HSP/hoogsensitiviteit: perfect gereedschap voor spirituele ontwikkeling!

Geschreven door Marlisa Hof

hooggevoelig.jpg

HSP'er zijn (hoogsensitief) brengt unieke kwaliteiten met zich mee, toch wordt dit niet altijd zo ervaren. Dit komt doordat de mentale denk wereld en het moeten presteren in de Westerse maatschappij nog een grote stempel drukt op je hooggevoeligheid. Als HSP’er kun je het gevoel hebben dat je niet helemaal aansluit alsof je buiten het leven of de maatschappij staat. Toch heb jij de eigenschappen om een nieuw bewustzijn mee te geven aan anderen. Om dit te kunnen is het van belang dat jij je hooggevoeligheid of sensitiviteit als kwaliteit ervaart!

Wanneer er in je kindertijd geen erkenning voor jouw gevoeligheid is geweest of als je te beschermd bent opgevoed heeft jouw gevoeligheid geen gronding gekregen. Hoogsensitiviteit wordt dan ingezet als angst antennes naar de buitenwereld, in plaats van als kracht. Hierdoor ga je je te veel aanpassen en/of inhouden. Dit kost je energie i.p.v. dat het energie geeft. Ook ga je hierdoor te veel in je hoofd zitten, te veel piekeren en nadenken over alles. Je verliest het contact met je eigen innerlijke gevoel en veiligheid. Uit je hoofd komen en in je gevoel zakken is dan van wezenlijk belang! Je gaat dan van binnenuit ervaren hoe een prachtige kwaliteit de hoogsensitiviteit is die jij hebt meegenomen naar de aarde!

Wat zijn enkele kwaliteiten wanneer je sensitief (HSP) bent?

  • Je ervaart het leven diepgaand. Dit heeft een keerzijde als het gaat om gekwetstheid, pijn en angst, ook dit voel je intenser. De andere kant van de medaille is dat je als HSP’er liefde, geluk en dankbaarheid net zo intens kunt ervaren.
  • Je staat in verbinding met de natuur en de energieën om je heen. Vanwege deze verbinding kan de natuur je ook helpen de innerlijke balans in jezelf weer te herstellen.
  • Je voelt sferen en mensen gemakkelijker aan. Je voelt het wanneer er iets niet klopt. Dit kan een grote kracht worden als je leert woorden te geven aan je gevoel.
  • Zorgzaam en creatief zijn.
  • Liefdevol naar anderen en dienstverlenend kunnen zijn.
  • Sterk inlevingsvermogen, anderen kunnen zich hierdoor snel begrepen voelen.
  • Sterke intuïtie waardoor je bepaalde ontwikkelingen al van te voren ziet aankomen.

hooggevoeligheid.jpgVeilig zijn bij je eigen gevoel

Bij HSP (hoogsensitieve) mensen zie je vaak dat eerst de hogere chakra’s zich meer ontwikkelen. Bij het openen van de hogere chakra’s (hartchakra, derde oog en kruinchakra) ga je meer open, je verruimt je bewustzijn, je wordt gevoeliger voor energieën,  je ontvangt inzichten, doorziet meer, je intuïtie versterkt. Je gaat je steeds veiliger voelen bij deze chakra’s. Toch kun je ook dan nog boven je eigen gevoel blijven, ondanks al je inzichten. Het lijkt alsof je steeds meer veiligheid en controle krijgt, maar in werkelijkheid is dit een schijnveiligheid.

Werkelijk voelen is eng!

De herinnering die in je cellen is opgeslagen vanuit kindertijd (en mogelijk ook al in vorige levens) is dat heel diepgaand voelen niet fijn is. Er was in je kindertijd of in de verleden levens geen bevestiging, geen erkenning, niemand die een bedding gaf aan die sensitieve lagen die zo open stonden. En terwijl je zo openstond voelde je als HSP kind alles aan. De leegte van je ouders, alles wat ze in zichzelf niet vervulden, onderstromen en onuitgesproken sferen. Jij voelde het aan en transformeerde onbewust de energie voor het gezin. Je buik moest hierdoor wel dichtgaan. Je kon niet anders dan vanuit de hogere chakra’s leven zodat je niet meer alles zo intens hoefde te voelen. Hierdoor zijn je onderste chakra’s (basischakra, tweede chakra en zonnevlecht) vaak nog dicht en leeg. Niet opgevuld met jouw licht en liefde. Het stroomt nog niet door waardoor ook een diepe aarding, zelfvertrouwen, richting en bedding in jezelf ontbreken. Twijfelen, slecht keuzes kunnen maken, inhouden, piekeren, weinig zelfvertrouwen, jezelf ontkrachten, weinig vitale levens energie, angstig, depressief, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten, spijsverteringsproblemen en andere lichamelijke klachten komen dan o.a. voor bij HSP'ers.

hsp.jpgJe onderste chakra’s gaan belichamen

Als je al veel spirituele ontwikkeling hebt gedaan en merkt dat patronen niet veranderen dan komt dit vaak door een gebrek aan ontwikkeling in je onderste chakra’s. De enige echte oplossing hiervoor is het opnieuw aangaan van werkelijk diep voelen, zonder alle gedachten, inzichten, analyses, bekijken en erboven staan. Je gevoeligheid en HSP weer toelaten zonder dat je het een verhaal of oordeel toekent. Hiermee overschrijf je de ervaringen uit je kindertijd die hebben gemaakt dat je gevoeligheid zich terug heeft getrokken.

