Verlichting is niet moeilijk maar heel dichtbij

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

 

Verlichting, monnik 2.jpgVerlichting is ver weg, iets voor bijzondere mensen, niet voor mij, is wat veel mensen en misschien jij ook, denkt.

Tegelijkertijd wensen we te leven vanuit de Goddelijke Vonk en worden er consulten en workshops voor zelfrealisatie en het worden Wie we werkelijk zijn, gevolgd. Niet wetende dat dat ook om "verlichting" en de Goddelijke Vonk vraagt. Zelfrealisatie is verlichting. Ook is multidimensionale verlichting (in alle chakra's) als Pillar of Light mogelijk.

Wat is zelfrealisatie / verlichting

Verlichting is niet alleen weten dat we deel zijn van de Bron als Goddelijke Vonk maar er ook naar leven. Maar meestal ervaren we onszelf alleen als persoontje, als golfje en niet als de oceaan of Goddelijke Vonk. Als onze identificatie met het ik-persoontje, het golfje wegvalt blijft ons eeuwige zelf, het Goddelijke automatisch over, dan zijn we niet alleen verlicht maar we ervaren het ook. Zo gemakkelijk is het eigenlijk!

Dan ervaren we ons bewustzijn-hart als rustig, helder en ruim als de oceaan

En in dat oceanische bewustzijn en hart vindt dan onze persoonlijkheid met fijne en minder fijne eigenschappen, heel ons dagelijks gebeuren, nog steeds gewoon plaats. We worden dan niet automatisch heilig. Alleen ons brandpunt is verschoven naar Wie we werkelijk Zijn. We zitten niet meer half of grotendeels onbewust, gevangen in het verhaal van ons leven en de interactie met daarbuiten als golfje.

 


 

vrijheid.jpgWat te doen

Het gaat erom ons de hele dag gewaar te zijn. Te zien hoe we uitreiken naar dat ene soulmate golfje daar achter op de oceaan, hoe we ons daar steeds mee bezig houden in hoofd en gevoel. Als we inzien hoe we ons ergeren aan sommige andere golfjes die steeds over ons heen rollen, duwen en trekken laten we los en worden we wakker uit ons verhaal. Als we inzien hoe we ons stil houden, ondergronds verzetten of meedoen aan het duwen en trekken met elkaar realiseren we onszelf (dit). Dit is de weg van zelfrealisatie. We leren uit de doener en mind identificatie te stappen elke keer als we ons als ik-golfje zorgen over onze baan, lichaam, relatie of onze kinderen, maken en in actie willen komen.


Een kalme rust, meer aarding en meer Thuisgevoel komen over ons

Ook al moet ons persoontje handelen en zijn er emoties, we borduren er in ons hoofd en gevoel niet meer op voort. Het kleeft steeds minder. We zien hoe ons persoontje zich als golfje bezorgd maakt over het andere golfje, hoe het iets uit moet denken of op moet treden. We zien ons handelen en stemming maar Zijn dat niet langer. We worden onder de golfjes-oppervakte steeds mindlozer en stiller, meer Goddelijk en zijn minder emotioneel, gehecht en geïdentificeerd met onze wensen en lasten. We hoeven minder te begrijpen en we vergeten niet langer dat we het Wezen van de oceaan, die grote regisseur van het leven, zelf ook zijn. Ons Hart wordt dankbaar, ruimer en snel ontroerd maar ook een kalme rust, meer aarding en meer Thuisgevoel komen over ons.

 

Verlichting vindt vaak langzaam, levensthema voor levensthema plaats

Verlichting vindt vaak langzaam, levensthema voor levensthema plaats door de verschuiving van het brandpunt waarvanuit we de wereld en onszelf waarnemen. We worden steeds meer het grotere bewustzijn en hart waarin onze ik-regelaar, mind, mening en emoties minder voorgrond informatie zijn. Niet alleen als we alleen zijn maar ook te midden van de hectiek van het leven. Uiteindelijk zien en voelen we dat het ik-gevoel iets is waarop we alles hebben geplakt. Dat we het ik zelf hebben gebouwd en dat het bestaat uit aannames, ideeën, gevoelens en verhalen. Als we uit het harnas van de ik-gevangenis stappen zijn we Vrij, dan is de illusie, onze ik-droom doorbroken en wordt alles lichter, verlicht.


