72 Planetaire en persoonlijke verlichting

Geschreven door Joke ElZiam Nootebos

de rivier oversteken.jpgNa meesterschap over je persoonlijkheid , ontstaat meesterschap over het multidimensionale Mens-zijn en de materie. Daarna ben je bewust genoeg om een volledig Mens met een hoofdletter te mogen worden. Dat gebeurt eerst door het opengaan van je universele, onvoorwaardelijke Hart. Een hart zonder eigen voorkeuren en belang.

Meesterschap over de mind

Meesterschap over de mind betekent minder oordeel over jezelf en anderen.
Jezelf niet meer zo vaak vergelijken met anderen.
Het stoppen met zorgen maken, voortdurend in je hoofd zitten en alles willen uitzoeken.
Het loslaten van de controle.
Als meesterschap over de persoonlijkheid, zowel als meesterschap over de mind mogelijk zijn, ontstaan eenheidsgedachten. Je geest is in rust en kijkt met de ogen van het universele Hart naar zichzelf, anderen en de wereld. In de laatste fase van verlichting van je mind, laat je de subtielere spirituele ego-identificatie los met je "eigen" mening, wijsheid, inzicht, overtuigingen, belangen en controle.

Opstaan en je passie vinden

Vind je het makkelijker alles aan het universum, de anderen of de engelen over te laten? Zit je te wachten op aanwijzingen, op hulp van het universum? Blijf je kabbelen in Zijn? Als je kanaal wilt zijn voor universele Liefde, wilt zijn en doen waarvoor je naar de aarde komt, dan moet je opstaan, zichtbaar worden en angstloos keuzes maken. Het ongebaande Pad gaan. Niet praten of wachten maar doen door de universele drive in je verder toe te staan, te volgen en mee te stromen in actie en bereidheid het oude los te laten. Het belichamen van universele Liefde en scheppingskracht, je volledige essentie vraagt eerst om het overstijgen van bevestiging, geborgenheid, begrip, e.a. zekerheden zoeken in de buitenwereld.

Meesterschap over je wil en verantwoordelijkheid zijn nodig

  1. Als je je identificeert en beter voelt bij liefde en licht of juist bij kracht en zakelijkheid, dan kan het worden van je totale essentie, je stralendheid en Ware Natuur, niet plaatsvinden.

  2. Meesterschap over je wil en verantwoordelijkheid betekent je ego-identificatie losmaken van je aangegane verantwoordelijkheden voor anderen (ook financiële). Het gaat daarbij om het vastklampen en toe-eigenen daarvan niet over het werk zelf. Zo kan je ikje vinden dat je niet al die verantwoordelijkheden wilt maar wat wil je Goddelijke Essentie? Wie in jou doet het werk?

  3. Richt je intentie en vertrouwen steeds op je passie, de wil van je Goddelijke Essentie (niet je ik-wil) en op je Pad.

  4. Verder geef je het over aan het universum en volgt de oplossingen die het creëert voor alle partijen. Blijf daarop vertrouwen en ga het aan zo gauw het universum je innerlijk of uiterlijk (via anderen) een oplossing laat zien, horen of voelen. Doe het niet omdat je hoofd dat vindt.

  5. Durf te lopen zonder toekomstgarantie en verwachtingen. Durf te lopen aan Gods hand in niemandsland terwijl je gewoon je werk doet.

Volg je je persoonlijke weg, de universele Weg of zeg je "ja maar" en "later"?

Volg niet langer je kleine zelf die eigenwaarde, zelfliefde en zelfbevestiging, haalt uit je plicht- en verantwoordelijkheidsgevoel naar je omgeving. Volg slechts je universele Zelf en Divine Essentie. En misschien doe je daarbij wel hetzelfde maar ben je VRIJ daarin.
Verschillende lichtvrienden ontmoet ik die ja-maar en later zeggen. Ze weten en voelen dat hun werk niet meer past bij hun Wezen en doel, praten en denken erover wat ze "ooit" en eigenlijk willen doen of willen veranderen vanuit hun ziel en Essentie, maar kiezen steeds opnieuw voor materiële en emotionele zekerheid, de partner en de oude aangegane verplichtingen vanuit angst en op opvoeding. Anderen geven de hypotheek en vaste lasten de schuld om de overstap uit te stellen naar een leven vanuit universele overgave. Sommigen zijn alleen, enkelen hebben een gezin.

Steeds meer mensen maken  de overstap en volgen de roeping

Meestal na 1 tot 4 jaar innerlijke twijfel en zijwegen kiezen mensen voor hun roeping. Ook door verschillende Elohim teamleden is deze stap gemaakt, inclusief mijzelf. Ook zij lieten carrière, vrienden, woongebied, zekerheden en hoge inkomsten achter zich in ruil voor een omgeving die hun essentie, schoonheid en menszijn werkelijk ziet. Een omgeving waar hun bijdrage aan de samenleving en het functioneren vanuit hun Goddelijke Essentie, zich kan ontvouwen tot in de wereld van materie.

Door af te wachten en te kabbelen in Zijn, kan een nieuwe ego-comfortzone ontstaan

Vanuit Zijn en niet vanuit je wil, brengen actie, scheppende kracht, jouw inzet en passie, de beste en gemakkelijkste resultaten. Uitgeput raak je alleen door persoonlijke wilskracht. Uitgeput raak je nooit door te werken vanuit je passie, innerlijke Vrijheid en volledige Essentie. Je Goddelijke Essentie is er immers net zoveel voor jou als voor anderen.

Het gevoel van tijd lost op en daarmee stress

Je overlevingsmechanisme dat oppast dat je nooit meer teveel van je weggeeft en over je grenzen gaat of dat je iets af wil hebben, moet nog ervaren hoe prachtig het is om te werken vanuit het volledige Zelf en het volledig aanwezig zijn zonder de ik-oppasser en zelfdruk. Automatisch stappen we over tijdens het vervullen van onze verplichtingen op de oude zelf manier maar keer steeds terug naar het werken buiten de tijd en in de Flow. Soms kun je veel dan veel doen en soms weinig. Alles ontstaat en loopt precies zoals het bedoeld is. Laat je ikje het niet anders willen maar aanvaarden.

Zelfinzicht, bewustzijn, begeleiding en helende energie-overdrachten helpen de oude geloofsovertuigingen en werkwijze los te laten.
Je zult een volkomen nieuwe ervaring opdoen om vanuit Volheid en de Flow te leven. Vanuit passie en Essentie doet alles die je bent mee aan de universele kracht die door je heen het werk doet. Je blijft daarbij volkomen in het hier en nu.
Het gevoel van tijd lost op en daarmee stress. In je ware Essentie ben je volledige Aanwezig met je aandacht, ben je ondanks de buitenkant blij en lichtvoetig. Zelfs al heb je lastig of veel werk.

Het seksuele, relationele, emotionele en kristallijnen lichaam

Ego-gedrag van vele levens hebben diepgaande macht-onmachtpatronen en angsten doen ontstaan in het seksuele, kristallijnen en emotionele lichaam. Pas na heling op de diepere lagen en begeleiding bij het loslaten van ego-identificaties, ontstaat de veiligheid die je meer vanuit je buikgevoel en organisme doet leven i.p.v. uit je hoofd en mind. Een groot omkeringsproces waarvoor je dapper genoeg moet zijn om dit toe te laten en niet op de rem te gaan staan, is nodig. Inzicht en begeleiding zijn noodzakelijk om alle innerlijke saboteurs te herkennen. Daarna zul je alles intenser voelen. Meer pijn en meer liefde, meer betrokkenheid, warmte, genieten, ontroering en angst voor overgave en verlies.
Elke emotie of onderstroom komt niet alleen binnen in je bewustzijn, buik of hart, maar nu ook diep door alle zielenlagen van je lichaam. Voor het zover is moeten eerst je ego-identificatie en beschermingsmechanismes zich hebben losgemaakt van je mind.  

