelen in je 2e chakra ‘indalen’ hoe meer je in staat bent de “maan”-energie in jezelf te belichamen en je verbonden te voelen met het Grote geheel. Een diepere overgave aan de stroom van het leven ontstaat en je scheppingskracht wordt hieraan dienstbaar. Je ervaart intense vreugde en je gaat het leven vanuit volheid aan. De God-Godin in jou komt tot leven. Het universele plan, je hoogste missie ontstaat in jou en dit volg je.

 

Als het 2e chakra/ heiligbeenchakra gebrekkig werkt

Bij vele van ons heeft het ons al op jonge leeftijd ontbroken aan hartelijkheid, lichamelijke intimiteit, een warm welkomstgevoel en emotionele of fysieke veiligheid. We kunnen er later (beginnend in de puberteit) last van hebben.

genieten, tweede chakra, healingWanneer onze seksuele energie ontluikt en we onzeker zijn geworden door jeugdervaringen, ontstaat er gespannenheid in contacten en in geestelijke, emotionele en fysieke aanrakingen. Mogelijk beoordelen we anderen ook sneller of voelen we ons al gauw niet gezien en gerespecteerd.  We trekken ons snel terug en sluiten ons af. We functioneren aan de zijlijn van de groep omdat we onze kwetsbaarheid niet kunnen laten zien.

Een gebrekkig of beschadigd 2e chakra kan mede de oorzaak zijn van het onderdrukken of domineren van onze eigen seksualiteit en spontaniteit. 

 

Heb je minder seksuele gevoelens?

Als we weinig seksuele gevoelens hebben, het onbewust onderdrukken, dan kan het gebeuren dat deze energie in een onjuiste vorm van tijd tot tijd zal doorbreken. Bijvoorbeeld in seksuele fantasieën, de seksualiteit als een soort drugs gebruiken, meester-slaaf verhoudingen, dominantie, agressie of in steeds wisselende seksuele contacten waarbij we de geestelijke en emotionele diepgang in onszelf en de ander omzeilen.

Mogelijk hebben we totaal geen zin in seks en is het libido aanzienlijk afgenomen. Warm contact, streling, hartelijkheid kunnen lastig zijn. We zitten meer in ons hoofd en de joy en creativiteit van het leven kan afnemen. De plichten of dagelijkse sleur gaan steeds voor. Klachten met urinewegen, geslachtsorganen, benen, knieën, onderrug, seksualiteit en het bekkengebied kunnen optreden. We kunnen zelfs last krijgen van angsten of er kan zich hyperventilatie ontwikkelen. Ondanks alle vrienden en kennissen ontstaan er dieperliggende relatieproblemen en eenzaamheid.

 

Door het helen van jouw tweede chakra draag je bij aan de nieuwe aarde

Om een vrije relatie, bezielde werkomgeving en een opgevuld tweede chakra te realiseren is het belangrijk om de stagnerende blokkades op te lossen. Hiermee open je niet alleen je eigen oorspronkelijk Zelf, maar doe je dit onbewust ook voor je omgeving. Door jouw ontwikkeling en bereidheid draag je bij aan de manifestatie van de nieuwe aarde. Hoe meer mensen zich aansluiten op dit wereldwijde netwerk van heelheid, van "The New Diamond Earth", hoe meer deze eenheidstrilling ook in de aarde en haar leylijnen netwerk wakker wordt. Alleen door die verandering kunnen we een paradijselijke samenleving van wereldvrede en eenheid creëren.

Bij het Elohim Centre zijn we reeds vele jaren gespecialiseerd in het openen van je ziel en oorspronkelijk Zelf, en te healen op de blokkades in je chakra systeem, zowel als de lichtlichamen van je ziel, om zo je essentie door de onderste chakra's heen te brengen. De docenten en Master Healer-Readers hebben hier zelf ook een ontwikkelingsweg in gelopen en kunnen je daardoor uitstekend begeleiden. Samen met andere lichtwerkers, cursisten en de participanten in de gemeenschap bouwen we aan de nieuwe aarde. Zien we jou ook binnenkort?


Contact en route

T: +31 (0) 597 541 539
E: info@elohim-centre.org

Klik hier voor openingstijden, route en vakanties

 


 

Liefdes-relaties, passie, seksualiteit, Heilig Huwelijk bekrachtigen tijdens Beltane

Workshop op 6 en 7 mei gegeven door Joke ElZiam Nootebos

worksh tm id tuin medicijnwiel Beltane.JPGOns Ware Liefdesleven en de diepgang van seksualiteit zijn geremd waardoor we open en dichtgaan, in levenslange herhalingslussen belanden of geen geheelde relatie aantrekken. Tijdens de workshop zullen elektriserende Beltane Vuurkrachten worden geactiveerd die passie, seksuele vreugde en een geheelde interne of externe relatie brengen. Evenals het Heilig Huwelijk. We zullen een kristallen medicijnwiel voor de indaling van je God-Godin leggen. Je kunt ook readingsvragen stellen. Een workshop met Joke ElZiam Nootebos, Merlin, vele natuurdeva's, en grote elementale Beïngs. De helende Krachten zullen kolossaal zijn en de mannen- en vrouwenlijnen kunnen zuiveren tot aan de Oorsprong!

Klik hier om meer te lezen, of je op te geven

 


 

Meer workshops over je tweede chakra, seksualiteit en geheelde relaties

 


 

2e chakra

Wat kan jouw tweede chakra nog verder versterken?

Bezoek de helende zelfrealisatie tuin "Tweede chakra – Vreugde" op de Elohim Krachtplaats en combineer het met een Helende Rondleiding met Healer-Reader. Ook kun je denken aan een 2-3 daags doorbraakarrangement of een losse sessie om je tweede chakra te versterken. Denk ook aan helende audio opnames en ondersteunende edelstenen.

 

 


 

Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin