Vervolgpagina stilte retraite op de Elohim Krachtplaats

voorkant pegasus met gast.jpgWat moet je praktisch doen en regelen

Je kiest of je kampeert, een chalet of vakantiehuis huurt
Je bepaalt zelf de datum. Je koopt en verzorgt zelf je eten en drinken en nuttigt de maaltijd in stilte. (Zonder contact met anderen als je een certificaat wenst.) Ga vooraf naar de supermarkt om je boodschappen in te slaan.

Alleen als je een certificaat wenst:
Maak daarom geen gebruik van de Elohim Bed & Tuinen waar je mogelijk anderen treft, maar kampeer of huur een vakantiehuis of chalet voor jezelf.
Volg ook geen workshops. Je bent welkom in de Elohim kristalwinkel maar spreek er zo weinig mogelijk mensen aan en blijf er zo kort mogelijk. Lees alleen boeken die je verruimen. Ga niet zitten "werken" op je laptop en vergeet je mobiel. Spreek vooraf met het thuisfront af dat er alleen gebeld wordt in noodgevallen en geef hun het telefoon nummer van Elohim kantoor: T: +31 (0) 597 541539 Klik hier voor meer info over de camping en andere verblijfmogelijkheden op de Elohim Krachtplaats.

 

Vooraf vertel je je bekenden dat je geen telefonisch en mailcontact wilt tenzij in een noodgeval
Om nog dieper in de eenheid te zakken helpt het weinig te eten en voornamelijk water te drinken tijdens je spirituele stilte retraite / natuur retraite. Indien je heel gevoelig bent dan kan vasten in combinatie met de retraite soms te veel zijn, loskomende spanningen of emoties en verlies van aarding kunnen dan optreden. Vooral mannen kunnen door wat vasten nog dieper vanuit hun gevoel afstemmen. Je bepaalt dit echter zelf. Tip: houdt een dagboek bij.


Als het niet meer gaat kun je contact zoeken met iemand van het Elohim team

Op de achtergrond zijn er altijd mensen tijdens je stilte retreat / natuur retreat aanwezig.

 


 

De stilte kan oorverdovend zijn en soms doet onrust zich voor


Onrust, boosheid, alleen zijn, vreugde of pijn kunnen omhoog komen.

Het is de bedoeling dat je het laat zijn zonder oordeel of er wat mee te willen. Wil er niet vanaf en houd je er niet mee bezig. Wees je innerlijke ouder die het in Liefde omhelst en er gedachtenloos en woordeloos bij kan zijn. Merk op of je jezelf kunt vullen en of je je eigen beste gezelschap kunt zijn. Geniet en relax vooral! En natuurlijk is het ook oké als je voelt dat je de spirituele retreat verder wilt beeindigen, al hoewel dit nauwelijks voorkomt. (Alleen krijg je bij voortijdige beïndiging geen certificaat (wat nodig kan zijn voor een Elohim opleiding). Bijna altijd horen wij juist over de geweldig positieve ervaringen en reacties waar mensen mee naar huis gaan. Net als nieuwe inzichten.

 

Inwijding
Het gewoon ‘er-Zijn' kan zich pas echt nestelen in je lichaam als je je niet laat misleiden door ideeën, gevoelens, behoeften, werkzaamheden, omgevingsruis en alle stemmetjes in je hoofd. De stilte van de natuurlijke omgeving is een prachtig middel om je te trainen je aandacht steeds opnieuw te richten op je onveranderlijk, stille Zelf. Waadoor geluk op de voorgrond blijft in de alsmaar doordraaiende wereld met "je rol".

 


 

 

Thema's voor een spirituele natuur retreat / stilte retreat

  • man-in-tuin.jpg

    het vinden van vrijheid
  • je ware Zelf hervinden
  • relatieproblemen, verlangens
  • Eenheid met Moeder Aarde
  • oude angst, pijn of verdriet verwerken
  • liefde voor jezelf, tot rust komen
  • hoe ga ik om met de dood
  • doorbreken van je vaste denkpatronen
  • eenheid in jezelf en de natuur
  • onthaasten, ontstressen

Het wordt aangeraden consulten die niet direct gericht zijn op de retreat op een ander moment te plannen.

 


 

 

Praktische info alleen voor een gecertificeerde stilte retraite / natuur retraite

 

Er is een consult voor-en achteraf nodig;

Je boekt tevoren daarvoor 1 extra overnachting vooraf en achteraf. Indien je kiest voor de 8-daagse retreat boek dan tijdig daarvoor in totaal 9 nachten (bij een retreat van 4 dagen is dit 5 nachten).

man-in-tuin.jpg

Op je dag van aankomst heb je een live-consult van 60 min.  Je krijgt een reading-healing-advies over wat er zich zal kunnen openen in je en hoe er mee om te gaan. Daarna ga je 4, respectievelijk 8 volle dagen de stilte in. (Naargelang of je kiest voor de korte of lange spirituele retreat).

Op de (5e of) 9e dag heb je een afrondend live reading-healing-coaching consult naar keuze van 30 of 60 min. Daarin wordt samen bekeken hoe het opgehaalde in het dagelijks leven te praktiseren en hoe je verder te ontwikkelen. Bepaal voorafgaand aan je reservering of je 30 of 60 min. wilt boeken. Als je kiest voor een consult van 60 min. is er, naast reading-coaching, meestal ook nog tijd voor een healing. Spreek je overnachtingen en consulten ruim tevoren af zodat je zeker bent een healer-coach beschikbaar is.

Aanvang, einde en certificaat
Om voor een certificaat in aanmerking te komen is het belangrijk dat je bij jezelf hebt kunnen blijven zonder afleiding (steeds telefoneren, kwebbelen) te hebben gezocht. Ook kun je geen certificaat krijgen als blijkt dat met jezelf geconfontreerd worden nog te veel heftige processen teweeg brengt. Als je jouw processen gemakkelijk zelf kunt doorzien en hanteren tijdens je retreat, dan krijg je een certificaat krijgen.

Meld je bij aankomst. Vanaf 15.00 kun je in je verblijf. Je verlaat je verblijf om 10.30 uur als je verblijft in een vakantiehuis/ chalet en 12.00 uur bij een verblijf op de camping.
Je krijgt een kaartje voor op je kleding met de woorden stilte-retreat zodat je weinig kans loopt om aangesproken te worden. Hierna, of na je sessie, ga je 4 of 8 volle dagen de stilte in.

 


 

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over stilte retraite op de Elohim Krachtplaats.

 


 

Route en contact
Verblijf: www.natuurcampingvakantiehuis.nl