Je kristallijnen zelf komt aan de oppervlakte

Alles wat niet kloppend voelt voor je subtiele, alles voelende kristallijnen zelf, daar kan je niet meer in meegaan. Wat je vroeger onderdrukte of niet voelde, geeft nu subtiele signalen aan je. Geef je gehoor aan deze universele Waarheid in je buikgevoel? Ook ontstaat nu een groter aanvoelend en invoelend vermogen vanuit je lichaam (naast dat van je hart en hoofd(intuïtie)).
Aanvallende, angst en beschermende mechanismes, emoties en vreugde uiten zich ook sterker en echter. Je Ware Natuur en puurheid komen om de hoek kijken.

Kristallijnen zelf stabiliseert

Je voelt tot op het meest subtiele niveau wat er plaats vindt in jezelf, bij de ander, in de sfeer of natuur en je kunt je minder inhouden en verloochenen. Ook beleef je alles in het moment en houd je hoofd het niet meer vast. Je kristallijnen zelf, zeer kwetsbaar en gevoelig, kan niet terug in de kast nu alles wat eerst onbewust en te subtiel was, bewust wordt. Je staat er voor wat het ook kost.
Het wil ook niet meer in de kast tijdens seksuele ontmoetingen. Het kristallijnen zelf vraagt om de meest intense aanraking. Om onafhankelijke, naakte, zuivere en non-duale ontmoetingen op alle lagen; op de fysieke, emotionele, ziele- en geestelijke lagen.

Verlichting, overgave, je kosmische Taak

Blijf je je subtiele ego identificeren met je bewustzijn, liefde, gaven, mind of (licht)werk?
Of ga je verder om je houvast aan je mind en spirituele ego nog meer los te laten en transpersoonlijk, zonder ego-ik-kern te worden?
Kun je leven vanuit je kristallijnen zelf, je buikcentrum en een Divine zijn? Is je universele Hart afgedaald in je buik en in je gezuiverde emotionele, fysieke en seksuele lichaam? Opent jouw buik en teerheid zich voor de omgeving, voor alle mensen en het wij-gevoel op transpersoonlijke wij-wijze? Komt je Taak als vanzelf tot uitdrukking, deze keer vanuit belichaamde liefde i.p.v. het idee, de mind en wil? Hebben je emoties en gedachten zich verheven naar het universele eenheidsniveau en naar belangeloosheid?

Eigen je je geen grote rol meer toe; hoef niks te kunnen, niemand te zijn

Ben je zo klein als je bent en is het goed? Ben je Thuis in jezelf zoals het NU is, is daar alles aanwezig voor je gevoel? Hoef je niet meer na te denken over werken aan jezelf, wat je wilt veranderen, nodig heb, heen beweegt of je positie? Kan universele Liefde door je buikgevoel en hele onbaatzuchtige organisme, uitstromen naar je werk en omgeving? Ben je het? (I Am-Lichaam)

Is de Sekinah-energie in jou geboren?

Zijn je stappen, gedachten, werkzaamheden en keuzes dienstbaar aan je blijheid en anderen? Dan is de Sekinah Liefdesenergie in je geboren. Hoef je je minder te richten op jezelf? Op jouw Weg, privétijd, persoonlijke wensen, innerlijke processen en "eigen" Taak? Stroom je mee met de flow en voel je je deel van het Geheel? Ben je je Ware Natuur? Kun je alleen nog maar echt en puur zijn naar de omgeving, of het nu leuk of niet leuk is wat je laat zien?

Het verder loslaten van de restanten van je bescherming

Ingehoudenheid en oordelen over jezelf lossen sneller op in een omgeving die jouw Licht kan waarderen, die niet duaal, maar vanuit liefdevolle duidelijkheid, op je emoties reageert. Een omgeving die blijft zien wie je werkelijk bent, maar het ook niet toestaat dat je kleine zelf maar blijft schoppen in alle reactiviteit. Na het accepteren van het loslaten van je controle word je puur, oorspronkelijk en heel. Je maakt de overstap van ik-mens naar universeel Mens. Heel de Bovenwereld kan dan in jouw lichaam wonen en samen met je werken. Je hoeft niets meer te weten, geen verbinding meer te zoeken met de engelen, omdat je alles Zelf bent!

Wil je samen bijdragen aan de zich ontvouwende nieuwe, zelfgerealiseerde samenleving?

Zijn de universele Krachten, Sekinah en Moeder Aarde één met jou en één met je bijdrage, passie, vreugde en hart? Leidt het leven zich nu min of meer vanzelf door je heen? Maak je deel uit van het Melchizedek en Sananda-team dat je trillingen op Aarde verhoogt voor de planetaire verlichting? Wil je samen met andere gerealiseerden bijdragen aan de zich nu opbouwende, volkomen nieuwe, onbaatzuchtige samenleving waarin jouw Ware Natuur en Goddelijke Essentie, en ook de natuur haar plek heeft?


Gebruik je je levenskracht om je personage te bezielen dan ontwaak je niet


De wereldomslag is al begonnen

De maatschappij en velen mensen lopen nu vast. Alleen heel worden is nog mogelijk, het oude bekende stopt.
Bij het spirituele Elohim Centre en de Krachtplaats, werkt, woont en leeft men reeds zoveel mogelijk in de nieuwe non-duale energie. In eenheid met elkaar en de natuur. De Elohim krachtplaats is gehuld in dit Licht. De zesde dimensie en de zelfrealisatie-meesterschaps-energie zijn er zo sterk aanwezig dat elke vrijwilliger participant en bezoeker open gaat en in grote of kleine ontwikkelingsprocessen en verruimd bewustzijn terecht komt.Transformatieprocessen gaan in deze omgeving dan ook supersnel alleen al door verblijf en bezoek.

De omslag die verder gaat dan bewustzijn en hart

Voor de omslag die verder gaat dan bewustzijn en hart, die ook je onbewustzijn, gedrag en reactiviteit transformeert naar het belichamen van je Goddelijke Essentie, is meestal begeleiding onontbeerlijk. Verlichting is nodig in de materie, in het lichaam, relaties, materiële zaken en het dagelijkse gebeuren.

Het eerste deel van het ontvouwen van je volledig zelf en meesterschap kan ook thuis maar gaat vele malen sneller en gemakkelijker met de hulp van persoonlijke sessies, workshops, opleiding en bezoeken aan de helende Elohim-zelfrealisatietuinen of 6-12 maanden vrijwilligerswerk. Hierdoor word je een vollediger en een groter zelf. Voor velen is dit genoeg voor deze incarnatie. Voor anderen begint dan pas de reis naar volledige Godrealisatie.

De volledige realisatie in de praktijk door de Pillars of Light

Zij zullen de hele, hier boven beschreven Weg afleggen en hun Kosmisch Zelf en Taak, die van de belichaamde Essentie, voltooien. Ze zullen ultieme, universele vriendschappen en partnerschappen kennen. Zij zijn de Pillars of Light die naar de aarde gekomen zijn om de mensheid binnen de eigen mogelijkheden, te helpen worden wie ze werkelijk zijn. Zo gauw zij deze beschreven Weg tot in hun basis hebben afgelegd en in Overgave leven, zullen ze door het universum op die plekken en posities worden gezet, waarin ze alleen al door zichzelf te zijn, hun woon-werk-omgeving optillen, versnellen en veranderen. Alles om hen resoneert mee en ontwikkelt zich. Dat kan niet anders. Diegenen uit hun omgeving die daarin niet kunnen meegaan zullen langzaam wegvloeien.Til jij je mensen, je groep, je collega's en de samenleving op? Wat levert jouw licht organisaties en teams op?

Bezieling en samenwerking vanuit een groepsziel zullen in dit klimaat gewoon zijn

Door de uitstraling van jou als de Pillar of Light ,als medewerker, groepslid of leidinggevende, zal versnelt eenheidsbewustzijn, non-dualiteit, wij-gevoel, openheid, aanvoelend en invoelend vermogen, hogere integriteit, intuïtie, blijheid, contact met de Lichtwerelden en gemak zich (onbewust) verspreiden naar de omgeving. Een Pillar of Light met zoveel licht zal bijdragen aan de trilling van Liefde in zijn groep maar ook aan effectiviteit, kostenbesparing, de natuur en productiviteit. Alles reageert daarop. Positief en negatief.
Na een aantal maanden of jaren zullen alle (overgebleven) neuzen dezelfde kant op staan en taken worden niet alleen vanuit de persoonlijkheid, maar ook vanuit hart, buik- en wij-gevoel gedaan. Harmonie, aanvoelend vermogen, bezieling en samenwerking vanuit een groepsziel zullen in dit klimaat gewoon zijn.

Cliëntenkring en achterban zullen positief resoneren

Problemen, ziekte, onverschilligheid en tegenslagen zullen sterk verminderen en win-win-acties gemakkelijker gehaald omdat het universum het zal steunen. Cliëntenkring en achterban zullen positief resoneren op de veranderende sfeer en het DNA van de organisatie en dat van jou. De mee-resonerende achterban zal de organisatie doen groeien en ook marketing en organisatievoering, vergemakkelijken. Zo ontstaat een veilige en harmonische voedingsbodem waarin medewerkers vanuit eigen- en organisatie belangen, zich openen naar hun ware Essentie en samenwerken vanuit een groepsziel. De denkers zullen door kunnen groeien naar directere uitvoering, de doeners zullen een groter overzicht ontwikkelen, de zorgzame mens zal het doel handhaven en de verstandmens zal socialer en warmer worden. Aanvullende kwaliteiten komen binnen door de groepsziel. (In situaties waarin bewustzijns-liefdes-eenheidsgroei ontbreekt zal een spirituele coach op de werkvloer nauwelijks de gewenste organisatieveranderingen brengen, maar zal het iets naast het huidige zijn, waarin een organisatie investeert.)

Elohim begeleiding bij jouw volledige realisatie

Als je redelijk bewust en emotioneel en psychisch stabiel bent, dan kun je, na een intake, mogelijk participeren en meedraaien in het Elohim Centre als vrijwillige participant. Juist in de dagelijkse werk- en omgangspraktijk, kunnen innerlijke blokkades, stress, onzekerheden, oude overtuigingen, onvrede, overlevingsmechanismes, gewoontes, saboterende gedachten en gedragingen, zichtbaar of voelbaar worden voor je waardoor je veranderd en groeit. Je kunt meesterschap verkrijgen over je persoonlijkheid. Je oefent oordeelloos hoe om te gaan met de situatie vanuit non-dualiteit en je Ware Natuur. Hiermee overschrijf je het oude, onbewuste, zich herhalende mechanisme dat niet in éénheid of vanuit Essentie, handelt, omgaat en aanwezig is. Dat duaal denkt, voelt, oordeelt, reageert, ondergronds strijdt, terugtrekt of verdedigt.


In het Elohim Centre en op de Krachtplaats zijn de zelfrealisatie- en zachte Sekinah liefdes-energie, sterk aanwezig. Dit geeft veiligheid aan je organisme en (onbewuste) emotionele lichaam waardoor het versneld kan openen naar overgave en heelwording. Niet alleen in hart en geest maar ook in de wereld van werk, emoties en materie.

Tips

Kies voor de CRKBO erkende Elohim jaaropleiding

1) Wil je de egoloze weg naar verlichting en Godrealisatie bewandelen en inzicht en healing krijgen bij je volgende stappen? 

2) Bezoek de Elohim Krachtplaats, de zelfrealisatie tuinen en het Lemurisch bos waar je de codes op kunt halen voor deze multidimensionale ontwikkelingsweg naar Overgave en Godrealisatie.

3) Luister de E-learning opnames voor thuis en volg regelmatig de online groepshealingen die je helpen om in de energie van je ware Zelf te blijven en je verder te ontwikkelen.

4) Als je de bio tincturen set van de krachttuinen in je huis neergezet, zet je alle dimensies van de Krachtplaats in je omgeving!  Je tilt je huis (praktijk) op voorbij de ik-ruis naar Eenheid en helpt het bewustzijn en hart van je omgeving en jezelf te verruimen naar de multidimensionale Ontwaakte staat en het potentieel van alle hogere zieledelen. Je kunt de bio tincturen van de Krachttuinen ook intuïtief innemen. De tincturen zijn ook los verkrijgbaar, niet alleen als set.

T:
+31 (0) 597 541 539 E: info@elohim-centre.org