 

Wat is een verlichte Pillar of Light

Toch kunnen de golfjes die gewoon doorgaan te bestaan ondanks dat we er niet mee geïdentificeerd zijn, ego en gehechtheid vertonen. Daarom maakt verlichting ook geen heilige van ons. Tijdens mijn eigen verlichtingsproces zat ik daarom in verwarring. Hierbij mijn verhaal als geluidsbestand.
Helder gevoelige mensen zowel als minder hoogbewuste en gevoelige mensen kunnen zelfgerealiseerd/verlicht worden. De Pillars of Light nemen echter ook de hoger dimensionale gevoeligheid, inzichten, de wereld van materie en het 12 voudige DNA hierin mee.


Een heel aantal mensen op Aarde groeit echter ook multidimensionaal

Hogere ziele-lichtlichamen maken dan deel uit van het persoontje/golfje. Dat licht en die hogere zuiverheid dringen dan ook door voorbij onze verlichte mind en hart naar de buik en het lichaam. Naar de onderste chakra's. Verlichting, onthechting, zuiverheid, Goddelijkheid ontstaan dan in alle chakra's en het lichaam. Ontstaan in onze wereld van materie. Goddelijkheid (goedheid, leert ons persoontje en ziel daardoor ook op Divine wijze, zonder onwaar, onbewust ego, om te gaan met ons lichaam, innerlijk kind-gedrag, geld, macht, seks, de anderen en de natuur. Zo komt ook het onbewuste, zelfbeschermende en afgescheidenen in oceanische eenheid en ontstaat innerlijke en wereldvrede. Worden we "heilig" en veilig, innerlijk en uiterlijk. Alle chakra's zijn dan verlicht als één zuil van licht. Van mensen en landen.


 

21 December de grote uitlijning

Op dit moment in de geschiedenis, met als hoogtepunt 21 december, zijn ook de Melkweg en Aarde, als een kosmische Pillar of Light, volledig één. Ons persoonlijk levensdoel waarom we op Aarde zijn en het grote Melkweg-masterplan van God, worden volledig op elkaar afgestemd waardoor niets meer hetzelfde blijft. Het zal alle dimensionale-, liefde- en bewustzijnssluiers opheffen! In de maanden en eeuwen die volgen na 21 december, zijn door de grote Melkweg uitlijning, alle mensen op Aarde, niet alleen de voorlopers, in staat een verlichte, bewuste Pillar of Light, goedheid, naaktheid en vrede te worden! Van landen zal hetzelfde gezegd kunnen worden. Ook zij zullen hun begrenzingen loslaten om samen naakt en eerlijk in goedheid en schoonheid verder te gaan als EEN. Horizontale en verticale Eenheid is een feest van samenkomen, van Thuiskomen!

Welke producten kunnen hierbij ondersteunen?


 

Vragen en tips

1) Wil je de egoloze weg naar verlichting en Godrealisatie bewandelen en inzicht en healing krijgen bij je volgende stappen? Boek dan een Reconnection healing met Gaia, je Oorsprong en het Christusbewustzijn/Eenheidshart. T: +31 (0) 597 541 539 E: info@elohim-centre.org

2) Bezoek de Elohim Krachtplaats, de zelfrealisatie tuinen en het Lemurisch bos waar je de codes op kunt halen voor deze multidimensionale ontwikkelingsweg naar Overgave en Godrealisatie.

3) Luister de E-learning opnames voor thuis en volg regelmatig de online groepshealingen die je helpen om in de energie van je ware Zelf te blijven.

4) Als je de bio tincturen set van de krachttuinen in je huis neergezet, til je je huis (prakijk) op voorbij de ik-ruis en helpt het je naar Godrealisatie en Overgave. Je kunt de tincturen intuïtief ook innemen. De tincturen zijn ook los verkrijgbaar, niet alleen als set.

 

Contact en route

T: +31 (0) 597 541 539
E: info@elohim-centre.org

Klik hier voor openingstijden, route en vakanties


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin