Heilige geometrie: de betekenis van de geometrische vormen

 

De 5 geometrische vormen waaruit de hele schepping is opgetrokken (platonische lichamen):

geometrische vormen set.jpg

Heilige geometrie: Icosaëder, dodecaëder, octaëder, kubus en tetraëder, samen de kubus van Metatron.
Elk losse geometrische vorm wordt vanzelf ondersteund en bekrachtigd door de andere vier. De 5 geometrische vormen brengen de allerhoogste energie van de oorsprong. Het brengt het 13-voudig Bewustzijn.

De geometrische vormen in bergkristal zijn geschikt voor zelfrealisatie, healing, meditatie, chakralegging, je praktijk, huis-mandala en om bij je te dragen voor een bepaald proces.

 


Betekenis heilige geometrische vormen, platonische lichamen

Lees de diepergaande helende betekenis van alle vormen op elohim.edelstenen.nl

Tetraëder (vreugde, verlichting)

tetraeder.JPGDe driehoek staat o.a. voor je volgende stap vanuit je levenslessen en balans tussen mannelijk en vrouwelijk, aards en kosmisch, ik en wij. Dan eerste fase integreren alvorens weer verder te groeien naar de top. Onderweg dualiteit en geschillen oplossen en onthechten ten gunste van je essentie en je passie, vreugde, je vuur van verlichting.

 

 

Kubus (scheppend vermogen)

kubus nieuwsbrief formaat.jpgDeze vorm staat voor de aarde en is mannelijk. Werkt op het neerzetten van stevigheid, moed, daadkracht, orde, beheersing, bescherming en op de hoogste trilling van scheppend vermogen. Dan is de kubus als Metatron, die ook een schepper is.

 

 

Octaëder (lucht, denken, Ontwaken, Merkivah)

octaeder nieuwsbrief formaat.jpgDe octaeder heeft acht vlakken. (Als 2 piramides met de bodems tegen elkaar.) Hij helpt je de weg af te leggen naar je ontwaakte staat. (Zoals in de Kosmisch Vuur-workshops). Alle hogere dimensies van je ziel en lichtlichamen leven. De octaeder is ook de Merkivah, zoals in je aura geplaatst bij de workshop Kosmisch Vuur. De kristallijnen geometrische octaeder helpt je de hemel op aarde te brengen en je levensbestemming of zieledoel te leven. Rondom je aura of in huis, verbonden met de andere vormen neergelegd, is het geheel een enorm helend, harmoniserend en balancerend krachtveld. Wie deze kennis belichaamt kan healer en docent zijn op zelfrealisatie-niveau. 

Dodecaëder (pentagon, ether, magie)

Vrouw in dodecaeder.jpgPillar of Light, Goddelijke Krachten, Kennis en Magie, Merlin. De dodecaëder is verbonden met het element ether (is ook prana, 0-zone, of tachyon) De geheime kennis van ether is "zo boven zo beneden". De kosmische blauwdruk moet door het aardse heen opgehaald worden. Alle hoge dimensies vind je ook in de aarde en in jezelf. Daarom ben jij ook ALLES, zoals je ook zelf de lichtmeesters bent, ben je ook één met de Bron. Alles is een hologram.

Icosaëder (water, universele liefde, nieuwe samenleving)

vrouw in icosaeder 2.jpgUniversele Liefde en healing, Water, Gouden samenleving. Het is de hoogste en mooiste vorm van het element water (=liefde en gevoel). De icosaëder ankert de oorspronkelijke, paradijselijke eenheid van goedheid, blijdschap, liefde, onschuld, overvloed en vertrouwen. Zo gauw je deze krachten belichaamt brengt hij ultieme gezondheid!
Rondom je aura of in huis, verbonden met de andere vormen neergelegd, is het geheel een enorm helend, harmoniserend en balancerend krachtveld.

Merkaba, een 3 dimensionale 6 puntige Davidster

Merkaba.JPGDe Merkaba helpt de ziel in de persoonlijkheid te integreren. Hij activeert je lichtlichamen, de Pillar of Light en je multidimensionale Zelf. Deze heilige vorm verenigt al je zieledelen zodanig dat ze zich durven ankeren in je lichaam en je al de ervaringen ervan kunt aangaan en kunt groeien naar eenheidsbewustzijn (het Christusgrid). Er ontstaat healing tot in je DNA en voorouderprogramma’s. Je ontvangt inwijdingen om een natuurlijk healer te worden. De Elohim Merkaba verruimt je hart, ziel en bewustzijn naar grotere galactische en universele kennis en liefde. De kwaliteiten daarvan kunnen dan in je persoonlijkheid komen.

Christusbewustzijn, ster dodecaëder

Christusbewustzijn.jpg [2]Het Christusgrid of raster is een symbool voor het christusbewustzijn en bestaat uit de dodecaëder en icosaëder in elkaar. Alle 12 hogere dimensies en de Christus Kracht, ankeren uiteindelijk in jouw lichaam en basischakra. Je begint aan de ontwikkeling van je Christusbewustzijn en hart dat voorbij de persoonlijkheid en de onbalans van het mannelijke en vrouwelijke of relaties ligt. Ervaringen van je eeuwig zelf, jij bent ALLES, één met de Bron kunnen je soms toevallen. Kennis, inzichten en ervaringen over dit hele hologram en de Inwijdingsweg tot Godsrealisatie, komen op je pad.

Kristallen Bollen

bergkrbol 474p1150540_c0_w900_h.jpgDe bol vorm staat voor heelheid, compleetheid, oneindigheid. Het straalt haar energie gelijkmatig uit naar alle kanten  waardoor een veld van liefe ontstaat in een soort van oneindige golvende bewegingen.

Auteursrechten: deze tekst mag niet worden overgenomen.

 

De kristallen geometrische vormen, platonische lichamen kun je in de bijbehorende winkel in Veelerveen zowel als in de webshop kopen.

 


Levensgrote geometrische vormen

Bezoek de levensgrote (3m), geactiveerde geometrische vormen in de helende tuinen van de Elohim Krachtplaats.

Klik hier voor meer informatie.

          dodecaeder nieuwsbrief formaat.jpg                             tetraeder.JPG               octaeder nieuwsbrief formaat.jpg                     

 Om meer te lezen over de helende betekenis van alle platonische lichamen of deze te kopen, bezoek dan elohim.edelstenen.nl en www.elohim-centre.org.