Je mind kan heel krachtig en slim zijn!

Het oordeelloos ervaren van je gevoel en werkelijk aanwezig zijn kan eerst heel lastig zijn voor veel hoogsensitieve (HSP) mensen. Je mind komt er al snel tussen. Die laat je misschien geloven dat je je gevoel al heel goed kunt ervaren of dat het je allemaal toch niet gaat lukken. Zo is er dan steeds een mee kijker en denker die de controle willen houden. Werkelijk aanwezig zijn is de controle loslaten, er mag zijn wat er is. Dan ontstaat er meer Universele Liefde in jezelf. Wanneer je nu gedurende de dag en misschien nacht nog veel gedachten in je hoofd hebt over jezelf, anderen en het leven dan betekent dit maar 1 ding: dat het in je onderste chakra’s nog heel onveilig is. Het is voor de meeste HSP’ers dan ook niet direct mogelijk om het diepergaande gevoel en kwetsbaarheid van de onderste chakra’s toe te laten, zonder dit te veroordelen. In zulke gevallen kan Master Healing-Reading van het Elohim team heel effectief zijn. Deze helpen je de emotionele en karmische lagen van het onbewuste te healen en zo ervaringen uit je kindertijd en vorige levens te overschrijven. Wanneer meer van die celherinneringen weer opengaan en kunnen je eigen Licht, Oorspronkelijk Zelf en een dieper vertrouwen meer indalen in je houding, gedrag en lichaam. Verandering vindt soms plaats tot in het DNA. Als vanzelf gaan dan je buik en de poorten naar jouw diepere gevoel weer open.

Hoogsensitiviteit wordt dan je kracht!

Je gaat weer functioneren vanuit je diepere gevoel. De antennes die je hebt ontwikkelt om op jezelf te passen hoef je niet meer in te zetten. Deze antennes raken gericht op jezelf en vervullen jou met het licht van je eigen Essentie. Er ontstaat meer vitale levensenergie, focus, gerichtheid, creatiekracht, angstloosheid en liefde. Je innerlijk vuur wordt wakker en je durft zichtbaar te worden. Je houd je niet meer in en past je ook niet aan als het voor jou niet klopt. Je staat voor je sensitiviteit en wie jij bent en dit uit je ook. Anderen zien jouw kracht en zullen dit ook aan je teruggeven. Zij erkennen jou omdat jij jezelf ten diepste erkent! Nu sta je achter je eigen gevoel en hebt hiervoor een diep respect. Alleen als kracht zet je dan je eigen gevoel nog in. Je gaat de vruchten van het leven plukken, ook al komt het leven nog steeds met tegenstellingen. Het laat jou niet meer wankelen of twijfelen. Een bedding is gelegd en hier berust je in.

Je eigen scheppingskracht inzetten voor je healingsproces

Dit alles is mogelijk maar vraagt wel je vertrouwen en commitment. Het is een proces waarbij vaak door vele levens heen geheald moet worden. Met vallen en opstaan ontstaat er zo meer veiligheid in jezelf, en een dieper oervertrouwen. Om je sensitiviteit en HSP tot kracht te maken is niet met 1 healing klaar. Hiervoor raden we bij het Elohim Centre vaak cliënten een doorbraakarrangement of sessietraject aan waarin diepergaand gewerkt kan worden.

Voor ondersteuning vanuit huis kun je denken aan de audio healings voor hooggevoeligheid.

 


Elohim opleiding HSP coach, gevoeligheid tot kracht maken

Loslaten, groei, overgave.jpg

Deze opleiding leert je hoe je jouw gevoeligheid (HSP) kunt gebruiken in je werk en omgang 
Maak je sensitiviteit en HSP gevoeligheid tot je multidimensionale kracht. De opleiding helpt je je plek te creëren of versterken in de maatschappij en algemene omgang vanuit je Ware Natuur. Je leert je minder af te zonderen, terug te trekken of onveilig te zijn door je HSP gevoeligheid. De opleiding geeft je inzichten, zelfvertrouwen, handvatten, tools en oefeningen en maakt je weerbaarder zonder dualiteit, vermoeidheid, burnout of teruggetrokkenheid. Het helpt je te gaan staan voor werk en een omgeving die bij je passen. Waar je je gevoeligheid, intuïtie en aanvoelend vermogen kunt benutten. De opleiding leert je te veel perfectie, weinig eigenwaarde, te sterke wil, heerszucht of onzekerheid te transformeren en zaken op eigen wijze met gemak te volbrengen vanuit je hogere intuïtie, creatiekracht en aanvoelend vermogen (HSP).

Klik hier voor meer informatie

Meer artikelen over HSP


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Twitter  Linkedin