Wat doen we anders in het nieuwe samenleven en werken?

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

goudenbloem.jpegAls iemand ons onaangenaam beoordeelt of raakt, zal ons oude mechanisme in werking treden. Innerlijk of uiterlijk vallen we aan of trekken we terug en onze gedachten kunnen zich er aardig mee bezig houden. Wat hadden we moeten zeggen, wat doen we in het vervolg zodat ons niet opnieuw pijn gebeurd? Ook oordelen over de ander gonzen nog dagenlang na in ons hoofd. Dergelijke ondergrondse velden brengen afgescheidenheid en onbewuste onveiligheid door gevoels- en gedachtenonderstromen in relaties en werkteam. Zeker als we ook bondjes vormen hierin en het er met een ander over hebben, versterken we de oude wereld.

Tijdens de zelfrealisatieparticipatie leer je bewust wat onbewust plaatsvindt.

Wie past zich aan bij het samen werken of bij het eten koken, wie is onderdanig en wie overheerst? En hoe zit dat in de kindertijd, met onze huidige relaties, hoe communiceren we en wat is onze comfortzone aan houding? Wanneer reageert ons kleine en afgescheiden zelf, wanneer is ons gedrag van onze essentie? Kunnen we dat verschil voelen? Tijdens de participatie leren we om te gaan met onderstromen, geschillen en elkaar, juist vanuit eenheid en essentie. We leren oude houdingen af omdat we nieuwe skills krijgen. Ons onbewuste en dat van de sfeer worden zo steeds bewuster. Zo ontstaat overal direct weer licht en joy waar de schaduw eerst bleef hangen. Onze nieuwe houdingen zijn thuis en op het werk direct in te zetten en merkbaar. We vertrouwen daardoor meer op ons meesterschap en worden sterker.

Als ons onbewuste, de buik en dat van de sfeer bewuster worden gevoeld, dan voelen we ook de subtiele weerstand beter van werk, doelen en relaties waarbij onze ziel en bezieling niet uit de plooi kunnen komen en kunnen groeien. Soms blijven we op een bepaalde manier hangen door afhankelijk in onze relaties en werk. Geborgenheid, seks, geld-afhankelijkheid kunnen verdere innerlijke groei en rijkdom in de weg staan. Ons klein-menszijn (ego) zit er dan aan vast. Wanneer we voldoende hebben leren luisteren naar wat onze ziel, ons kristallijnen zelf en lichaamsbewustzijn, nodig hebben, i.p.v. ons ego en onze oude zekerheden, dan komt de tijd van kiezen, doorgroei en zelfbevrijding. Onze essentie en ziel vullen inwendig dan onze behoeftes aan aandacht, erkenning, seks, geld of liefde. Niet langer halen we dat bij de ander of het werk.

Liefde voor onze ziel, haar groei en doel, brengen net zoveel zelfliefde als liefde voor onze medemensen
Dit kan zich letterlijk vertalen in geld. Dan is geld een gevolg, niet langer een doel voor de persoonlijkheid die krampachtig blijft vasthouden aan materiële of relationele zekerheden.
Bij veel ego om ons heen kunnen we alleen vanuit onze persoonlijkheid functioneren en staat onze kwetsbare ziel in de kast. Elke stroom van geluk stagneert onopvallend steeds meer. Onbewust en nu ook bewust kiezen we daarvoor. Vroeger merkten we dat niet, maar nu wel. We missen de lichtheid, de open sfeer, de stralenheid, de vreugde van ons zielezelf, van ons levensdoel en dat van anderen in de buurt van meer ego's of van onze eigen egobehoeften.


De tijd komt dat we keuzes moeten maken
Kiezen we voor onze Waarheid, onze ziel en essentie, of kiezen we voor de oude zekerheid, materie, de verwachtingen over onszelf, dat van anderen en onze afhankelijkheden? Mogen we niemand teleur te stellen maar wel onze eigen ziel?
Tijdens de maanden van deelname aan de zelfrealisatie participatie vallen we steeds meer in de eenheid die we Zijn. In onze eigen éénheid, waarbij ook het onbewuste bewust wordt, in de eenheid met elkaar en het nieuwetijds handelen, in de hogere integriteit en helderheid, in de passie, bestemming en levensvreugde. De oude dichtheid in onszelf lost snel op. D.m.v. de coaching tijdens de zelfrealisatieparticipatie, persoonlijke sessies en workshops, lossen we tegelijkertijd de dichtheid van de oude maatschappij op in de eenheid. Ook alle natuurspirits behoren in dezelfde eenheid; het land, Gaia, de galactische volkeren en heel het grote Bestaan! Straks voel je Wie je werkelijk Bent!! Doe je mee?

Contact en route

T: +31 (0) 597 541 539
E: info@elohim-centre.org

Klik hier voor openingstijden, route en vakanties


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin