Als er openbare oude bomen dreigen te worden gekapt of gekapt zijn

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

boom vondelpark klein.jpgZelf ben ik er jarenlang met groepen op uitgetrokken om het wezen van nog te kappen en afgekapte bomen te helen en bedanken.
Maar er kwam geleidelijk aan inzicht dat we niet al het leed van de wereld kunnen verzachten, maar ook op andere wijze kunnen helpen. Door het eigen voorbeeld te leven in de verbinding met onze bomen en dit ook door te geven. Ook aan collega's, familie, klanten en vrienden die ons aanvankelijk niet zullen begrijpen en bevestigingen. Dat vraagt opstaan voor wie je Bent!

Als er openbare oude bomen dreigen te worden gekapt kun je 2 dingen doen, luisterend naar wat je voelt in je buik daarover:
1) In het geweer komen, de publiciteit zoeken en handtekeningenacties beginnen ook al weet je dat je verliest. Je zaait bewustzijn zodat de bomen niet voor niets sterven.
2) Of zelf naar de bomen gaan (in gedachten) , ze vergeving vragen voor de niet-erkenning van hun wezen door onbewuste mensen, hun uitleggen dat ze omgezaagd gaan worden. Ze bedanken voor hun jarenlange schoonheid en functie en ze vragen hun energie over te dragen op de andere bomen.

Begrip voor diegenen die zich verantwoordelijk voelen voor het voorkomen van ongelukken
Zelfs al weten de plannenmakers die beslissen dat oude bomen weg moeten niets over het wezen van alles dat leeft, toch kunnen ze goede bedoelingen hebben. Denk aan bezuinigingen of ongelukken door omwaaien voorkomen.  In het afgelopen half jaar hebben we gezien hoe gemakkelijk sommige bomen kunnen omwaaien en leidinggevenden kunnen zich oprecht verantwoordelijk weten, dat is de andere kant van het verhaal.

Praten tegen de bomen
Als bomen uitgelegd worden waarvoor ze weg moeten en de tijd krijgen hun energie over te dragen en hun sappen terug te trekken dan is er nog wel verdriet, vooral onder de oude bomen, maar veel minder langdurig trauma in het collectief van bomen of menselijk karma.
Als lichtwerker kun je dat werk op je nemen omdat jij de wezens van de bomen kent en liefhebt. Je vraagt ze vergeving en bedankt ze mede namens je onbewuste zusters en broeders die ze kappen!


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin